واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تحريم "ايسا" و فقدان نگاهي ملي
روزنامه آفرینش در شماره امروز نوشت:
آلفونس داماتو، سناتور وقت مجلس سنا، در سپتامبر سال 1995 طرحي براي تحريم صادرات فناوري انرژي از سوي شرکتهاي خارجي به ايران ارائه داد. در نسخه اصلاحي اين طرح که به تصويب سنا رسيد؛ تحريم سرمايه گذاري در بخش انرژي صورت گرفت و علاوه بر ايران، ليبي هم مشمول تحريم شد. سپس اين قانون در سال 2006 نسبت به کشور ليبي خاتمه يافت و نام آن به قانون تحريم هاي ايران-"ايسا" (Iran Sanctions Act) تغيير کرد و در گذر زمان دايره تحريم هاي آن توسعه و گسترش يافت.
حال بار ديگر برخلاف آنچه مطابق با روح و پيكره برجام بوده است، نمايندگان سنا اين قانون را تمديد كردهاند و اوباما نيز مخالفتي با امضاي آن ندارد. براساس اذعان وزيرخارجه كشورمان اگرچه اين اقدام آمريكا تاثير اجرايي دربر نخواهد داشت، اما نقض برجام بوده و بارديگر بدعهدي آمريكا در مسير همكاري با ايران را مشخص نمود.
نكته قابل اشاره دراين بحث نوع نگاه و واكنشهاي داخلي به اين موضوع ميباشد. دراين كه نقض برجام شده است هيچ شكي نيست حال تاثير اجرايي داشته باشد و يا نه. از سوي ديگر همه مقامات اعم از لشكري و كشوري اين موضوع را بر عملكرد هميشگي و عدوات آمريكا با جمهوري اسلامي نسبت دادهاند، اما متاسفانه بار ديگر شاهد نگاههاي "ميلي" در مسئلهاي "ملي" هستيم.
برخي جريان هاي سياسي و رسانهاي اين مسئله را به منزله شكست تيم مذاكره كننده و دولت جلوه دادهاند. البته اين رويه سبقه اي طولاني دارد و حتي قبل مذاكرات هستهاي نيز اين گروهها به هيچ وجه موافق با حل شدن پرونده هستهاي نبودند، درحالي كه رهبري معظم انقلاب بارها برتلاشهاي صادقانه تيم مذاكره كننده تاكيد كرده و اقداماتشان را تاييد نمودند.
اتفاقي عجيب و شكستي براي ايران رخ نداده است. بلكه امروز اين فرصت به دست ما آمده تا با توجه به توافق بين المللي با 1+5 وثبت اسناد و دستاوردهاي آن در سازمان ملل، به لحاظ رسانهاي و تبليغاتي افكار عمومي جهان نسبت به سوء نيت آمريكا را تحت تاثير قرار دهيم.
امروز وقت آن است كه با هم افزايي داخلي و انعكاس نارضايتيها در ميان كشورهاي مختلف و حتي طرح آن در سازمان ملل، علاوه بر محكوميت آمريكا و بدعهدي در توافق هستهاي، زمينه را براي اقدامات ديگر از اين دست و يا طرح تحريمهاي مشابه مسدود كنيم و حداقل هزينه آن براي آمريكا را بالا ببريم. حال به جاي درك اين مفهوم و مغتنم شمردن اين فرصت، شاهد خود زني داخلي هستيم و برخي جريانهاي مخالف دولت تحريمهاي ايسا را بهانهاي براي تخريب و رقابتهاي سياسي خود قرار دادهاند.قطعاً طراحان و برنامه ريزان كلان سياست خارجي كشور به درك اين مهم رسيده و اين موضوع را به طور جدي مهندسي رسانهاي و حقوقي خواهند كرد. اما چقدر خوب بود تحت هيچ شرايط جريانها و گروه هاي سياسي نگاه ملي به موضوعات مختلف را به نگرش و منافع ميلي خود ترجيح دهند. قطعاً اگر چنين مهمي محقق گردد توان و قدرت كشور در دفاع از حقوق و منافع ملي دوچندان خواهد شد و صدايي واحد از دورن ايران به گوش رقبا و دشمنان ما ميرسيد. به اين ترتيب هرگونه برنامه ريزي و تحريم و كارشكني برعليه كشورمان براي طراحان آن هزينه آور جلوه ميكرد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۷ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - 04 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]