واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ادپور در تشریح این موضوع بیان داشت: وقتی ارز تک نرخی باشد آن نرخ پیام هایی را مبنی براینکه منابع چگونه تخصیص یابد تا سطح بهینه تولید ایجاد و رشد و رفاه اقتصادی در سطح کلان اقتصادی حاصل شود مخابره می کند.
به گزارش تراز ،میثم رادپور کارشناس بازار ارز درباره افزایش نرخ دلار و نقش نرخ اتاق مبادلات به خبرنگار تراز گفت: در حال حاضر نرخ ارز در اتاق مبادلات صرفا تبدیل به یک نرخ نمادین شده و عملکرد و تاثیری چندانی در بازار ندارد. وی افزود: با توجه به هزینه های موجود و صرف وقت و زمان و محدودیت هایی که وجود دارد در حال حاضر تقریبا نرخ اتاق مبادلات با نرخ بازار آزاد برابری می کند . رادپور تصریح کرد: ضمن اینکه در حال حاضر تقاضای چندانی نیز برای اتاق مبادلات وجود ندارد از این رو این نرخ کارآیی سابق را نیز ندارد. این کارشناس بازار ارز با اشاره به لزوم یکسان سازی نرخ ارز خاطرنشان کرد: قطعا تک نرخی شدن ارز فواید اقتصادی زیادی دارد چرا که وقتی یک کالا در بازار دارای قیمت واحد است بازار نیز می تواند در سطح بهینه خودش فعال باشد اما وقتی همان کالا دو یا چند قیمت داشته باشد سطح کارآیی بازار از بابت کارایی تخصیص منابع کاهش پیدا می کند .
رادپور در تشریح این موضوع بیان داشت: وقتی ارز تک نرخی باشد آن نرخ پیام هایی را مبنی براینکه منابع چگونه تخصیص یابد تا سطح بهینه تولید ایجاد و رشد و رفاه اقتصادی در سطح کلان اقتصادی حاصل شود مخابره می کند. وی با تاکید بر علمی بودن یکسان سازی نرخ ارز تصریح کرد: اگر چه شاید همچنان نرخ اتاق مبادله به یک سری کالاها اختصاص پیدا می کند اما واقعیت این است نرخ اصلی ارز همان نرخ بازار آزاد است. رادپور افزود: باید اذعان داشت در بازار ارز نرخی موثرتر است که معامله بیشتری با آن نرخ صورت گیرد وگرنه نرخی که با آن هیچ مبادله و کاری انجام نشده یا مبادلات صورت گرفته با آن بسیار محدود باشد نمی تواند نرخ موثری باشد. این کارشناس مسائل مالی در خاتمه با اشاره به موضوع نگرانی دولت از شوک قیمتی حاصل از یکسان سازی نرخ ارز به تراز گفت: به نظرم تعلل دولت در یکسان سازی نرخ ارز بیشتر به دلیل بغرنج بودن این موضوع است وگرنه به نظر نمی رسد دولت از تاخیر در تک نرخی کردن ارز تعمدی داشته باشد.


زمانبندی انتشار: 13 آذر 1395 - 10:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]