تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ما قومى هستيم كه تا گرسنه نشويم غذا نمى‏خوريم و تا سير نشده‏ايم دست از غذا مى‏ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826981190




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزير نيرو: وضعيت منابع آبي كشور فاجعه است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزير نيرو: وضعيت منابع آبي كشور فاجعه است
وزير نيرو با بيان اينكه وضع منابع آبي كشور يك فاجعه است و براي مقابله با خشكسالي برنامه‌هاي لازم پيش‌بيني شده است، گفت: در كشور 90 درصد منابع آب در كشاورزي مصرف مي‌شود كه در كشورهاي ديگر اين مقدار بيش از 70 درصد نيست.
وزير نيرو با بيان اينكه وضع منابع آبي كشور يك فاجعه است و براي مقابله با خشكسالي برنامه‌هاي لازم پيش‌بيني شده است، گفت: در كشور 90 درصد منابع آب در كشاورزي مصرف مي‌شود كه در كشورهاي ديگر اين مقدار بيش از 70 درصد نيست.
به گزارش فارس، حميد چيت‌چيان در برنامه تيتر امشب شبكه خبر سيما گفت: در چند سال اخير با كاهش بارندگي مواجه بوديم به طوري كه متوسط بارش‌ها از 250 ميلي ليتر به 247 ميلي‌ليتر كاهش يافته است.
وي افزود: هرچقدر خشكسالي ادامه يابد منابع آب نيز كاهش مي‌يابد و در كنار خشكسالي با تغيير اقليم نيز مواجه بوده‌ايم.
به گفته وزيرنيرو بيشتر بارش‌ها به صورت كوتاه مدت و در زمان كم بوده است و بارش كوتاه به منابع زيرزميني منتقل نمي‌شود.
وزير نيرو با اشاره به كم شدن بارش برف گفت: برف مدت زيادي مي‌ماند و كم‌كم آب مي‌شود كه الان در حال حاضر بارش برف كم شده است كه يكي از دلايل گرم شدن كره زمين است و تبخير آب نيز افزايش يافته است، بنابراين منابع در دسترس كاهش يافته است.
وي افزود: زماني 130 ميليارد مترمكعب منابع زيرزميني داشتيم كه در حال حاضر به حدود 90 ميليارد متر مكعب كاهش يافته است.
چيت‌چيان گفت: جمعيت افزايش يافته و مصرف آب زياد شده است كه اينها موجب عدم تعادل در آب‌ها و منابع زير‌زميني شده است. تالاب‌ها خشك شده كه مشهورترين آن درياچه اروميه است. مهم‌ترين مشكل عدم تعادل آب‌هاي زيرزميني است كه بيش از آنچه ممكن است از آب‌هاي زيرزميني استفاده مي‌شود.
وزير نيرو در ادامه گفت: وضعيت آبي كشور به شش مرحله تقسيم مي‌شود: مرطوب، نرمال، قابل تحمل، داراي تنش آبي، تنش آبي و كمبود آب.
وي گفت: خوزستان، گيلان و مازندران در وضعيت تنش آبي و كمبود آب و تأمين نيازهاي آبي هستند، 18 استان در تنش آبي شديد و 9استان در وضعيت كمبود آب هستند.
 
  بهره‌وري آب در ايران كمتر از 40 درصد و ميانگين جهاني 60 درصد است
چيت‌چيان درباره مقايسه ميزان بهره‌وري آب در كشور و جهان نيز گفت: بهره‌وري آب در ايران كمتر از 40 درصد و ميانگين جهاني 60 درصد است كه پايين بودن آن به اين دليل است كه شيوه‌هاي آبياري ايران سنتي است، در حالي كه در دنيا به صورت آبياري تحت فشار يا به صورت باراني است، البته در كشور ما آبياري باراني به علت تبخير زياد مناسب نيست.
وي گفت: در هماهنگي وزارت نيرو و كشاورزي شوراي عالي آب داريم كه سياست‌ها در حال پيگيري است.
 وزير نيرو درباره دستاوردها در اين زمينه نيز گفت: دستاوردها اين است كه دولت منابع مالي براي شرايط آبياري و شيوه آبياري در نظر گرفته است. 2 هزار و 500 ميليارد تومان در بودجه سال آينده براي شيوه آبياري در نظر گرفته شده اما شيوه‌هاي آبياري بايد اصلاح و در مصرف آب نيز بايد صرفه‌جويي شود.
چيت‌چيان درباره پيش‌بيني‌هاي از بين رفتن در هدر رفت آب نيز گفت: پيش‌ بيني شده تا پايان برنامه ششم توسعه 11 ميليارد متر مكعب از مصرف آب در بخش كشاورزي را كاهش دهيم اما بايد فرهنگ‌سازي شود، تجهيزات لازم توليد شود و در اختيار كشاورزان قرار گيرد، دستگاه‌هاي مختلف بسيج شوند، علاوه بر شيوه آبياري نوع كشت را نيز بايد تغيير دهيم. به عنوان نمونه وزارت كشاورزي اعلام كرده است به دليل جلوگيري از هدررفت آب در هيچ كجاي كشور به جز شهرهاي شمالي كه در كنار درياي خزر قرار دارند، از كشت برنج حمايت نخواهد كرد.
وي درباره نتايج آسيب شناسي گفت: به سياست‌هاي دولت توسط دستگاه‌هاي اجرايي بايد احترام گذاشته شود اما تعهد همه دستگاه‌ها نسبت به سياست‌هاي اجرايي دولت يكسان نيست.
وزير نيرو گفت: در سطح كلان دولت هماهنگي‌ها وجود دارد و همه سمت و سوي مشخصي در برابر سياست‌هاي دولت در زمينه آب دارند اما آگاهي آحاد مردم را نيز بايد ارتقا دهيم.

   زماني با 20 متر چاه به آب مي‌رسيديم اما الان در همان جا در عمق 300 متري
چيت‌چيان درباره مصرف آب نيز گفت: در كشور ما بين 90 درصد منابع آب در كشاورزي مصرف مي‌شود كه در كشورهاي ديگر اين مقدار بيش از 70 درصد نيست.
وي گفت: شيوه كشت ما مناسب نيست، نوع كشت در كشور ما با شرايط اقليم مناسب نيست و استفاده از تكنولوژي كم است.
وزير نيرو درباره چاه‌هاي غيرمجاز نيز گفت: تصور مردم بر اين است كه چاه مي‌زنند كه آب بيشتري استخراج كنند اما واقعيت اين است كه سفره‌هاي زيرزميني ظرفيت محدودي دارد و امكان استخراج بيش از حد وجود ندارد. حفر چاه آب امكان استفاده از آب را كاهش مي‌دهد. زماني با 20 متر چاه به آب مي‌رسيديم اما الان در همان جا در عمق 300 متري هم مشكل آب هست و باغات در حال خشك شدن است.
وي همچنين گفت: حدود 300 هزار چاه غير مجاز در كشور وجود دارد كه قريب به 30 هزار چاه شناسايي و بسته شده‌اند.
وزير نيرو افزود: نه تنها چاه‌هاي غيرمجاز كه حتي چاه‌هاي مجاز هم بايد كنترل شوند، برنامه ما اين است كه روي چاه‌ها كنتورهايي نصب شود تا از ميزان برداشت آب‌ها باخبر شويم.
چيت‌چيان در ادامه افزود: در دنيا معيار مورد قبول در يك كشور اين است: اگر تا 40 درصد از منابع آبي آن استفاده شود در استفاده از منابع معتدل است، تا 60 درصد تنش آبي خوانده مي‌شود و بيش از اين ميزان، شرايط بحراني است كه در حال حاضر ميزان تنش آبي در ايران بيش از 70 درصد است. ما برنامه‌ريزي كرده‌ايم تا اين ميزان را به 60 درصد كاهش دهيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن