محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832109412
آغاز مذاكرات اصلاحطلبان با روحاني
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آغاز مذاكرات اصلاحطلبان با روحاني
آيا شوراي عالي سیاستگذاري جريان اصلاحات دچار اختلاف نظر براي حضور در انتخابات رياستجمهوري۱۳۹۶ شده است؟ آيا محمدرضا عارف به رياستجمهوري ميانديشد؟ اصلاحطلبان چه زماني مذاكرات خود را با حاميان دولت آغاز خواهند كرد؟چرا آقاي روحاني تغييرات در كابينه را به يكباره متوقف كرد؟
به گزارش نامه نیوز، براي پاسخ به اين سوالات با دكتر عبدا... ناصري عضو سابق شوراي عالي سیاستگذاري جريان اصلاحات گفتوگو كرديم. وي معتقد است:«مشكلي كه در جريان اصلاحات وجود دارد اين است كه با كنار رفتن احمدينژاد از فضاي انتخاباتي هنوز اصلاحطلبان نميدانند كه رقيب با چه استراتژيای وارد رقابتهاي انتخاباتي خواهد شد. شايد اگر آقاي احمدينژاد در فضاي انتخاباتي باقي ميماند بهتر و راحتتر ميشد آرايش سياسي انتخابات آينده را تحليل كرد. با اين وجود اين نقطه ابهام براي اصلاحطلبان وجود دارد كه اصولگرايان پس از احمدينژاد با چه استراتژيای در انتخابات رياستجمهوري وارد خواهند شد. در شرايط كنوني تنها ميتوان تخمين زد كه اصولگرايان معتدل به سمت آقاي روحاني تمايل پيدا خواهند كرد و اصولگرايان تندرو نيز به دنبال گزينه جايگزين آقاي احمدينژاد هستند. در نتيجه هنوز وضعيت اصولگرايان سنتي كه از اهميت ويژهاي نيز در جريان اصولگرا برخوردار هستند مشخص نيست».
آيا در شوراي عالي سیاستگذاري جريان اصلاحات اختلاف نظرهايي درباره شيوه ورود به انتخابات رياستجمهوري و شوراها وجود دارد؟ چرا برخي از طيفهاي اصلاحات بر رويكرد حزبي تاكيد ميكنند و در مقابل برخي معتقدند بايد از همه پتانسيل جريان اصلاحات در انتخابات استفاده كرد؟آيا اين اختلافات به دودستگي منجر نخواهد شد؟
تحزب در ايران به معناي غربي آن وجود ندارد. تجربه تاريخي در جامعه ايران نيز نشان داده كه احزاب به دلايل جامعه شناختي و سياسي نتوانستهاند به وظايف خود عمل كنند. اگر احزاب در ايران نهادينه شده بودند و ميتوانستند نقش احزاب كلاسيك را در جامعه ايران ايفا كنند عقل سليم حكم ميكرد كه جريانهاي سياسي با رويكرد«حزب محور» در رقابتهاي انتخاباتي نقش آفريني كنند. در نتيجه در ايران معمولا فعاليتهاي جبههاي بيشتر كارايي دارند و بيشتر با واقعيتهاي جامعه همخواني دارد. از سوي ديگر در دو دهه گذشته هيچگاه بين دو جريان اصلاحطلب و محافظهكار ايران در زمينه امكانات و ابزارها توازن وجود نداشته است. با اين وجود اصلاحطلبان در بسياري از بزنگاهها پيروز رقابت با محافظهكاران بودهاند. همه اين عوامل نشاندهنده اين مساله است كه اصلاحطلبان بايد در انتخابات رياستجمهوري و شوراهای سال۹۶ مانند سال۹۲ به صورت جبههاي وارد كارزار رقابتهاي انتخاباتي شوند و تلاش كنند از همه پتانسيل موجود خود در جهت پيروزي در اين رقابتها استفاده كنند. جريان اصلاحات يك بار و در سال۱۳۸۴ رويكرد حزبي را در انتخابات تجربه كرده و نتيجه مطلوبي اتخاذ نكرده است. در انتخابات رياستجمهوري سال۸۴ طيفهاي مختلف اصلاحطلب تلاش كردند با كانديداي حزبي خود وارد رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري شوند و به همين دليل جريان اصلاحات با كثرت كانديداها مواجه شد. در نتيجه محمود احمدينژاد از كثرت كانديدا در جريان اصلاحات استفاده كرد و به رياستجمهوري رسيد. رياستجمهوري احمدينژاد علاوه بر اينكه آسيبهاي جدي به جريان محافظهكار ايران زد، نابسامانيهاي گسترده و عميقي نيز براي كشور به همراه داشت. در نتيجه اصلاحطلبان بايد از تجربه تاريخي سال۸۴ درس عبرت بگيرند و به جاي اينكه با رويكرد حزبي وارد انتخابات رياستجمهوري شوند با رويكرد جبههاي و فراگير در انتخابات حاضر شوند تا بتوانند طيفهاي مختلف اصلاحطلبي را تحتپوشش خود قرار بدهند.
در شرايط كنوني كدام يك از احزاب بر رويكرد حزبي در شوراي عالي سیاستگذاري تاكيد ميكنند؟
در گذشته ۶ حزب چنين ديدگاهي داشتند. با اين وجود به تازگي «انجمن اسلامي مهندسين» و «انجمن اسلامي معلمان» به شوراي عالي پيوستهاند و از ديدگاه گذشته خود عدول كردهاند. حزب «اعتماد ملي» نيز به تازگي تشكيل جلسه داده و تصميم گرفته كه در نهايت در راستاي سياستهاي شوراي عالي سیاستگذاري حركت كند. با اين وجود حزب «مردم سالاري»، حزب «اراده ملت» و «مجمع نيروهاي خط امام» هنوز ديدگاههاي گذشته خود را دنبال ميكنند و به دنبال رويكرد حزبي در جريان اصلاحات هستند. پيشبيني بنده اين است كه اين احزاب نيز در نهايت ديدگاه حضور جبههاي را در انتخابات ميپذيرند و با شوراي عالي سیاستگذاري همراه ميشوند. در نتيجه جاي هيچ گونه نگراني براي ايجاد دودستگي و انشقاق وجود ندارد. جريان اصلاحات در سال۹۶ با دو انتخابات همزمان مواجه خواهد بود. به همين دليل در انتخابات رياستجمهوري با حمايت قاطع از آقاي روحاني وارد رقابتهاي انتخاباتي خواهد شد. از سوي ديگر جريان اصلاحات تلاش خواهد كرد در انتخابات شوراي شهر تهران تنها با يك ليست در انتخابات حاضر شود. اين وضعيت اما در انتخابات مناطق مختلف كشور وضعيت يكساني نخواهد داشت و ممكن است اصلاحطلبان با توجه به شرايط انتخابات تصميمات جديدي اتخاذ كنند.
در شرايط كنوني ارتباطات انتخاباتي اصلاحطلبان با اعضاي دولت به چه صورت جلو ميرود؟ بيشتر مراودات اعضاي دولت و اصلاحطلبان حول چه محورهايي صورت ميپذيرد؟
در هفتههاي اخير ميزان ارتباطات اعضاي دولت با اصلاحطلبان بيشتر از گذشته شده است و اين مساله بيشتر رنگ و بوي انتخابات دارد. به صورت طبيعي نيز چون دولت و جريان اصلاحات در يك مسير مشترك حركت ميكنند انتظار ميرود كه در آستانه انتخابات مراودات بيشتر و جديتري در اين زمينه صورت بگيرد. در شرايط كنوني دغدغه اصلاحطلبان و حزب منتسب به دولت يعني حزب اعتدال و توسعه، حضور مقتدر و يكپارچه در انتخابات رياستجمهوري و حمايت قاطع از آقاي روحاني است. به همين دليل نيز روزبهروز مواضع مختلف در شوراي عالي ائتلاف به هم نزديكتر خواهد شد تا اصلاحطلبان با يك رويكرد منطقي و مثبت وارد رقابتهاي انتخاباتي شوند. با اين وجود مشكلي كه در جريان اصلاحات وجود دارد اين است كه با كنار رفتن احمدينژاد از فضاي انتخاباتي هنوز اصلاحطلبان نميدانند كه رقيب با چه استراتژيای وارد رقابتهاي انتخاباتي خواهد شد. شايد اگر آقاي احمدينژاد در فضاي انتخاباتي باقي ميماند بهتر و راحتتر ميشد آرايش سياسي انتخابات آينده را تحليل كرد. با اين وجود اين نقطه ابهام براي اصلاحطلبان وجود دارد كه اصولگرايان پس از احمدينژاد با چه استراتژيای در انتخابات رياستجمهوري وارد خواهند شد. در شرايط كنوني تنها ميتوان تخمين زد كه اصولگرايان معتدل به سمت آقاي روحاني تمايل پيدا خواهند كرد و اصولگرايان تندرو نيز به دنبال گزينه جايگزين آقاي احمدينژاد هستند. در نتيجه هنوز وضعيت اصولگرايان سنتي كه از اهميت ويژهاي نيز در جريان اصولگرا برخوردار هستند مشخص نيست.
پس از تغيير سه وزير در كابينه آقاي روحاني انتظار ميرفت كه تغييرات در دولت ادامه داشته باشد. با اين وجود تاكنون اين تغييرات ادامه نداشته است. به نظر شما آقاي روحاني با اين تغييرات به چه اهداف كوتاهمدت و بلندمدتي ميانديشيد؟
آقاي فاني در آستانه استيضاح قرار داشت و بايد نسبت به عملكرد خود در مقابل نمايندگان مجلس پاسخ ميداد. به نظر من آقاي روحاني بايد عجله نميكردند و اجازه ميدادند ناگفتههاي پشت پرده وزارت آموزش و پرورش در صحن علني مجلس و از زبان آقاي فاني گفته ميشد تا اگر مجلس دوباره به ايشان راي اعتماد نميدادند آقاي روحاني تصميم جديد خود را عملياتي ميكرد. از سوي ديگر گره خوردن وضعيت آقايجنتي در وزارت ارشاد با دو وزير ديگر نيز جاي سوال داشت. به نظر ميرسيد تصميم بركناري آقاي جنتي از جاي ديگري گرفته شده و ايشان به دلايل نامعلوم از وزارت فرهنگ و ارشاد كنار گذاشته شده است. با اين وجود تنها وزيري كه از مدتها قبل پيشبيني ميشد كه تغيير كند آقاي گودرزي وزير ورزش بود كه موفق نشده بود نيازهاي تخصصي ورزشكاران را درك كند و به همين دليل آقاي روحاني تلاش كردند از يك نيروي جديد براي تحرك بخشي به وزارت ورزش و جوانان استفاده كنند. با اين وجود به نظر من بخش بازرگاني و صنعت از ماههاي اوليه تشكيل دولت تاكنون با حواشي مختلفي روبهرو بوده و بايد روزي به اين حاشيهها پايان داد. از سوي ديگر تيم اقتصادي و معيشتي دولت نيز موفق نشده به مطالبات جامعه در اين زمينه پاسخ مناسب بدهد و به همين دليل نياز به تغيير در اين تيم نيز مشهود است.
مهمترين چالش آقاي روحاني در انتخابات رياستجمهوري۹۶ چيست؟ خطرات و چالشهاي پيش روي آقاي روحاني بيشتر در درون جريان حامي و پايگاه اجتماعي ايشان است يا از سوي مخالفان دولت؟
آقاي روحاني در سال۹۶ بسيار باتجربهتر از سال۹۲ شده و نسبت به واقعيات حاكميت سياسي و جامعه آگاهي بيشتري پيدا كرده است. از سوي ديگر حمايت اصلاحطلبان از آقاي روحاني در سال۹۶ با حمايت در سال۹۲ تفاوت دارد و اصلاحطلبان به دنبال اين هستند كه با سازوكار جديدي از آقاي روحاني در انتخابات حمايت كنند. بدون شك مهمترين دستاورد دولت آقاي روحاني توافق هستهاي با قدرتهاي جهاني بوده كه برخي معتقدند اگر برجام تنها دستاورد دولت آقاي روحاني نيز باشد كفايت ميكند و ميتوان به دولت نمره قابل قبولي داد. با اين وجود دولت آقاي روحاني به دليل به هم ريختگي تيم رسانهاي و سياسي موفق نشد افكار عمومي را به خوبي با ماهيت برجام و پيامدهاي آن آشنا كند. از سوي ديگر مخالفان دولت تا آنجا كه ميتوانستند عليه برجام هجمه كردند و افكار عمومي را عليه آن ترغيب كردند. به همين دليل آقاي روحاني بايد براي دوران پسابرجام مختصات فكري و سياسي خاص اين دوران را تعريف كند و بر اساس آن عملكرد دولت را براي مردم تشريح و تبيين كند. آقاي روحاني بايد در انتخابات۹۶ با يك سازماندهي دقيق و منظم در انتخابات حضور پيدا كند. برخي عنوان ميكنند ايشان نبايد براي خود ستاد انتخاباتي تشكيل دهد. اين در حالي است كه به نظر من تشكيل ستاد براي آقاي روحاني يك مساله ضروري و حياتي است. ستادي كه آقاي روحاني تشكيل ميدهد نيز نبايد تنها به امور جاري و روزمره انتخاباتي بپردازد بلكه بايد با يك سازوكار ميداني گسترده در پهنه جغرافيايي كشور ديدگاههاي مردم مناطق مختلف كشور را نسبت به آقاي روحاني مورد ارزيابي و سنجش دقيق قرار بدهد. برخي گمان ميكنند همين كه جريان اصلاحات و برخي از اصولگرايان از آقاي روحاني در انتخابات حمايت كنند ايشان موفق خواهد شد دوباره به رياست جهوري برسد. اين در حالي است كه سبد راي آقاي روحاني كف خيابانهاي شهرهاي مختلف كشور است و نيازمند كار ميداني و سازوكار دقيق و حساب شده است. يكي از اشتباهات دولت اول عدم تغيير و عدم توجه كافي به مديران احمدينژادي در دستگاههاي اجرايي بود. آقاي روحاني با علم به اينكه اين افراد در ظاهر با دولت همراهي ميكنند اما در باطن راه ديگري را در پيش ميگيرند از تصميمگيري كاربردي براي اين افراد پرهيز كرد. نكته مهم اينجاست كه اين افراد به دليل ارتباط مستقيم با مردم هر منطقه از تاثيرگذاري زيادي در جهتدهي افكار عمومي برخوردار هستند و به همين دليل ممكن است پايگاه راي آقاي روحاني را به صورت جدي تهديد كنند. آقاي روحاني بايد در زمينه تغييرات مديريت استاني و همچنين مديران شهري تصميم جديتري ميگرفت كه متاسفانه اين اتفاق رخ نداد.
آقاي عارف به مرور زمان از انفعال روزهاي ابتدايي مجلس به دليل شكست در انتخابات هيات رئيسه خارج شده و حضور جديتري در فضاي مجلس و رسانههاي كشور پيدا كرده است. از سوي ديگر زمزمههايي مبني بر تمايل آقاي عارف براي حضور در انتخابات رياستجمهوري به گوش ميرسد. ارزيابي شما از آينده سياسي آقاي عارف چيست؟
آقاي عارف هيچ گونه دغدغهاي براي حضور در انتخابات رياستجمهوري سال۹۶ ندارند و فعاليتهاي انتخاباتي ايشان معطوف به سال۱۴۰۰ است. در شرايط كنوني ايشان رئيس شوراي ائتلاف جريان اصلاحات براي انتخابات رياستجمهوري۹۶ هستند و به صورت طبيعي جايگاه ايشان با حضوردر انتخابات منافات دارد. شنيدههاي بنده حاكي از اين نكته است كه برخي از افراد مانند آقاي عارف و جهانگيري براي انتخابات رياستجمهوري۱۴۰۰ برنامه دارند و ممكن است در آن مقطع زماني خود را در معرض آراي مردم قرار بدهند.
آيا شوراي عالي ائتلاف جريان اصلاحات قصد ندارد با آقاي روحاني درباره انتخابات رياستجمهوري۹۶ مذاكره و مفاهمه كند؟
بر اساس اعلام آقاي عارف به عنوان رئيس شوراي عالي ائتلاف و سخنان برخي از اعضاي اين شورا به زودي اصلاحطلبان با آقاي روحاني درباره انتخابات رياستجمهوري سال۹۶ مذاكره خواهند كرد. از سوي ديگر اصلاحطلبان به دنبال اين هستند كه با حاميان دولت و از جمله حزب اعتدال و توسعه به يك جمعبندي منطقي در حمايت از آقاي روحاني دست پيدا كنند. به همين دليل اصلاحطلبان و حزب اعتدال و توسعه نيز به دنبال نزديكتركردن مواضع خود در جهت حمايت همهجانبه از آقاي روحاني هستند.
منبع: روزنامه آرمان
۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
منتجبنيا: اصلاحطلبان خواهان مذاكره جدي با روحاني هستند
منتجبنيا اصلاحطلبان خواهان مذاكره جدي با روحاني هستند برخي از وزراي دولت كه خاستگاه اصلاحطلبي داشتند پس از اينكه از مجلس شوراي اسلامي راي اعتماد گرفتند به همهچيز و از جمله دوستان خود پشت كردند و پس از مدتي پشت سر خود را نيز نگاه نكردند در نتيجه آقاي روحاني بايد يك ارزيابيروحانی: از روز اول شرط کردم که خط قرمز من برای مذاکرات لغو قطعنامهها و تحریمهای سازمان ملل است
روحانی از روز اول شرط کردم که خط قرمز من برای مذاکرات لغو قطعنامهها و تحریمهای سازمان ملل است رییس جمهوری شکستن امید و نشاط مردم را خیانت دانست و با تاکید بر اینکه مردم از نزاع و انشقاق رنج می برند اظهارداشت ملت ایران برای پیشرفت تصمیم خود را گرفته است همه باید همراه شوندمهرعلیزاده: مساله انتخاب روحانی برای اصلاحطلبان تقریبا حل شده است
مهرعلیزاده مساله انتخاب روحانی برای اصلاحطلبان تقریبا حل شده است یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه تحلیل چهار ساله بودن ریاست جمهوری روحانی تحلیلی اشتباه است اظهار کرد مساله انتخاب روحانی برای اصلاحطلبان تقریبا حل شده است به گزارش نامه نیوز محسن مهرعلیزاده با اشاره بوزیر ارشاد احمدی نژاد: اصولگرایان در انتخابات مجلس افرادی را انتخاب کردند که مورد قبول نیروهای انقلابی نبودند!
وزیر ارشاد احمدی نژاد اصولگرایان در انتخابات مجلس افرادی را انتخاب کردند که مورد قبول نیروهای انقلابی نبودند اصلاحطلبان از روحانی عبور نمیکنند نماینده مجلس پنجم معتقد است که اصولگرایان در انتخابات پیش رو برای گزینه نهایی تاکنون به جمع بندی نرسیدهاند و سعی دارند تا حتما یکاصلاحطلبان قطعا از روحانی عبور نمیکنند/قالیباف با بقیه کاندیداها متفاوت است
اصلاحطلبان قطعا از روحانی عبور نمیکنند قالیباف با بقیه کاندیداها متفاوت است دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت قالیباف با بقیه کاندیداها متفاوت است اما نمیتوانیم بگوییم روی وی حساب میکنیم به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان  راهبرد اصولگرایان برای ریزش آرای روحانی و تاکتیک حفاظتی اصلاحطلبان
حقشناس در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد راهبرد اصولگرایان برای ریزش آرای روحانی و تاکتیک حفاظتی اصلاحطلبان عضوحزب اعتماد ملی گفت مهمترین راهبرد جریان رقیب این است که با تعدد نامزد انتخاباتی بتواند موجب ریزش بیشتر رای روحانی شود محمدجواد حقشناس در گفتوگو با خبرنگار سیبرگزاری دادگاه علنی اصلاحطلبان به نفع قوه قضاییه است/ دست روحانی برای رسیدن به اهدافش بسته بود
خاتمی در کنفرانس خبری در غرفه ایلنا برگزاری دادگاه علنی اصلاحطلبان به نفع قوه قضاییه است دست روحانی برای رسیدن به اهدافش بسته بود نایب رییس مجلس ششم گفت دست دولت در آینده با وجود مجلس جدید در چینش کابینه باز است به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا محمدرضا خاتمی با حضور در بیست&zwnالیاس حضرتی: اصلاحطلبان جز آقای روحانی کاندیدایی برای انتخابات آینده ندارند
الیاس حضرتی اصلاحطلبان جز آقای روحانی کاندیدایی برای انتخابات آینده ندارند یک نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی گفت که اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری باید به کاندیدایی جز حسن روحانی ندارند آفتابنیوز الیاس حضرتی در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات اظهار کرد ما در کلانممکن است اصلاحطلبان گزینههای دیگری به جز روحانی برای انتخابات سال 96 معرفی کنند
ممکن است اصلاحطلبان گزینههای دیگری به جز روحانی برای انتخابات سال 96 معرفی کنند عضو فراکسیون امید مجلس گفت فعلا گزینه ما آقای دکتر روحانی است چرا که عملکرد وی در سیاست داخلی و خارجی قابل قبول بوده و توقعات و انتظارات نیز شاید در ید قدرت ایشان نبوده اما ممکن است وقتی وارد مصاداصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدایی جز روحانی ندارند
اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدایی جز روحانی ندارند یک نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی گفت که اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری باید به کاندیدایی جز حسن روحانی ندارند به گزارش نامه نیوز الیاس حضرتی اظهار کرد ما در کلان قضیه پشتیبان آقای روحانی هستیم اگرچه ا-
سیاسی
پربازدیدترینها