واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - نامه انتقادي زنان تحكيم به وزير علوم
سياست - نامه انتقادي زنان تحكيم به وزير علوم
كميسيون زنان دفتر تحكيم وحدت نامه سرگشادهاي به وزير علوم نوشت. در اين نامه خطاب به وزير علوم آمده است: اين نامه را در حالي مينويسيم كه هانا عبدي، دانشجوي كرد ۲۱ ساله، به ۵ سال زندان و تبعيد محكوم شده، هزاران دختر دانشجو امسال به واسطه طرح سهميهبندي جنسيتي از ورود به دانشگاه محروم گرديده و صدها دختر دانشجو به جرم آنچه كه شما آن را پوشش نامناسب ميناميد، در كميتههاي انضباطي محكوم شدهاند. اين نامه را از آن جهت مينويسيم كه جنابعالي در نخستين اظهار نظر رسمي خود افشاي عمل معاونت فرهنگي دانشگاه زنجان را «فرصتطلبي و اشاعه فحشا» ناميديد و اظهار داشتيد كه «اين فيلم چيزي را ثابت نميكند.» در ادامه اين نامه آمده است: شگفتآور است كه همچنان به جاي پاسخگويي نسبت به عمل معاون دانشگاه زنجان در مورد اين فاجعه اما و اگر آورده ميشود و به غيراخلاقي بودن انتشار فيلم و نبود مدارك كافي اشاره ميشود! به راستي اكنون كه با وجود چنين فيلمي اما و اگر آورده ميشود، در نبود اين فيلم و صداي ضبط شده اين معاون فاسد چگونه قضاوت ميشد؟ به اين ترتيب آنان افزودهاند: بر اساس همين باور از شيوه برخورد دولتمردان بود كه دانشجويان را بر آن داشت تا خود راسا مانع از تداوم اين عمل شوند. زيرا عملي شدن خواسته شوم آقاي معاون فرهنگي هم بر روحيه آن دختر قرباني تاثير مخرب عميقي داشت و هم كل واقعه را منكر ميشدند چنانكه در چندين حادثه مشابه كه از قضا توسط دانشجويان افشا شد نيز چنين شد. جالب اينكه اين شبههافكني در حالي صورت ميپذيرد كه رئيس دانشگاه زنجان، وقوع اين عمل شرمآور را پذيرفته و به خاطر آن عذرخواهي نموده است و در نهايت دادستان زنجان نيز بر اين عمل معاونت دانشجويي صحه گذاشت.
در ادامه اين نامه آمده است: اما به راستي در دانشگاه رازي كرمانشاه كه يكي ديگر از منصوبين دولت به دانشجوي دختري تعرض نمود و حجت بر همه تمام شد، به غير از شكايت از روابط عمومي دفتر تحكيم وحدت و خبرگزاري انتشاردهنده خبر(ايلنا) و محاكمه آنها چه شد و با آن مسوول متخلف چه برخوردي صورت گرفت؟ درحاليكه در تمامي اين حوادث سرنوشت دختران قرباني در هالهاي از ابهام قرار گرفته و حتي گاهي اخباري مبني بر اخراج آنان از دانشگاه به گوش رسيده است. در ماجراي معاون دانشگاه زنجان، امروز خبر دستگيري و بازداشت دختر دانشجوي قرباني و نيز احضار برخي متحصنان به گوش ميرسد. در ادامه نامه به زاهدي آمده است: آنچه بر ما، دختران دانشجو، در دوران وزارت شما ميرود علاوه بر نهادينه كردن تبعيضهايي همچون طرح سهميهبندي جنسيتي پذيرش در دانشگاهها، ميتواند احساس عدمامنيتي باشد كه در برخورد با مديران انتصابي گريبان دختران دانشجو را رها نكند. آنان با انتقاد از تقليل مسئله تعرض به دانشجوي دانشگاه زنجان، تنها به تغيير يك فرد و سعي در انحراف افكار عمومي از اصل واقعه افزودهاند كه اين حداقل چهارمين بار در طول دوران صدارت شماست كه تعرض به دختران در دانشگاهها بيان ميشود. آنان در بيانيه خود، از ساختار كميتههاي انضباطي به شيوه كنوني انتقاد كردهاند. كميته زنان تحكيم در نامه خود با طرح اين پرسش كه آيا بر اين واقعيت كه حادثه دانشگاه زنجان اولين مورد تعرض به دختران دانشجو نبوده است، چشم فرو ميبنديد؟ افزودهاند: شما كه اساتيد به ظن خود سكولار و ليبرال را از دانشگاه اخراج كرديد، و بر همين اساس تنها اساتيد داعيهدار ارزشها و نزديك به تفكر سياسي خود را بر مسند خطير مديريت دانشگاهها گماردهايد، اكنون بايد پاسخگوي عملكرد منصوبين خود باشيد. پاسخ جامعه دانشگاهي را در قبال معيار اين انتصابهاي ارزشي چگونه ميدهيد؟
در ادامه اين نامه آمده است: بارها نسبت به شكستن حرمت حوزه خصوصي دانشجو و عدماحترام به شأن او به عنوان انساني آزاد و محدوده روابط اجتماعي هشدار دادهايم. بارها دلسوزانه زنهار داديم كه چنين معيارهايي نه تنها مشكلي را از جامعه ايران حل نميكند كه خود دامي خواهد شد. كميسيون زنان دفتر تحكيم وحدت در پايان خطاب به وزير علوم اعلام كرده كه تنها محاكمه معاون دانشجويي- فرهنگي دانشگاه زنجان به عنوان عامل اين مسئله، تقليل دادن مسئله كنوني در قالب خبط يكي از كاركنان دانشگاه است. آنان معضل اصلي را تداوم روش انتصاب مديران، مسوولان و روساي دانشگاهها، ساختار غير دموكراتيك و غير شفاف كميتههاي انضباطي و ترويج برخوردهاي سليقهاي در اين كميتهها دانستهاند. كميسيون زنان دفتر تحكيم وحدت جهت جلوگيري از تكرار حوادث مشابه انجام اقدامات زير را ضروري دانسته و آن را از اولين گامهاي لازم جهت اصلاح وضع موجود قلمداد ميكند:
۱- عذرخواهي و استعفا به دليل ناتواني در حل اينگونه مشكلات
۲- اصلاح ساختار كميتههاي انضباطي و قوانين مربوط به آنها
۳- ايجاد و تقويت نقش نظارتي نمايندگان واقعي و منتخب دانشجويان و تشكلهاي مستقل دانشجويي در كميتههاي انضباطي
۴- تمكين دولتمردان از روش دموكراتيك انتخاب كادر رياست دانشگاه توسط جامعه دانشگاهي
آنان همچنين با توجه به اخبار منتشر شده مبني بر دستگيري دانشجوي قرباني حادثه دانشگاه زنجان و نيز احضار برخي معترضان و متحصنان اين واقعه، نسبت به اين مسئله ابراز نگراني كردهاند.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]