تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827825614




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشنواره ای جدی در موسیقی ایرانی برگزار می شود/ارائه جزییات رویداد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی مطرح شد
جشنواره ای جدی در موسیقی ایرانی برگزار می شود/ارائه جزییات رویداد

نشست خبری اولین جشنواره موسیقی کلاسیک


شناسهٔ خبر: 3840193 - یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳
هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

.jwplayer{ display: inline-block; } نشست رسانه ای نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی یکشنبه ۱۴ آذر ماه با معرفی جزییات برنامه های این دوره در تالار وحدت تهران برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، امیر شریفی عضو شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در ابتدای این نشست خبری با اشاره به انگیزه های برگزاری این جشنواره بیان کرد: اردیبهشت ماه سال جاری بود که همراه با وصال عرب زاده طرحی را به مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد برای برگزاری این جشنواره ارائه دادیم که بر اساس آن در نظر داشتیم با توجه به ظرفیت های گسترده موسیقی کلاسیک ایرانی این امکان وجود دارد تا فستیوالی به طور مستقل در این حوزه برگزار شود.

چرا جشنواره برگزار می کنیم وی افزود: شاید در سالیان گذشته حضور پیشکسوتان و نسل موسیقیدانانی که برای ما سمت معلمی داشتند در جشنواره موسیقی فجر از اهمیت بیشتری برخوردار بود. در کنار این موضوع چند سالی هم است که گروهی از نخبگان جوان موسیقی کشورمان با حضور در جشنواره موسیقی جوان فعالیت هایی را انجام می دهند و شاید این نسل میانه هستند که با در نظر داشتن بیشترین بار آموزشی، اجرا و جریان سازی از جشنواره مستقلی برخوردار نیستند بنابراین ما آمدیم و با پرداختن به توانایی های این نسل فضا را طوری طراحی کردیم که بتوانیم از ایده های این نسل استفاده کرده و با پر کردن جای خالی یک جشنواره با این محوریت به آنها انگیزه کار بیشتری بدهیم. شریفی توضیح داد: خوشبختانه با استقبالی که از سوی آقای طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد برای برگزاری این جشنواره انجام گرفت ما باید موسسه ای را به لحاظ حقوقی معرفی می کردیم که موسسه «ساز و آواز» به سرپرستی آقای امیر مردانه با توجه به سلامت نشر در حوزه موسیقی کلاسیک بهترین گزینه برای برگزاری جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی بود. ما بعد از این ماجرا بود که با انتخاب هیات موسس و انتخاب آقای امیر مردانه به عنوان دبیر تلاش کردیم تا کارها را آغاز کنیم تا شاهد برگزاری  یک جشنواره مثبت و سازنده باشیم.  

عدم حضور پیشکسوتان و برگزاری یک جشنواره بی حاشیه عضو هیات موسس نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با اشاره به عدم حضور پیشکسوتان در این جشنواره گفت: گرچه من همانطور که در ابتدای صحبت هایم اشاره کردم که این جشنواره برای نسل میانی موسیقی ایرانی طراحی شده اما ما با تعدادی از هنرمندان پیشکسوتان رایزنی کردیم که در این دوره حضور داشته باشند اما آنها به دلیل گرفتاری ها و حضوری که برخی از آنها در جشنواره موسیقی فجر داشته اند، ترجیح داده اند که در جشنواره ما حضور نداشته باشند. وی در بخش پایانی صحبت های خود ضمن معرفی شورای هنری جشنواره گفت: سیامک جهانگیری، نگار بوبان، علی بهرامی فرد، احسان ذبیحی فرد، وصال عرب زاده، امیر مردانه و بنده از اعضای شورای هنری نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی هستیم که تمام تلاش خود را انجام دادیم تا بدون هیچ حاشیه ای به برگزاری یک جشنواره سلامت دست پیدا کنیم. این افراد همگی هنرمندان بی حاشیه هستند که سلامت گفتارشان به اثبات رسیده و اهل کار جمعی هستند که می خواهند با برگزاری یک جشنواره علمی و آکادمیک فضای موثری را در حوزه موسیقی ایرانی به وجود بیاورند.

می خواستیم بخش رقابتی داشته باشیم اما نشد امیر مردانه دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی هم در ادامه این نشست رسانه ای با اشاره به ادامه روند شکل گیری جشنواره گفت: این جشنواره به دلیل ظرفیت های بسیار ارزشمندی که دارد می تواند محلی برای رقابت میان هنرمندان نسل میانی موسیقی ایران باشد. کما اینکه ما در این زمینه دوست داشتیم در قالب یک طرح مطالعاتی بخش رقابتی را نیز در جشنواره امسال داشته باشیم اما این بخش در عین حال که جذاب است از شرایط سخت و دشواری نیز برای برگزاری برخوردار است به همین جهت و با در نظر گرفتن این نکته که ما فقط ۵۰ روز برای برگزاری جشنواره فرصت داشتیم و نمی توانستیم در این فرصت کم کارهای مقدماتی مان را برای اضافه کردن بخش رقابتی انجام دهیم بنابراین تصمیم گرفتیم تا در سال آینده نسبت به اضافه کردن این بخش اقدامات لازم را انجام دهیم. دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر سردرگمی برنامه ها در بخش جنبی جشنواره گفت: من هم با شما موافقم که در این بخش مقداری سردرگمی وجود دارد، دلیل آن هم یکسری اتفاقاتی است که فقط به کمبود زمان مربوط است و اگر در این زمینه فاکتورهای مناسبی داشتیم به طور حتم بخش جنبی جشنواره با فضای بهتر و منسجم تری اجرا می شد. البته ما بعد از اینکه جدول جشنواره را بستیم پیشنهادی از سوی آقای غلامی مدیر بخش موسیقی فرهنگسرای بهمن به ما ارائه شد که بتوانیم بخش جنبی جشنواره را در فرهنگسرای بهمن اجرا کنیم که واقعا برای ما پیشنهاد خوبی بود. البته همانطور که گفتم فرصت کافی برای دعوت از گروه های مرتبط با این بخش نداشتیم و از سوی دیگر مدیریت موسیقی فرهنگسرای بهمن تمایل داشت از استاد بهرام ساعد تقدیری داشته باشد. بنابراین فضای کلی بخش جنبی را به فرهنگسرای بهمن بردیم اما به طور حتم در دوره های بعدی این بخش نیز به شکل منسجم تری میزبان هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.

کاش دکور تالار رودکی هم متنوع تر باشد مردانه در ادامه این نشست رسانه ای با اشاره به جزییات برگزاری نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی گفت: این دوره از جشنواره به ۳ بخش تقسیم شده که در هر اجرا یک گروه نوازی موسیقی ایرانی، یک بخش ساز و آواز با محوریت خواننده و بخش تک نوازی با محوریت موسیقی سازی برگزار می شود. قیمت بلیت هایی هم که برای این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده در طبقه همکف ۴۰ هزار تومان و بالکن ۳۰ هزار تومان قیمت بندی شده که دانشجویان دانشگاه های موسیقی می توانند با ارائه کارت دانشجویی از تخفیف ۵۰ درصدی برخوردار شوند. وی در بخش پایانی صحبت های خود تصریح کرد: تالار رودکی یکی از بهترین تالارهای اجرای موسیقی ایرانی در کشور است که فکر می کنم می تواند به عنوان بهترین سالن اجرای موسیقی نیز معرفی شود اما علیرغم این ویژگی های فنی نداشتن دکوراسیون مناسب صحنه ای برای اجرای موسیقی یکی از مهمترین معضلاتی است که می تواند مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. اگر ما بتوانیم با اضافه کردن جذابیت های بصری فضای روی صحنه تالار رودکی را مقداری تغییر دهیم آن وقت می توانیم شاهد تنوع و استقبال بیشتری از سوی مخاطبان باشیم. این در حالی است که ما در این دوره از جشنواره تلاش کردیم در حد امکانات به این موضوع توجه کنیم که امیدواریم بتوانیم در این بخش کارهایی را انجام دهیم.

این  رویداد یک جشنواره کاملا جدی است وصال عرب زاده یکی دیگر از اعضای هیات موسس نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی نیز در این نشست تاکید کرد: این فستیوال در برگیرنده ژانری از موسیقی ایرانی است که جدی تلقی می شود. چرا که این موسیقی به لحاظ مخاطب سنجی خاصیت هنری و جدی بودنش بسیار چشمگیرتر است بنابراین در انتخاب گروه های هنری شرکت کننده در جشنواره تمام تلاش خود را انجام دادیم تا تمامی افراد نخبه موسیقی ایرانی را برای شرکت در جشنواره جذب کنیم گرچه در این زمینه ادعایی نداریم و بر این باوریم به دلیل محدودیت های زمانی فقط توانسته ایم بخشی از توانایی های هنرمندان موسیقی کلاسیک ایرانی را در این جشنواره دعوت کنیم. وی با اشاره به تشکیل شورای هنری نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی توضیح داد: تمامی هنرمندانی که در شورای هنری جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی حضور دارند از افراد صاحب سبک این حوزه هستند ضمن اینکه ما تلاش کردیم از هر سازی یک نماینده در شورا داشته باشیم تا بر اساس تمامی نظرات و به صورت شورایی کارها را انتخاب کنیم. ما می توانیم ادعا کنیم این فستیوال ورای نقطه نظرات شخصی برگزار می شود و این تمامی سلایق در حوزه موسیقی جدی ایرانی است که در این دوره از جشنواره حضور دارد. اگر موسیقی ایرانی مخاطب ۳ هزار نفری می خواهد ... این نوازنده در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به موضوع کمبود مخاطبان عام جشنواره های موسیقی موضوعی بیان کرد: مخاطب موسیقی ایرانی به اعتقاد من همیشه وجود داشته و وجود خواهد داشت اما این مخاطب قطعا یک مخاطب خاص است که اغلب در برگیرنده نخبه های جامعه خواهد بود که به این فرم از هنر توجه دارند. بنابراین خیلی طبیعی است که در کنسرت ها مخاطبانی را مشاهده کنیم که در فضای دیگر موسیقی کلاسیک ایرانی نیز آنها را دیده ایم. من دوست دارم موسیقی ایرانی بتواند توده عام تری از مخاطبان را در بر بگیرد ولی اگر بخواهد وارد چنین مقوله ای شود باید وجوه جدی خود را نیز کنار بگذارد. وی افزود: به اعتقاد من مخاطبان امروز موسیقی ایرانی مخاطبان خوبی هستند که با جمعیت خوبی هم در تالار رودکی حضور پیدا می کنند. ضمن اینکه قرار نیست موسیقی ایرانی بخواهد مانند موسیقی های عامه پسند دیگر که من به تمام اشکال گوناگون آن احترام می گذارم به غیر از موارد استثنا، تماشاگرانی ۲ تا ۳ هزار نفری داشته باشد.

در پایان این نشست عطا نویدی مدیر روابط عمومی نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی توضیحاتی را پیرامون حضور رسانه ها در جشنواره ارائه داد. نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی از روز جمعه ۱۹  آذرماه تا چهارشنبه ۲۴ آذرماه در تالار رودکی برگزار می شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن