واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: لاریجانی: احزاب در ایران جایگاه خود را پیدا نکردهاند/ تغییر سریع قانون شکل خوبی ندارد
رئیس مجلس با بیان اینکه تعدد احزاب فینفسه مشکلی ندارد، گفت: اگر قرار است احزاب در جایگاه اداره کشور فعالیت کنند، باید حدود ۵ یا ۶ حزب به صورت قوی داشته باشیم.
به گزارش نامه نیوز، علی لاریجانی عصر امروز در دیدار با جمعی از اعضای خانه احزاب، با بیان اینکه معتقدیم احزاب در کشور ما جایگاه خود را پیدا نکردهاند، گفت: اگر میخواهیم در حوزه احزاب قوی باشیم، باید ساختار تشکیلاتی تقویت شود؛ چنانچه قصد داشتیم در زمان انتخابات، این کار با تکیه بر احزاب صورت گیرد، اما اشکالاتی وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید روی قانون انتخابات بر اساس سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری کار شود، افزود: دولت لایحهای درباره انتخابات در دست بررسی دارد که امیدواریم کامل باشد و قانون جامعی را به جای قوانین خرد انتخاباتی ارائه کند.
وی اضافه کرد: لازم است قانون انتخابات قوی شود و شکل فعلی قانون انتخابات که روی افراد مستقل کار میکند به سمت احزاب نیز برود، چنانچه افراد حزبی میتوانند داخل مجلس بسیار عمیقتر فعالیت کنند اما تمام اینها به شرطی است که احزاب نیز وظیفه اصلی خود یعنی تربیت افراد را انجام دهند و صرفا در زمان انتخابات فعالیت نکنند.
لاریجانی همچنین با اشاره به اینکه به هیچ حزبی اتکا نداریم جالب نیست، عنوان کرد: احزاب باید بتوانند برنامه تهیه کرده و کار ارائه کنند که ممکن است بخشی از این مشکلات در قالب قانون انتخابات برطرف شود؛ بخشی هم مربوط به گلایه از شوراینگهبان است که افرادی که در شورای مرکزی برخی احزاب هستند رد صلاحیت میشوند که در این خصوص باید گفت ممکن است این رد صلاحیتها در مواردی درست باشد چراکه حتی امکان دارد افرادی که در شورای مرکزی احزاب حضور دارند شرایط نمایندگی نداشته باشند لذا به صورت کلی باید مسائل در جلسات مشترک مطرح و راه حلی پیدا شود.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه تعدد احزاب در کشور فینفسه مشکلی ندارد، اظهار داشت: تعدد احزاب در مواردی میتواند خوب هم باشد، اما اگر قرار است در جایگاه اداره کشور فعالیت کند با این تعداد نمیشود و باید حدود ۵ یا ۶ حزب فعالیت کنند که احزاب قوی باشند و توسط مردم همراهی شوند در این خصوص نیز دولت نمیتواند کاری کند و اگر احزاب میخواهند در صحنه عملیاتی حضور مثمرثمری داشته باشند باید خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: احزاب میتوانند تکثر داشته باشند، اما شکل قابل گفتوگو پیدا کنند به این معنا که ۲۴۰ حزب باشد اما ۶ حزب بزرگ و شاخص تشکیل شود که بتواند وارد گفتمان شود.
لاریجانی درباره گلایهای که برخی احزاب از دستگاه قضایی داشتند، بیان داشت: در این خصوص نیز باید در جلسات مشترک و از طریق گفتوگو مشکلات برطرف شود.
رئیس نهاد قانونگذاری در حوزه ارتباط با احزاب خارجی اشاره کرد: در حال حاضر ارتباط با احزاب خارجی در قانون آمده و پیشنهادی هم که برای حضور در گروههای دوستی پارلمانی داده شد به شکل عضویت امکانپذیر نیست چراکه حتما باید نماینده مجلس باشند اما میتوانند گروه های دوستی جلساتی با احزاب داشته باشند تا نظرات انتقال یابد.
وی افزود: درباره این موضوع که اشارهای به توسعه سیاسی در برنامه ششم توسعه کشور نشده لازم است اگر پیشنهادی وجود دارد ارائه شود که اگر خلاء قانونی در برنامه ششم وجود دارد به صورت دقیق بررسی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان درباره قانون جرم سیاسی خاطرنشان کرد: قانونی در این خصوص به تازگی تصویب شد و در حال حاضر تغییر سریع قانون شکل خوبی ندارد و باید بعد از چند سال بررسی و ایرادات آن گرفته شود.
«طاهرنژاد»، عضو حزب کارگزاران و از اعضای خانه احزاب در این جلسه با بیان اینکه در دولت قبل طرح «مجلس در رأس امور نیست» را رواج داد، گفت: مجلس یکی از بزرگترین اصول انقلاب است، لذا باید اقتدار آن حفظ شود، همچنین پذیرش اصل انتخابات به معنای پذیرفتن احزاب است.
کنعانیمقدم، عضو جبهه ایستادگی نیز در ادامه درباره ضرورت توسعه سیاسی در برنامه ششم اظهار کرد: احزاب میتوانند به این توسعه کمک کنند، همچنین مجلس میتواند قراردادی با احزاب برای ایجاد اطلس سیاسی ببندد چنانچه در حال حاضر اقوام و احزاب مختلفی در سطح کشور وجود دارد که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد، از سوی دیگر اطلس سیاسی لازمه آمایش سرزمینی است.
«هاشمی»، دیگر عضو خانه احزاب، انسجام ملی را مهمترین مسئله کشور عنوان کرد و گفت: در ایران قومیتها و احزاب با نگاههای مختلف سیاسی وجود دارد که باید آن را پذیرفت و صرفا عدهای کار را در دست نگیرند، چنانچه تمام تفکرها در وقوع انقلاب اسلامی نقش داشتند و نمیتوان عدهای را از آن حذف کرد.
وی افزود: از طرف دیگر قانون جرم سیاسی باید به گونهای اجرا شود که افراد متعلق به احزاب اجازه اظهارنظر بدون هراس از بازخواست داشته باشند.
«مرتضوی»، دبیرکل جامعه جانبازان و ایثارگران در ادامه این جلسه بیان کرد: حدود ۷۰۰ جانباز نابینا در کشور وجود دارد که بعضا توانایی حضور در عرصه نمایندگی را دارند اما متاسفانه همچون بیسوادان به علت نابینایی به آن ها اجازه ثبت نام در عرصه انتخابات داده نمیشود.
«احمد شریف»، دبیرکل حزب دانشآموختگان ایران گفت: متاسفانه از توانمندی احزاب برای پیشبرد راهبردهای نظام استفاده نمیشود و در حالی که هم اکنون در سراسر جهان از قدرت نرم به جای قدرت سخت استفاده میشود، ایران با سبقه فرهنگی ۷ هزار ساله که میتواند مانع تاثیر قدرت سخت در کشور شود از این حوزه به خوبی استفاده نمیکند.
مسئول کمیته بینالملل خانه احزاب گفت: همچنین احزاب هراسی از ارتباط با سفارتخانههای خارجی دارند که حتما باید با هماهنگی وزارت خارجه یا کشور باشد و ممکن است انگ ارتباط با عوامل این کشور به احزاب بخورد، از سوی دیگر با توجه به اینکه گروههای دوستی مختلف پارلمانی و دولتی وجود دارد خوب است نمایندگانی از احزاب در این گروه ها حاضر باشند.
کاشفی دیگر عضو خانه احزاب در ادامه خواستار اختصاص بخشی از برنامههای شبکه خبر به حوزه احزاب شد و آن را حق طبیعی برای توسعه سیاسی دانست.
محمدزاده، رئیس سابق کمیته بانوان خانه احزاب در پایان این جلسه با بیان اینکه خانه احزاب با مساعدت وزیر کشور تشکیل شد، خاطرنشان کرد: بانوان سیاسی به صورت فعالی در احزاب حضور دارند که لازم است جایگاه آنها به صورت منصفانه تری تبیین شده و مشکلات آنها نیز جهت انسجام ملی بررسی شود.
منبع: ایلنا
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]