تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827090805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انگلیس به دنبال بازگشت به منطقه از دروازه کشورهای خلیج فارس


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود نوشت:
انگلیس به دنبال بازگشت به منطقه از دروازه کشورهای خلیج فارس
انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپاست و به دنبال بازارها و هم پیمانان تجاری جدید است و بهتر و ثروتمندتر از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیست تا بازاری وسوسه کننده برای صنایعش به ویژه صنایع نظامی اش شود و باید یادآوری کنیم که سفر«مارگارت تاچر» به عربستان در اوایل دهه هشتاد منجر به امضای قرارداد«یمامه»یا قرارداد قرن شد که در زمان خودش این گونه توصیف شد و ارزش آن نزدیک به 70 میلیارد دلار رسید و شامل فروش هواپیماهای هاک و تورنیدوی انگلیس بود.
روز نو :  
انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپاست و به دنبال بازارها و هم پیمانان تجاری جدید است و بهتر و ثروتمندتر از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیست تا بازاری وسوسه کننده برای صنایعش به ویژه صنایع نظامی اش شود و باید یادآوری کنیم که سفر«مارگارت تاچر» به عربستان در اوایل دهه هشتاد منجر به امضای قرارداد«یمامه»یا قرارداد قرن شد که در زمان خودش این گونه توصیف شد و ارزش آن نزدیک به 70 میلیارد دلار رسید و شامل فروش هواپیماهای هاک و تورنیدوی انگلیس بود.

 
 نشست سران کشورهای خلیج فارس به مسائل مهم منطقه ای و جنگ هایی که این کشورها در یمن، سوریه و عراق به راه انداخته نپرداخت و تحت تاثیر سفر دوره ای ملک سلمان پادشاه عربستان به چهار کشور حاشیه خلیج فارس و مستثنی کردن عمان و نیز مشارکت ترزا می نخست وزیر انگلیس در این نشست قرار گرفت.
 
به گزارش روز نو، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در بخش سرمقاله روزنامه رأی الیوم به نشست سران کشورهای حاشیه خلیج فارس در بحرین و مشارکت نخست وزیر انگلیس در آن پرداخت و نوشت: ما بر این باور نیستیم که بیانیه پایانی که در پایان نشست سران  کشورهای حاشیه خلیج فارس که طی دو روز گذشته در بحرین برگزار شد، بازتاب دهنده چیزی باشد که در دیدارهای دوجانبه یا دسته جمعی و پشت درهای بسته مورد مناقشه قرار گرفت؛ مسائل مهم که بازتاب دهنده نگرانی کشورهای منطقه و دغدغه آنها باشد.
 
درست است که این بیانیه که سردرگم و غرق در کلی گویی بود و در آن بر ضرورت تغییر سیاست های ایران در منطقه تاکید شد و دخالت هایش در امور داخلی آن(همانطور که کشورهای حاشیه خلیج فارس مدعی هستند)محکوم شده است اما هرگز به شکل تفصیلی به جنگ هایی که خود کشورهای عضو در یمن و سوریه و عراق به راه انداخته اند نپرداخت و به گزینه های استراتژیک این کشورها در آینده در سایه شکست های شان به طور جزئی یا کلی در این جنگ ها که قابل پیش بینی بود، نپرداخت.
 
همه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به استثنای سلطنت عمان در جنگ یمن به لحاظ نظامی و سیاسی از بیست ماه پیش تا کنون شرکت دارند و تا این لحظه موفق نشدند که سرنوشت این جنگ را به نفع خود و همپیمانان خود رقم بزنند، همچنین از گروه های مسلح در سوریه با پول و سلاح حمایت کردند و براندازی نظام حاکم بر سوریه را در صدر اولویت های خود قرار دادند و امروز دقیقا عملیات بازپس گیری شهر «حلب» به طور کامل توسط ارتش سوریه تبدیل به مساله فقط چند روز شده است و ملاحظه شده است که بیانیه پایانی درباره این دو مساله کاملا انشایی بود و هیچ گونه موضع گیری های مشخصی یا نقد خود یا نقشه راه دسیاسی در آینده نداشت.
 
دو مساله اصلی به نظر این روزنامه یعنی«رأی الیوم» از خود نشست سران در منامه مهمتر بود و توجه ها را به طور کلی از رایزنی های نشست ربود:
 
اولی: سفر دوره ای «سلمان بن عبدالعزیز»پادشاه عربستان به چهار کشور حاشیه خلیج فارس به استثنای عمان  و این سفر هویت جدید شورای همکاری و آینده آن برای اتحادیه کشورهای حاشیه خلیح فارس را مشخص کرد.
 
دومی:حضور خانم«ترزا می» نخست وزیر انگلیس به عنوان میهمان افتخاری در نشست سران کشورهای  حاشیه خلیج فارس و مذاکرات دوجانبه که با رهبران هیأت های شرکت کننده برگزار کرد و صف آرایی اش پشت آنها در «مقابله با ایران»همانطور که در سخنرانی اش که صبح امروز در جلسه پایانی نشست سران گفت.
 
سفر دوره ای پادشاه عربستان که بر اساس درجه بندی اهمیت کشورهای حاشیه خلیج فارس بر اساس رتبه بندری دوستی با عربستان ترتیب داده شد، در تاکیدش بر دور کردن، یا تعلیق جایگاه سلطنت عمان در منظومه کنونی یا آینده کشورهای خلیج فارس مهم بود زیرا این کشور  ورود به جنگ علیه یمن (تجاوز به یمن)و پیوستن به ائتلاف عربی نپذیرفت و بر روابط خوب با ایران، سوریه و مصر اصرار کرد و سفارتخانه هایش را در دمشق و تهران باز گذاشت و وزیر خارجه اش را برای انجام دیدار رسمی از دمشق فرستاد.
 
سفر دوره ای پادشاه عربستان همچنین بر تصمیم عربستان برای بستن درِ آشتی با مصر به طور کلی حداقل در حال حاضر تاکید کرد زیرا بر اساس گزارش های شبه رسمی از مصر این خود ملک سلمان بود که میانجی گری امارات را خنثی کرد زمانی که حاضر نشد با «عبدالفتاح السیسی » رئیس جمهوری مصر که در ابوظبی برای آشتی میان دو کشور ترتیب داده شد، دیدار کند؛آن هنگام که دو ساعت بعد از پایان دیدار السیسی از ابوظبی و پس از مطمئن شدن از ترک آن توسط السیسی به فرودگاه ابوظبی رسید.
 
بعید نمی دانیم که این سفر دوره ای پادشاه عربستان و اصول جدیدی که برای سیاست عربستان سعودی برای ایجاد ائتلاف های جدید را فاش کرد منجر به تعمیق و گسترش روابط مصر و سوریه و مصر و ایران شده و باعث متبلور هویت منطقه ای و سیاسی و عمانی مستقل به دور از هویت کشورهای حاشیه خلیج فارس در شکل کنونی اش شود.
 
اما اگر درباره مساله دوم که مربوط به دیدار ترزا می نخست انگلیس و گرمی ای که توسط همه شرکت کنندگان از خود نشان دادند و موضع گیری صریح اش درباره ایران را بخواهیم صحبت کنیم باید بگوییم که این یعنی انگلیس با قدرت به کشورهای تحت الحمایه  سابق خود در خلیج فارس برگشته است و نخست وزیرش فهمیده است که چگونه عصب اصلی (ایران)را لمس کند تا درهای درهای این کشورها چهارتاق در برابرش باز شود.
 
انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپاست و به دنبال بازارها و هم پیمانان تجاری جدید است و بهتر و ثروتمندتر از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیست تا بازاری وسوسه کننده برای صنایعش به ویژه صنایع نظامی اش شود و باید یادآوری کنیم که سفر«مارگارت تاچر» به عربستان در اوایل دهه هشتاد منجر به امضای قرارداد«یمامه»یا قرارداد قرن شد که در زمان خودش این گونه توصیف شد و ارزش آن نزدیک به 70 میلیارد دلار رسید و شامل فروش هواپیماهای هاک و  تورنیدوی انگلیس بود.
 
کشورهای حاشیه خلیج فارس که با چالش های بزرگ سیاسی و نظامی و اقتصادی در داخل و در خارج رو به رو هستند بر این باور نیستیم که این نشست طرح های آنها به شکل قطعی برای رویارویی با این چالش ها را بازتاب داده باشد به گونه ای که شهروندان شان از حال و آینده خود خیال شان آسوده شود.

منبع: جماران


تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن