تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در عمل مؤمن يقين ديده مى شود و در عمل منافق شك.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813826832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وضعیت آبگیری تالاب هورالعظیم در سه سال گذشته اعلام شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
وضعیت آبگیری تالاب هورالعظیم در سه سال گذشته اعلام شد

هورالعظیم


شناسهٔ خبر: 3837810 - پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
جامعه > محیط زیست

.jwplayer{ display: inline-block; } در پی اظهار نظرهای مختلف در مورد وضعیت تالاب هورالعظیم، سازمان حفاظت محیط زیست با استناد به تصاویر ماهواره‌ای در مورد بخش‌های آبگیری شده این تالاب طی سه سال گذشته، گزارشی را منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست گزارش زیر را با استناد به تصاویر ماهواره ای در مورد بخش های آبگیری شده تالاب هورالعظیم طی سه سال گذشته منتشر کرد:
 
تالاب هورالعظیم از زمان جنگ تحمیلی و به واسطه احداث جاده های عملیاتی، به ۵ حوضچه یا مخزن از شمال به جنوب تقسیم شد.
 
در سال ۱۳۸۹ وزارت نفت به منظور انجام فعالیت های حفاری و بهره برداری، با مسدود کردن دریچه های خروجی از مخزن شماره ۲ به شماره ۳ و نیز انحراف زه آب های کشاورزی وارد شده به حوضچه شماره ۴، عملاً حوضچه ها یا مخازن ۳، ۴ و ۵ را به طور کامل خشک کرد. این اقدام علاوه بر صدمات جبران ناپذیر به اکوسیستم تالاب، کانون های ریزگرد را هم فعال کرد. 
 
از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ با دستور و حمایت ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و پیگیری های معاون محیط زیست انسانی سازمان، علاوه بر طرح دعوی قضایی علیه مجریان میادین غرب کارون (میدان های واقع در تالاب هورالعظیم)، جلسات متعددی با حضور مقامات ارشد وزارت نفت برای بازگشایی دریچه های مخزن شماره ۲ به شماره ۳ برگزار شد. 
 
به این ترتیب آبگیری حوضچه شماره ۳ در اوایل دی ماه ۱۳۹۳ آغاز شد. از سوی دیگر با هماهنگی و همکاری و جلسات متعدد با سازمان آب و برق خوزستان تامین حقابه تالاب نیز پیگیری شد که در نتیجه بنا به اعلام آن سازمان ورود یک میلیارد متر مکعب در سال آبی ۹۴- ۹۳ و ۸/۱میلیارد متر مکعب در سال آبی ۹۵– ۹۴ و ۲۱۵میلیون متر مکعب از اول مهرماه تا ۱۵ آبان ماه ۹۵ از طریق رودخانه کرخه به حوضچه های ۱ و۲ و۳ و بخشی از طریق زه آب های کشاورزی به حوضچه های ۴ و۵ وارد شده است. 
 
در خصوص مساحت آبگیری شده لازم به ذکر است تا سال ۱۳۹۲، حوضچه ها یا مخازن ۱ و ۲ دارای حداقل آب و شرایط ماندابی و مرگ اکوسیستمی بوده و مخازن ۳، ۴ و ۵ نیز کاملاً خشک شده بود. در حالی که بعد از پیگیری های متعدد و فشرده سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر اینکه دریچه های مسدود شده بازگشایی شدند، با نصب ۴۰ پل (کالورت) بر روی جاده های احداث شده، لایروبی ورودی ها به تالاب و جلوگیری از خروج آب تالاب به خارج از مرز، رهاسازی برنامه ریزی شده آب از سد کرخه، هورالعظیم جان تازه ای گرفت. علاوه بر آبگیری ۱۰۰ درصدی مخازن ۱ و۲ که تا پیش از این به مانداب تبدیل شده بود، حداقل ۲۵هزار هکتار از مخازن ۳، ۴ و۵ که تا سال ۹۲ کاملا خشک شده بودند نیز آبگیری شد که حوضچه های شماره ۱، ۲ و۳ از آب شیرین کرخه و حوضچه های ۴ و۵ از مازاد آب کشاورزی منطقه آبگیری شده است. 
 
اکنون تصاویر ماهواره ای تالاب هورالعظیم از مستندات غیرقابل انکاری است که به خوبی می تواند وضعیت تالاب را در مقایسه با قبل نشان دهد و از طریق آن می توان روند آبگیری را به صورت ماهیانه یا فصلی بررسی و مشاهده کرد. 


 

تصاویر ماهواره ای سال ۹۲ کم آبی حوضچه های ۱ و۲ و خشکی کامل حوضچه های ۳، ۴ و ۵ را نشان می دهد. اما تصاویر آبان ۹۵ آبگیری ۱۰۰ درصدی حوضچه های ۱و۲ و بخش های گسترده ای از حوضچه های ۳،۴و۵ را گواهی می دهد.
 
همچنین لازم به ذکر است که در حال حاضر ۱۸متر مکعب در ثانیه آب از رودخانه کرخه وارد بخش شمالی تالاب شده و در بخش جنوبی نیز حداقل ۱۰متر مکعب بر ثانیه زه آب کشاورزی به حوضچه های ۴ و ۵ وارد می شود. 
 
اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان آمادگی خود را برای میزبانی صاحب نظران، مسئولان و همه کسانی که دلسوز محیط زیست هستند، برای بازدید از تالاب هورالعظیم و اقدامات صورت گرفته اعلام می کند.  


​ 

در تصاویر بالا ، بخش های به رنگ تیره، مناطق آبگیری شده است. خط موربی که از میانه عکس ها به صورت مستقیم به پایین کشیده شده، مرز ایران و عراق را نشان می دهد و معلوم است که بخش عمده آبگیری شده هورالعظیم در سال ۹۲ داخل خاک عراق است.  مخازن ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ در تصویر سال ۱۳۹۵ معلوم و بخش های آبگیری شده در خاک ایران مشخص است. 
 









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن