تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816945749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«گردشگری روستایی» روزنه‌ای برای رونق روستاها که مغفول ماند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فراموشی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی روستاها؛
«گردشگری روستایی» روزنه‌ای برای رونق روستاها که مغفول ماند

روستا


شناسهٔ خبر: 3839866 - یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵
استانها > مرکزی

.jwplayer{ display: inline-block; } اراک- فراموشی ظرفیت های فرهنگی و تاریخی روستاها و فقدان برنامه ریزی مناسب برای بهره گیری از این ظرفیت ها، سبب شده که گردشگری روستایی به عنوان یکی از شاخصه های رونق روستا مغفول واقع شود. خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: طی دهه اخیر مبحث «گردشگری روستایی» وارد ادبیات حوزه گردشگری و فرهنگ شد و برنامه ریزی هایی برای اقدام در راستای رونق این نوع از گردشگری صورت گرفت اما این حوزه از گردشگری در برخی مناطق نتوانست آنگونه که شایسته است رونق گرفته و طرح ریزی های مرتبط با آن عملی شود. این مساله گاه ناشی از بی توجهی به این حوزه، گاه به دلیل نبود بودجه و گاه به سبب فقدان زیرساخت های موجود در روستاهای دارای ظرفیت گردشگری و سایر عوامل بوده است اما در هر صورت آنچه که در نتیجه به دست آمد عدم رونق گردشگری روستایی بود. استان مرکزی روستاهایی را در دل خود دارد که این روستاها به اندازه قدمت تمدن در ایران قدمت دارند و به همین سبب گنجینه ای از تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم هستند که این گنجینه ها هنوز هم بر در و دیوار این روستاها رخ می نمایانداستان مرکزی روستاهایی را در دل خود دارد که این روستاها به اندازه قدمت تمدن در ایران قدمت دارند و به همین سبب گنجینه ای از تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم هستند که این گنجینه ها هنوز هم بر در و دیوار این روستاهای تاریخی رخ می نمایاند. برخی از این روستاها علاوه بر جاذبه های تاریخی و آداب و رسوم خاص، مهد پرورش عالمان و بزرگان تاریخ ایران و شخصیت های تاثیرگذار قرن های پیشین و قرن معاصر بوده اند. از روستای «هزاوه» در اراک که دوران کودکی میرزا تقی خان امیرکبیر را بر دیوار کوچه باغ های قدیمی خود حک کرده تا روستای گرکان که دکتر قریب، پدر طب کودکان را به جامعه پزشکی تقدیم کرد. گذشته از جاذبه‌های این چنینی،طبیعت بکر و زیبای برخی روستاهای استان مرکزی همراه با آداب و رسوم و سوغات خاص این روستاها نیز از دیگر ظرفیت‌های گردشگری روستایی در استان مرکزی است.

روستای تاریخی وفس، یکی دیگر از روستاهای تاریخی و هدف گردشگری استان مرکزی است که یادگارهایی از دوران مادها را در دل خود دارد. این روستا به سبب ساختار پلکانی خود و قرار گرفتن در دامنه کوه، به ماسوله استان مرکزی شهرت دارد و علاوه بر جاذبه های طبیعی، مهد مشاهیر بزرگی در تاریخ ایران بوده و شکل تاریخی و سنتی خود را تا حدودی حفظ کرده است. روستای تاد یکی دیگر از روستاهای تاریخی استان مرکزی در شهرستان تفرش است که کمتر کسی این روستا را می شناسد و می‌داند که این روستا زادگاه نظامی گنجوی بوده و این ظرفیت در کنار دیگر ظرفیت های گردشگری روستاهای استان که می تواند موجب جذب گردشگران شود، مغفول مانده است.

ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در روستاهای گردشگری یک فعال حوزه گردشگری استان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: احداث اقامتگاه در مناطق روستایی که ظرفیت گردشگری دارند یکی از ضروری‌ترین اقدامات در راستای توسعه گردشگری روستایی است. باید با ایجاد زیرساخت ها زمینه حضور گردشگران در منطقه ایجاد شده و از سوی دیگر توسعه زیرساخت های گردشگری در روستاها باید با توجه به معماری خاص آن روستا انجام شودامیر محمدی افزود: باید با ایجاد این زیرساخت ها زمینه حضور گردشگران در منطقه ایجاد شده و از سوی دیگر توسعه زیرساخت های گردشگری در روستاها باید با توجه به معماری خاص آن روستا انجام شود. این کارشناس مدیریت گردشگری خواستار بهینه سازی جاده‌ روستاهای دارای ظرفیت گردشگری در استان مرکزی شد و افزود: بخش قابل توجهی از مشکلات پیش روی روستاهای گردشگری استان را می‌توان با جذب سرمایه اندک رفع کرد. محمدی خاطرنشان ساخت: گردشگری روستایی یک صنعت پاک است که می‌تواند ضمن ایجاد بسترهای شغلی مناسب برای روستاییان، از ظرفیت های روستاها برای مردم منطقه درآمدزایی ایجاد کند.

راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در راستای رشد گردشگری روستایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر، به ظرفیت های گردشگری روستایی استان اشاره کرده و بیان کرد: در راستای رونق گردشگری در استان مرکزی طی سال های اخیر راه اندازی اقامت گاه های بوم گردی در استان مورد توجه قرار گرفته است. سید محمد حسینی افزود: در سال جاری تعدادی اقامت گاه های بوم گردی در روستاها و مناطق هدف گردشگری استان مرکزی راه اندازی شد و افزایش آن را در دستور کار داریم. ایجاد اقامت گاه های بوم گردی در حقیقت استفاده از ظرفیت محل های اقامتی در روستاها برای جذب و ماندگاری گردشگران و استقبال آنها در زمینه بازدید از روستاها استوی بیان کرد: ایجاد اقامت گاه های بوم گردی در حقیقت استفاده از ظرفیت محل های اقامتی در روستاها برای جذب و ماندگاری گردشگران و استقبال آنها در زمینه بازدید از روستاها است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان ساخت: استان مرکزی توانمندی های بسیاری در حوزه گردشگری روستایی دارد اما نتوانسته از این امتیاز آن طور که باید طی سال‌های گذشته بهره‌مند شود. حسینی ترویج فرهنگ گردشگری در روستاهای استان را یکی از اولویت‌های حوزه گردشگری استان مرکزی برشمرد و گفت: باید با ترویج این فرهنگ، زمینه‌ای فراهم شود تا مردم روستا بتوانند ضمن آن که خود را برای میزبانی از گردشگران آماده می‌کنند، زمینه ارائه خدمات به گردشگران و کسب درآمد نیز در آنان ایجاد شود.

صنایع دستی و هنرهای خاص هر روستا باید احیا شود وی تاکید کرد: در راستای رونق گردشگری روستایی باید صنایع‌دستی و هنرهای هر منطقه احیا شود و تولید سوغات مورد توجه قرار گیرد؛ این مساله به رونق گردشگری در روستاها کمک کرده و جذابیت‌های روستا برای حضور گردشگران را افزایش می دهد. در راستای رونق گردشگری روستایی باید صنایع‌دستی و هنرهای هر منطقه احیا شود و تولید سوغات مورد توجه قرار گیرد؛ این مساله به رونق گردشگری در روستاها کمک کرده و جذابیت‌های روستا برای حضور گردشگران را افزایش می دهدمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی محرومیت استان از وجود زیرساخت های گردشگری روستایی را یکی دیگر از مشکلات در مسیر توسعه این نوع گردشگری عنوان کرد و افزود: اقدامات صورت گرفته در این بخش کافی نیست و اگر ما خواهان حضور پررنگ گردشگران در روستاها هستیم، باید این زیرساخت‌های جذب گردشگر را در روستاها فراهم کنیم که یکی از این زیرساخت ها می تواند ایجاد اقامت گاه های بوم گردی باشد. استان مرکزی با وجود پیشینه تاریخی و فرهنگی، به عنوان یک استان صنعتی از سیل مهاجرت روستاییان به شهر برای کسب درآمد و اشتغال و خالی شدن روستاها از سکنه و از رونق افتادن آنها رنج می برد. به نظر می رسد یکی از اقدامات تاثیرگذاری که در این راستا می توان انجام داد، شناساندن ظرفیت های گردشگری روستایی و معرفی این توانمندی ها به گردشگران و مردم منطقه و سایر نقاط کشور، است تا ضمن به حرکت درآوردن چرخ های اشتغال و درآمدزایی در روستاها، صنعت گردشگری نیز رونق بیشتری به خود گیرد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن