واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شهرستان سمنان 13.5 هزار هکتار جنگل تاغ نیازمند مراقبت دارد
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: 13 هزار و 500 هکتار جنگل دست کاشت تاغ در این شهرستان وجود دارد که نیازمند مراقبت است.
علیرضا رهایی با بیان این که بیابان، مرتع، جنگل، هیچکدام تهدید نیست و فرصت است، افزود: در شهرستان سمنان نزدیک به 13 هزار و 500 هکتار جنگل های دست کاشت تاغ انجام شده است.
وی ادامه داد: بالغ بر هزار هکتار در استان سمنان و 120 هکتار در شهرستان سمنان در سال گذشه نهالکاری تثبیت شن با گونه تاغ و نزدیک به 200 هکتار عملیات هرز آب توام با کشت دانه تاغ انجام گرفته است.
رهایی، از ویژگیهای جنگل هایی که با گونه تاغ کاشته شده را جلوگیری از فرسایش خاک فرسایش بادی، آبی و خاکی و جلوگیری از توفان شن روان دانست و خاطرنشان کرد: تاغ ها گونه های مقاوم به خشکی، شوری و مقاوم به تنش های آبی و از نظر نیاز آبی به شتر تشبیه شده است.
رییس اداره منابع طبیعی وآبخیز داری شهرستان سمنان ادامه داد: تنها گونه ای که در منطقه بیابانی و خشک در وسط تابستان می تواند برابر شدت گرما و تنش ها مقاوم بماند، گیاه تاغ است.
وی تصریح کرد :گیاه تاغ به دلیل ریشه دوانی زیاد در زمین، آب مورد نیازخود را جذب کرده و به دلیل نوع ساختارش باعث شده که رطوبت هوا را گرفته وزنده بماند.
رهایی با بیان این که در سال های گذشته بذرپاشی گیاه تاغ با بالگرد درجنوب شهرستان سمنان انجام شده وتاغ های موجود نتیجه بذر پاشی همان زمان است، خاطرنشان کرد: در سال های اخیر گونه بذر تاغ با پرورش وتبدیل به گلدان و بوته و انتقال نهال آن، از طریق حفر چاله و آبیاری پنج مرحله در سال اول و یک مرحله در سال دوم، گیاهی مستقل خواهد شد.
وی یکی از روشهای جلوگیری از هرز رفت آبها مانع شدن آن با استفاده از عملیات مکانیکی دانست و خاطرنشان کرد: با بذرپاشی گیاه در این سدهای کوچک این گیاه با آب باران سبز می شود.
رییس اداره منابع طبیعی وآبخیز داری شهرستان سمنان تصریح کرد: حداقل اعتبار مورد نیاز برای یک هکتار عملیات بیابان زدایی، بین یک میلیارد تا یک میلیارد و500 میلیون ریال است.
وی با بیان این که سالانه 200 هکتار عملیات بیابان زدایی در شهرستان سمنان انجام می شود افزود: با استفاده از مشارکت سرمایه گذاران در قالب قراردادی و واگذاری به بخش خصوصی و کمک دهیاران می توان این امر را گسترش داد.
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیز داری شهرستان سمنان گفت: با نگاه به بیابان ها به عنوان یک فرصت و تبدیل کردن استعداد و ظرفیت های پیدا و پنهان آنها، می توان کویرنوردی، درمان های نمکی و استفاده از تپه های ماسه ای در جنوب سمنان و افرایش اشتغال را دنبال کرد.
از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]