محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843310336
ثبت 250 هزار فقره اظهار نامه وارداتی در گمرکات/سهم 63 درصدی گالاهای واسطه ای از کل واردات
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ثبت 250 هزار فقره اظهار نامه وارداتی در گمرکات/سهم 63 درصدی گالاهای واسطه ای از کل واردات
گمرک ایران با اعلام ثبت 250 هزار اظهارنامه وارداتی در 8 ماهه نخست سال جاری، اعلام کرد که کالاهای واسطه ای 63 درصد از ارزش واردات را به خود اختصاص داده است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی گمرک ایران،این گزارش برای نخستین بار در سالجاری منتشر می شود و بر اساس مدلی داده های آماری جمع آوری و تجزیه و تحلیل شده که در سالهای گذشته هم بر همان اساس انجام شده بود.
این گزارش در دفتر برنامه ریزی و بهبود فرآیندهای گمرکی تهیه و ابتدا نگاهی داشته بر ابزارهای کنترلی گمرک ایران پس از راه اندازی سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی که متن کامل گزارش یادشده را ادامه می خوانید:
تجارت خارجی و کنترل های گمرکی
رشد سریع وپرشتاب تجارت بین المللی در آغاز قرن21 وپیچیده تر شدن محیط کاری وتأثیرات آن بر اقتصاد جهانی موجب گردیده تا بحث ساماندهی شبکه تجارت بیش از پیش مورد توجه قرارگیرد. در دنیای نوین تجارت، مرزها در کشور های مختلف به قلب تپنده اقتصاد ها بدل شده اند. گمرک به عنوان ناظر اصلی تجارت و به مثابه نگهبان بیدار مرزها و همراه و امین واقعی صاحبان کسب و کار باید چنان خودرا با شرایط جدید همگن سازد تا حضورش به معنای مانعی در برابر تجارت تلقی نشود.
بر همین اساس گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر مبارزه جدی و مؤثر با ورود کالای قاچاق و همچنین تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به منظور سهولت در امر تجارت برای ارتقای شاخصهای سهولت کسب و کار و حمایت ازتولید ملی، برای پیشبرد دو هدف متضاد ، تسریع در ادامه خدمات و همچنین افزایش اعمال کنترل های لازم، پس از مطالعه تطبیقی وضعیت گمرکات در کشور های پیشرفته، کنوانسیون ها و استاندارد های سازمان جهانی از نیمه دوم سال 1392، استقرار سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی را در دستور کار خود قرار داد.
استقرار سامانه مذکور امکان بهره برداری از روش های نوین و تجهیزات با فناوری بالا را به عنوان جایگزین روش های سنتی بازرسی فیزیکی کلیه محموله ها، با توجه به افزایش روز افزون حجم تجارت، میسر ساخته است. گمرک جمهوری اسلامی ایران با نظارت سیستماتیک و بر خط، بر فرایند ترخیص کالا وتردد کامیون های حامل بار همزمان با انجام کنترل های ضروری با توجه به نوع مشخصات مندرج در اظهار نامه و کنترل و انطباق کلیه اسناد ارائه شده، زمان و هزینه انجام تشریفات را به حداقل رسانیده است.
در حال حاضر کلیه محموله های ورودی با توجه به قابلیت های موجود در سامانه جامع، نظیر امکان اخذ الکترونیک اطلاعات کلیه اسناد ضروری برای ورود کالا،دریافت اطلاعات از طریق مانیفست الکترونیکی قبل از ورود ، تعیین خودکار مجوز های مرتبط با کالا و سازمان مجوز دهنده، با اعمال مدیریت ریسک هوشمند، مورد کنترل و ارزیابی در مراحل اولیـه اظهار قرارمی گیرند. این ارزیابی به صورت خودکار توسط سامانه جامع صورت پذیرفته و در صورت وجود هر گونه مغایرت و عدم انطباق اطلاعات مندرج در اسناد، ضریب ریسک برای هر محموله تعیین و بر مبنای آن کنترل های لازم بعدی انجام می شود. با توجه به نقش مهم و تعیین کننده سازمان های مجوز دهنده در شناسایی و تعیین ماهیت کالا به منظور حصول اطمینان از صحت مندرجات در اسناد و انطباق با کالای ورودی و در نهایت صدور مجوز ورود به داخل کشور، در کنترل های خودکار توسط سیستم، علاوه بر امکان تشخیص وجود مغایرت در اسناد، مجوز سازمان های مجوز دهنده نیز به صورت خودکار کنترل و در صورت عدم وجود مجوزهای مذکور، امکان صدور مجوز بارگیری و خروج کالا میسر نمی گردد.
بدیهی است محموله هایی که از ریسک بالا برخوردار می باشند، مشمول بازرسی فیزیکی یا کنترل توسط دستگاه ایکس ری و یا هردو خواهند شد. علاوه بر این در پاره ای از موارد، به منظور افزایش ضریب اطمینان از صحت و سلامت در انجام تشریفات گمرکی، برخی از محموله ها به صورت تصادفی نیز انتخاب و مورد ارزیابی فیزیکی و یا اسکن توسط دستگاه ایکس ری و یا هر دو قرار می گیرند.
سهم کالاهای سرمایه ای،واسطه ای و مصرفی از واردات
نگاهی به آمارهای حوزه تجارت در هشت ماهه سال جاری، بیانگر ورود بالغ بر21 میلیون تن کالا با ارزش 27 میلیاردو 383 میلیون دلار از 82 گمرک بوده است. با توجه به طبقه بندی کالاها بر مبنای کالاهای سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی مشاهده می شود در مدت یاد شده962 هزار تن انواع کالای مصرفی به ارزش 3میلیارد و 137میلیون دلار از طریق گمرکات سراسر کشور وارد شده که تنها 4 درصد از وزن و 10 درصد از ارزش کل کالاهای ورودی به کالاهای مصرفی اختصاص داشته و سایر کالاها کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه دارو، مواد اولیه واحدهای تولیدی و ماشین الات مورد نیاز بخش صنعت بوده که وارد کشورمان شده است.بر این اساس سهم کالاهای واسطه ای از نظر وزن 93درصدو از نظر ارزش 63درصد بوده و در مجموع در 8 ماهه سالجاری به میزان 20میلیون و 2 هزار تن کالای واسطه ای به ارزش 17میلیارد و 834میلیون دلار وارد کشور شده است.همچنین سهم کالاهای سرمایه ای در این مدت به 599هزار تن و به ارزش 6میلیارد و 412میلیون دلار رسیده که در مجموع 3درصد از وزن و 22درصد از ارزش کل واردات کشورمان در 8 ماهه سالجاری به این کالاها اختصاص یافته است.
سهم کنترل های فیزیکی از کل واردات
کنترل فیزیکی کلیه محموله های وارداتی به منزله ایجاد توقف های طولانی در ترخیص کالاهای مورد نیاز بخش های حساس و صنعت کشور خواهد بود که با اصول و محور های اصلی اقتصاد مقاومتی در تضاد می باشد.
علیرغم آمار های موجود، این سازمان به منظور پیشگیری از بروز تخلفات و ورود کالاهای قاچاق ( منظور ورود کالاهایی است که در اسناد ارائه شده به آنها اشاره نشده است) از مبادی رسمی، همانگونه که اشاره گردید با استفاده از سامانه جامع و بهره گیری از کنترل و نظارت های سازمان های همجوار در قالب پنجره واحد تجارت فرامرزی اقدام به اعمال شاخص های مدیریت ریسک و کنترل کلیه محموله های ورودی با توجه به سطح ریسک شناسایی شده نموده است. ضمن اینکه هر تخلفی، قاچاق محسوب نمی شود و روزانه به طور میانگین در گمرکات سراسر کشور میلیارد ها تومان مابه التفاوت و مجازات جریمه یا اصطلاحا دیسپانس به دلیل تخلفات گمرکی از ذینفعان اخذ می گردد. بنابراین قاچاق از تخلف متمایز بوده وضمانت اجرای آنها ونحوه رسیدگی وجریمه آنها نیز متفاوت و مصادیق قاچاق در قانون امور گمرکی به ویژه ماده 113 ونیز ماده 2 قانون مبارزه با قاچاق احصا شده است ومصادیق تخلفات گمرکی در انواع رویه های گمرکی نیز در قانون امور گمرکی مبحث تخلفات ونیز در سایر مواد ذیل هریک از رویه ها ی گمرکی مشخص شده است . چنانچه در بررسی آمار حاصل از اعمال مدیریت ریسک در 8 ماهه سال جاری مشاهده می شود که از حدود 250 هزار فقره اظهار نامه وارداتی در گمرکات سراسر کشور ، بالغ بر 89 هزار فقره با سهم حدود 36 درصد مورد ارزیابی فیزیکی توسط ارزیابان و دستگاه های ایکس ری قرار گرفته است. استاندارد جها نی برای کنترل فیزیکی محموله های ورودی کمتر از 10 درصد است . در 81 هزار فقره اظهارنامه با سهم 32 درصد کلیه اسناد و مدارک توسط کارشناس بررسی شده است. 80 هزار فقره اظهارنامه با سهم 32 درصد نیز توسط سامانه جامع امور گمرکی به صورت خودکار کنترل شده است.
کنترل های گمرکی در گمرک شهید رجایی
در خصوص بازرسی کامیون های عبوری از گمرک شهید رجایی نکته قابل ذکر این است که روزانه به طور میانگین حدود 2200 دستگاه کامیون از گمرک مذکور تردد می نماید. از این تعداد حدود 1200 دستگاه مربوط به رویه واردات و حدود1000 دستگاه دیگر نیز مربوط به رویه ترانزیت (عبوری و داخلی) وکارنه تیر می باشد. ذکر این نکته ضروری است که کامیون های عبوری ( ترانزیت و کارنه تیر) دارای پلمب از مبداء حرکت (کشور خارجی) بوده و در زمان ورود به قلمرو گمرکی، اطلاعات محموله به همراه مشخصات پلمب در سامانه جامع گمرک درج و با بکارگیری جی پی اس(GPS) علاوه بر کنترل کامیون در مسیر تردد و تعیین زمان وصول به مقصد، با ارسال کلیه اطلاعات ثبت شده اولیه به گمرک مقصد، امکان کنترل صحت و سلامت پلمب، وزن کانتینر و... میسر می گردد.
در بخش واردات قطعی نیز برای کنترل و نظارت بر 1200 کامیون خروجی با بکارگیری روش های فوق الذکر حدود 30 درصد از محموله ها که 360کانتینر را شامل می شود ،به طور کامل مورد بازرسی فیزیکی توسط ارزیابان قرار گرفته و بالغ بر 25 درصد نیز با استفاده از دو دستگاه ایکس ری با ظرفیت اسمی روزانه 300 دستگاه کامیون، اسکن و با تجهیزات پیشرفته کنترلی مورد بررسی قرار می گیرند. در مجموع از تعداد 1200کامیون ترخیص قطعی در بندر شهید رجایی 540 دستگاه کامیون بدون ارزیابی فیزیکی و کنترل از طریق ایکس ری و صرفا پس از کنترل اسناد و مدارک توسط کارشناس ، سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی از این گمرک خارج می شود که بر اساس اسناد موجود در سامانه جامع امور گمرکی تمامی این کالاها شامل کالاهای اساسی،مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی و ماشین آلات خطوط تولید است .
۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
ثبت ۲۵۰هزار اظهارنامه وارداتی/کنترل۳۰درصد محمولهها با ایکسری
گمرک ایران اعلام کرد ثبت ۲۵۰هزار اظهارنامه وارداتی کنترل۳۰درصد محمولهها با ایکسری شناسهٔ خبر 3838284 - جمعه ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱ ۰۱ اقتصاد > اقتصاد ایران jwplayer display inline-block; گمرک ایران با اعلام ثبت ۲۵۰هزار اظهارنامه وارداتی در ۸ ماهه نخست سال جاری اعلام کرد کهافزایش ۱۴ درصدی تولید لاستیک و تیوپ/ثبت ۲۶۶فقره پرونده تخلف
در ۶ ماهه امسال صورت گرفت افزایش ۱۴ درصدی تولید لاستیک و تیوپ ثبت ۲۶۶فقره پرونده تخلف شناسهٔ خبر 3823917 - دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱ ۲۳ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت jwplayer display inline-block; معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به تولید بیش از ۱۵سهم ۲۷درصدی نفت از درآمدهای دولت در ۶ماه اخیر | پایگاه خبری تراز
تراز وزیر امور اقتصادی و دارایی سهم نفت از بودجه دولت در شش ماه اخیر را ۲۷ درصد اعلام کرد و گفت سناریوی قیمت نفت در بودجه ۹۶ بر اساس کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی خواهد بود به گزارش تراز علی طیبنیا گفت در حال حاضر بودجه دولت وضعیت مناسبی ندارد و سهم نفت از بودجه به حسهم ۴۰درصدی دلار در مبادلات جهانی/ یوآن جایگزین دلار می شود؟!
سهم ۴۰درصدی دلار در مبادلات جهانی یوآن جایگزین دلار می شود تاریخ انتشار دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۳۲ کارشناسان بر این باورند چین که به تازگی توانسته پول ملی خود را وارد سبد ارزهای بین المللی کند در تکاپوست تا یوان را به جایگزینی برای دلار آمریکا در معاملات جهانی تبدیل کند ببرنامه دولت برای ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی
برنامه دولت برای ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونیتاریخ انتشار دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۱۱ مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سال برای اقشار کمدرآمد با هدف رفع عارضههای فقر بزهکاری و جداییگزینی در شهرها خبر داد بمعاون سازمان مالیاتی در گفتوگو با فارس مالیات بنگاههای مشکلدار پلکانی تقسیط میشود/ ثبت 36 هزار مورد اطلاع
معاون سازمان مالیاتی در گفتوگو با فارسمالیات بنگاههای مشکلدار پلکانی تقسیط میشود ثبت 36 هزار مورد اطلاعات مالیاتی جدید معاون سازمان مالیاتی از بخشنامه جدید این سازمان برای تقسیط پلکانی مالیات واحدهای مشکل دار بنا به درخواست وزارت صنعت خبر داد محمد تقی پاکدامن در گفتوگو بابرنامه ویژه دولت برای سهام عدالت/بازار مثبتی خواهیم داشت - ایسنا
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره راهاندازی بازار مشتقه ارز سهام عدالت و آینده بازار سهام به ارائه توضیحاتی پرداخت شاپور محمدی در گفتوگو با ایسنا درباره راهاندازی بورس ارز اظهار کرد برای ایجاد این بازار باید تنظیماتی از دیدگاه کنترل بازار ارز توسط بانک مرکزی انجام و800 هزار مرگ ناشی از آلودگی هوا/کاهش 50 درصدی آلودگی هوا با توسعه خطوط ریلی
800 هزار مرگ ناشی از آلودگی هوا کاهش 50 درصدی آلودگی هوا با توسعه خطوط ریلی طبق گفته کارشناسان حدود 35 میلیارد دلار از تولید ناخالص کشور صرف هزینههای ناشی از آلودگی هوا شده که با احتساب رقم دلار فعلی 3700 تومان این میزان 129 هزار و 500 میلیارد تومان میشود اگر 5 درصد از این رثبت رکورد درآمد ۱۸هزار میلیارد تومانی اینترنت موبایل در سال ۹۵
ثبت رکورد درآمد ۱۸هزار میلیارد تومانی اینترنت موبایل در سال ۹۵ معاون رگولاتوری حوزه ارتباطات گفت درآمد دیتای موبایل با رشد ۱۸برابری از حدود هزار میلیارد تومان در پایان سال ۹۴ به حدود ۱۸هزار میلیارد تومان در پایان سال ۹۹ میرسد به گزارش ایلنا صادق عباسی شاهکوه در دومین همایش اپوقتی دو دوتای دولت 4 تا نمیشود/ سهم 9000 میلیارد تومانی دولت از کیک 45 هزار میلیاردی تسعیر
وقتی دو دوتای دولت 4 تا نمیشود سهم 9000 میلیارد تومانی دولت از کیک 45 هزار میلیاردی تسعیر ماجرای پیشنهادات جنجالی و پیاپی دولت برای تسویه بخشی از بدهی خود از محل تسعیر داراییهای ارزی بانک مرکزی در حالی با مصوبه مجلس به پایان رسید که با حساب و کتاب تعهدات پیشبینی شده بیش از-
اقتصادی
پربازدیدترینها