تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851030391




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا ترامپ را هم رصد کرده بودیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رصدخانۀ جمهوری اسلامی کجاست؟

یکی از ویژگی‌های حکومت/دولت‌ها در جهانِ نو حداکثری شدنِ ظرفیت‌های آن برای ارگان شدن است. به عبارتی، به احتمال زیاد، در زمان پیدایش حکومت‌ها، امکان استفاده از همه ظرفیت‌های جامعه وجود نداشته و متکی به توانِ محدود حاکمان و احتمالاً نبوغ، جسارت و هنرآوری او بوده است. این بَدَوی‌ترین شکل حکومت بوده است. به مرور، با پیشرفت انسان‌ها در تکنیک‌ها، تاکتیک‌ها، امکانات ارتباطی، حکومت‌ها از اتکا بر فرد به سمت اتکا به خاندان، گروه، قبیله، قوم و.... رفته است. پس از آن به این دسته‌بندی‌ها، جمعیت‌های تخصصی و امکانات و وسایل خاصی هم به این دسته‌بندی‌ها و توانایی‌ها اضافه شده است. حالا در روزگار ما، امکانات و ابزارهای مادی و غیرمادی‌ای در اختیار انسان‌ها هست که با آن می‌توان از حداکثر ظرفیت‌های جامعه در امر حکومت و کشورداری بهره برد و آن را هوشمندتر، کارآمدتر و مقتدرتر و اقتدارآفرین‌تر ساخت. (همین‌جا باید گفت که یکی از اصلی‌ترین وظایف هر حکومتی، تولید و گسترش قدرت ملی در همۀ سطوح و عرصه‌ها است.)

یکی از لوازمِ حکمرانی در دنیای نو، آینده‌نگاری است؛ یعنی هم تلاش برای سهیم شدن در ساختِ آینده و هم تلاش برای پیش‌بینی سهم و نقشِ دوستان، رقبا و دشمنان منطقه‌ای و جهانی از آینده؛ آینده‌ای که گویی در گذشته بیشتر انسان‌محور به نظر می‌رسید؛ اما اکنون، حداکثر، سهمِ انسان با سهم طبیعت و تکنولوژی برابر است و یا از سومی کمتر. (تکنیک و تکنولوژی‌ای که قرار بود خادم انسان باشد برای اعمالِ اراده بر طبیعت و همنوعان؛ حالا شده است مخدوم او و رقیبش و احتمالاً به‌زودی فقط مخدومِ او خواهد بود.)

برای این که اندکی انضمامی سخن گفته باشیم نیم‌نگاهی به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایالاتِ فعلاً متحدۀ آمریکا می‌اندازیم که بسیاری را به دَروا(حیرت؛ شوک) انداخته است. بسیاری از حکومت‌ها و حاکمان هنوز نمی‌دانند با نامزد پیروز این انتخابات چه می‌توانند یا باید انجام دهند. یکی از علل این امر ویژگی‌های شخصی اوست. ترامپ، تاجری است که هر تجربه‌ای دارد مگر سیاسی. او حتی در حد ادارۀ یک شهر هم در سیاهۀ کارنامۀ خود یک روز ندارد. حالا ادارۀ یکی از قدرت‌های جهان را برعهده گرفته است و تصمیم‌ها و گفتار و رفتار او می‌تواند بر وضعیت شهروندان و شهرهایی از جهان اثر بگذارد. او کدخدای جهان نیست؛ اما فرمانروای کشور مهمی است.

از ویژگی‌های شخصی رییس‌جمهور منتخب آمریکا که بگذریم به ویژگی‌های جمعی و حزبی او و تیمش می‌رسیم. او بنیادگرا، نژادگرا است؛ یعنی یکی از افراطی‌ترین شکل‌های جمهوری‌خواهی در جهان مدرن. احتمال رأی آوردن چنین فردی در این دوره از انتخابات آمریکا نه فقط کم نبود؛ بلکه حالا معلوم شده که زیاد بوده است. این است که همفکران او اکثریت دو مجلس این کشور را هم به‌دست آورده‌اند. و تحقق این احتمال، آمریکایی متفاوت از هشت سالِ گذشته در برابر حکومت‌های دیگر جهان قرار می‌توانسته است بدهد و اکنون قرار داده‌است. حالا حکومت‌ها باید در برابر این آمریکای متفاوت متفاوت رفتار کنند.

برای تعیین رفتار مناسب با آینده باید هم امکانات خود را درست در نظر آورد و هم احتمالات را سنجید. با ترکیبِ این دو عنصر، می‌توان آینده‌نگاری کرد. در آن صورت، به جای دویدن به دنبالِ اتفاقاتِ هرروزه می-توان با آمادگی قبلی و با تدبیر نقش‌آفرینی کرد و بر قدرت و اقتدار حکومتِ خود افزود.

اگر ما آینده‌پژوهی کرده باشیم، اکنون قوا و ارکان مختلفِ جمهوری اسلامی باید بر اساسِ برنامه‌هایی که برای عمل در برابر ساکنان دو ماه آینده کاخ سفید تهیه کرده‌اند اقدام کنند؛ آیا واقعاً چنین است و مثلاً مجلس مصوبۀ اخیر مجلسین آمریکا و مصوبات آیندۀ آنان را پیش‌بینی کرده، برای آن طرح‌های لازم را تهیه کرده است و دولت نیز!

آنچنان که شواهد و قرائن نشان می‌دهد، ترامپ‌های دیگری هم در راه است. باید که به هوش بود و خود را برای این وضعیت آماده کرد. آینده‌پژوهی و آینده‌نگاری را دریابیم!
 





۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن