تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832153911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد منطقه خاورمیانه


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد منطقه خاورمیانه
طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول ایران که در سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴) بعد از یمن و لیبی با نرخ تورم ۱۱.۹ درصد مواجه بود، در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۴) ۷.۴ درصد تورم خواهد داشت که ۴.۵ واحد درصد کمتر از سال گذشته خواهد بود.

به گزارش خبرآنلاین، کشمکش‌های منطقه‌ای مهم‌ترین عامل در جهت بي‌ثباتي ‌اقتصادی منطقه مناپ است؛ چراکه این وقایع علاوه بر تأثیرگذاری مستقیم بر وضعیت اقتصادی کشورها اثر غیرمستقیمی هم بر قیمت جهانی نفت خام گذاشته و از آنجا که کشورهای صادرکننده نفت، در سال‌های متمادی به صادرات و فروش نفت وابسته شده‌اند، بالطبع کاهش قیمت نفت حائز اثرات درخور ‌توجهی بر تراز بازرگانی و تراز بودجه این کشورها خواهد بود.

بااین‌حال و با وجود کاهش پیاپی تولید و صادرات نفت خام، اقتصاد (تولید ناخالص داخلی) کشورهای منطقه مناپ (خاورمیانه و شمال آفریقا- منا- بعلاوه افغانستان و پاکستان) در سال ۲۰۱۶ میلادی با رشد ۳.۴ درصدي مواجه خواهد شد که ۰.۲ واحد درصد از رشد اقتصاد جهان در این سال بیشتر بوده و نسبت به رشد ۲.۳درصدی این کشورها در سال قبل نیز، ۱.۱ واحد درصد بیشتر خواهد بود.

همچنین، رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت در منطقه مناپ با وجود ادامه قیمت‌های پایین نفت خام در سال ۲۰۱۶ میلادی، نه‌فقط کاهش نیافته بلکه نسبت به رشد ۱.۶درصدی در سال ۲۰۱۵ میلادی با ۱.۷ واحد درصد افزایش مواجه شده و انتظار می‌رود کشورهای صادرکننده نفت منطقه مناپ در سال ۲۰۱۶  میلادی ۳.۳  درصد رشد داشته باشند.

کارشناسان صندوق دلیل این افزایش رشد را تعدیل این کشورها در تطابق با تداوم قیمت پایین نفت و نیز، رشد اقتصادی ایران و عراق بیان کرده‌اند. طبق آمار موجود در سال ۲۰۱۶ میلادی، در بین کشورهای صادرکننده نفت در منطقه، کشورهای ایران، عراق و کویت با افزایش رشد اقتصادی مواجه خواهند شد و رشد اقتصادی سایر کشورهای صادرکننده نفت در منطقه در سال ۲۰۱۶ میلادی کمتر از ۲۰۱۵ خواهد بود.

در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز، رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت منطقه مناپ ۲.۹ درصد پیش‌بینی می‌شود.نرخ تورم در کشورهای منطقه مناپ در سال ۲۰۱۵ میلادی ۵.۹ درصد برآورد شده و برای سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی به ترتیب ۵.۶ و ۶.۱ درصد پیش‌بینی شده است.

کشورهای صادرکننده نفت در منطقه مناپ، در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴.۷ درصد تورم خواهند داشت که نسبت به نرخ تورم منطقه و نرخ تورم این کشورها در سال ۲۰۱۵ میلادی کمتر خواهد بود.طبق برآورد کارشناسان صندوق، نرخ تورم در کشورهای صادرکننده نفت از سال ۲۰۱۳ تا سال ۲۰۱۷ میلادی روند نزولی خود را حفظ خواهد کرد و به ۴.۲ درصد در سال ۲۰۱۷ خواهد رسید.

ایران که در سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴) بعد از یمن و لیبی با نرخ تورم ۱۱.۹ درصد مواجه بود، در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۴) ۷.۴ درصد تورم خواهد داشت که ۴.۵ واحد درصد کمتر از سال گذشته خواهد بود.

 همچنین، تراز بازرگانی در کشورهای منطقه مناپ از مازاد ۵.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشورها در سال ۲۰۱۴ میلادی به کسری ۴.۰  درصد از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۵ رسید و پیش‌بینی می‌شود که تراز بازرگانی این کشورها در سال‌های ٢٠١٦ و ٢٠١٧ میلادی به ترتیب با کسری ۴.۶ و ۲.۶ درصد مواجه باشند.

 در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی، در بین صادرکنندگان نفت منطقه مناپ، فقط کشورهای ایران، کویت و امارات متحده عربی با مازاد تجاری روبه‌رو هستند و بالاترین مازاد تجاری در سال ۲۰۱۶ میلادی به ایران با ۴.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی اختصاص می‌یابد.

 عربستان سعودی در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی به ترتیب با کسری تجاری ۸.۳ و ۶.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی خود مواجه است. در سال ۲۰۱۵ میلادی، کشورهای منطقه مناپ با کسری بودجه ۸.۸درصدی مواجه شدند و برای سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی نیز به ترتیب کسری بودجه این منطقه به ۸.۵ و ۶.۰ درصد خواهد رسید. در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵) در بین صادرکنندگان نفت منطقه مناپ، کمترین کسری بودجه با ۱.۱ درصد کسری به ایران اختصاص خواهد یافت.این در حالی است که همه کشورهای صادرکننده نفت منطقه مناپ در سال ۲۰۱۶ میلادی، با کسری بودجه مواجه خواهند بود.


تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - 07 December 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن