واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: با انتشار اسناد آمریکائی بار دیگر پرونده همکاری هسته ای رژیم صهیونیستی و رژیم سابق آفریقای جنوبی مورد اهتمام قرار گرفته و این احتمال را که دو رژیم نژاد پرست 37 سال قبل یک آزمایش هسته ای در اقیانوس هند انجام داده اند، قوی تر کرده است.
روزنامه لبنانی السفیر روز جمعه نوشت: معروف است که آمریکا در دهه های گذشته تلاش کرده تا نورهای ناشناس در اقیانوس هند را که در گذشته ماهواره هایش از آنها تصویر برداری کرده اند، مخفی سازد و علاوه بر نادیده گرفتن این آزمایش هسته ای، همکاری نظامی و امنیتی خود با اسرائیل را تقویت کند.
این مساله در اسناد جدیدی که آمریکا دیروز منتشر کرد، نمایان است.
این اسناد با « جرارد اسمیت» نماینده ویژه آمریکا در پرونده منع گسترش سلاح های هسته ای در دوران ریاست جمهوری «جیمی کارتر» مرتبط است.
« افنیر کوهین» و « بیل بور» دو کارشناس این اسناد را در چارچوب یک مقاله فاش کرده اند.
در این مقاله به یک صهیونیست به نام « انسلیم یارون» اشاره شده و آمده است که او منبع احتمالی تحقیقات « جان رواینی» متخصص آمریکائی در بررسی اطلاعات مربوط به اقدامات هسته ای اسرائیل است.
ماهواره تجسسی آمریکا در 22 سپتامبر سال 1979 میلادی تصاویری از نورهائی مشکوک در اقیانوس هند گرفته که در چند صد کیلومتری سواحل آفریقای جنوبی قرار دارد و این تصاویر احتمالات در باره آزمایش مشترک هسته ای بین دو رژیم نژادپرست اسرائیل و آفریقای جنوبی را افزایش داده است.
در طول سال ها ، اسرائیل و آفریقای جنوبی منکر آزمایش هسته ای شدند اما تردید آمریکائی ها بعدازمعلوم شدن همکاری هسته ای دو رژیم و تبادل کارشناسان و مواد هسته ای بیشتر شد.
کارشناسان صهیونیست ادعا کرده اند که نورها یک رخداد آب و هوائی است و دولت کارتر، جان رواینی را در راس هیاتی از کارشناسان مامور بررسی آن کرد.
رواینی استاد یارون صهیونیست است هنگامی که در موسسه فن آوری ماساچوست، دانشجو بوده است.
یارون در دهه هفتاد میلادی رئیس طرح ساخت موشک زمین به زمین از نوع « یریحو» بوده که اسرائیل فن آوری آن را در دهه شصت از فرانسه دریافت کرده است.
« رونین بیرگمان» خبرنگار امنیتی روزنامه صهیونیستی« یدیعوت آحرونوت» می نویسد،در طول دهه ها، دیده شدن نورهایی مشکوک در اقیانوس هند که حاکی از یک آزمایش هسته ای بود، همواره انکار شده است.
وی می افزاید، اما از زمانی که اسنادی منتشر شد، به طور رسمی تاکید می شود « دستگاه امنیتی و اطلاعاتی آمریکا اسنادی در اختیار دارد که حاکی از انجام آزمایش مشترک هسته ای توسط دو رژیم اسرائیل و آفریقای جنوبی است».
بیرگمان به اسناد و شواهدی اشاره می کند که دیروز در پایگاه « آرشیو امنیت ملی » دانشگاه جورج تاون منتشر شد و این اسناد تاکید می کنند که « به محض یک انفجار عجیب، آمریکا بسرعت انگشت اتهام را به سوی اسرائیل و آفریقای جنوبی نشانه رفت».
در گزارش سازمان جاسوسی آمریکا(سیا) برای نخستین بار گفته می شود تصاویر ماهواره ای آثاری را از یک انفجار هسته ای در جو زمین ثبت کرده اند.
در یک گزارش امنیتی دیگر آمده است، در منطقه استرالیا از جمله در خون یک گاو آثار مواد رادیواکتیو دیده شده است که انفجار هسته ای را تاکید می کند.
با این وجود تاکنون این آزمایش هسته ای محرمانه باقی مانده بود.
افنیر کوهن مصاحبه ای با آدمیرال« استنسفیلد ترنر» رئیس سازمان سیا در این خصوص انجام داده است.
ترنر تاکید کرده است که اطمینان دارد اسرائیل و آفریقای جنوبی مسئول این انفجار هسته ای هستند.
بیرگمان اضافه می کند که کارتر هم سرانجام قانع شده است و حتی در یادداشت های روزانه خود می نویسد که « دلایلی برای یک انفجار هسته ای در منطقه آفریقای جنوبی وجود دارد، ممکن است آفریقای جنوبی و اسرائیل از یک کشتی و یا چیز دیگری برای آن استفاده کرده باشند».
کارتر چند سال قبل در خصوص همکاری اسرائیل و آفریقای جنوبی مشکوک و براین اساس از «مناخیم بگین» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی خواستار توضیح می شود.
بگین در جواب مدعی می شود که اسرائیل به آفریقای جنوبی درگسترش سلاح هسته ای کمک نمی کند اما با این وجود پاسخی روشن به سوال مرتبط به همکاری هسته ای دو رژیم نژاد پرست نمی دهد.
در نوامبر سال 1979 کاخ سفید دستور تشکیل کمیته ای از کارشناسان را برای تحقیق در این پرونده صادر می کند.
بعداز انتشار نتایج این تحقیقات، به طوری غافلگیرکننده ای اعلام می شود که « این یک آزمایش هسته ای نبوده و بلکه به احتمال زیاد در عملکرد ماهواره اختلالی رخ داده است».
قابل ذکر است که قرار داشتن اسرائیل پشت سر آزمایش هسته ای ، شش ماه بعد از امضای پیمان کمپ دیوید که موفقیت بزرگ کارتر خوانده می شد، اعلام شد.
کوهن می گوید که « برای کارتر گفتن این که اسرائیل مجری یک آزمایش هسته ای بوده است کمتر از یک کابوس وحشتناک نبود».
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]