واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وحید بالازاده رتبه سه کشوری در رشته ریاضی آزمون سراسری ۹۴ و دانشجوی سال دوم رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف به چهار عامل مهم در شکست دانشآموزان در کنکور سراسری اشاره کرد.
به گزارش تراز ، وحید بالازاده که رتبه سه کشوری در رشته ریاضی آمون سراسری سال ۹۴ را دارد و از مشاورین تحصیلی است، اشتباهاتی که دیگر کنکوریها را پشت کنکور نگه میدارد، اینطور توصیف میکند:
از مشاورین کمک بگیرید
۱- دانش آموزان ناموفق معمولا درمقابل حرفهای دیگران دو نوع رویکرد دارند، عده ای حرف هیچ کس را قبول نمی کنند و فقط خودشان را قبول دارند، این افراد از آنجایی که شناخت درستی از فضای کنکور ندارند به بن بست می خورند و در انتها به هیچ موفقیتی هم نمیرسند، چرا که مسلما فضای کنکور پیچیده تر و مبهم تر از آن است که بتوان بدون بهره گیری از مشاورین با تجربه و کاربلد از آن با موفقیت عبور کرد. رویکرد دوم را دانش آموزانی مطرح می کنند که حرف هر فرد بی اطلاعی را که می شنوند، فوراً استرس این را دارند که نکند روشی که من در آن هستم اشتباه باشد و فلانی درست بگوید، نتیحه این رویکرد تنها از شاخه ای به شاخه دیگر پریدن است که باعث می شود هیچ کار مثبتی صورت نگیرد.
مهارت تست زدن را بیاموزید
۲- بعضی دانش آموزها که تعدادشان زیاد هم هست، همیشه از اینکه وقت زیادی را بر روی دروس می گذارند، ولی موفق نمی شوند شکایت دارند. جالب است که وقتی از شیوه درس خواندن آنها سؤال میشود معمولاً جوابشان این است که جزوه فلان استاد و درسنامه های فلان کتاب را حفظ هستند بگونه ای که هر سوالی داده شود، فورا آنرا حل می کنند، این دانش آموزان آنقدر تست کتابهای مختلف را کار کرده اند که هیچ مشکلی در زدن تستهای آن ندارند اما وقتی پای آزمون سراسری یا مشابه آن به میان می آید از حل تستهای آن عاجزند. به نظر من علت این موضوع در عدم داشتن مهارت کافی در یافتن ایده های طراحان کنکور و توجه به نکات مهم است، این دانش آموزان به جای فکر کردن و ایده یابی، زمان خیلی زیادی را صرف حفظ کردن روابط زیاد و پراکنده جزوات و کتابهای تستی می کنند.
شبها زود بخوابید که صبحها زود بیدار شوید
۳- عادت بدی که بعضی کنکوری ها دارند عدم توجه به خواب کافی و خوابیدن در شب است، البته این مشکل تنها به کنکوری ها آسیب نمی زند و متاسفانه در بسیاری از دانشجویان و به خصوص بچه های خوابگاهها نیز دیده می شود. باید این نکته را در نظر داشت که اولا بدون خواب کافی هنگام درس خواندن یا تست زدن ذهن به شدت آشفته است، به همین دلیل تمرکز و یادگیری به شدت کاهش می یابد. ثانیا بیدارشدن هنگام صبح زود از دو جهت بسیار مفید است، یک اینکه ذهن در صبح نسبت به بقیه ساعات شبانه روز بسیار فعالتر است و نکته دیگر اینکه زمان امتحان کنکور نیز در صبح است و کسی که عادت به بیدار شدن در صبح نداشته باشد هنگام شرکت در آزمون سراسری هم هوشیاری و تمرکز لازم را نخواهد داشت.
مدیریت بحران و تسلط روزی ذهن خود را بیاموزید
۴- آگاهی از روشهای مدیریت آزمون به اندازه خود آمادگی و درس خواندن برای آزمون مهم است. بسیاری از دانش آموزان نمی توانند به اندازه سوادشان در آزمون موفق عمل کنند، زیرا آنها روشهای مدیریت آزمون را بلد نیستند، و در نتیجه وقت کم می آورند. آنها اگر سوال خیلی سخت یا خیلی آسانی ببینند، به ناگاه خود را می بازند. از طرفی ممکن است داوطلبین با شرایط بحرانی و خاص نظیر بحث و جدل با عوامل برگزار کننده آزمون مانند مراقبین مواجه شوند و چون مهارت لازم در مدیریت بحران و تسلط بر ذهن را ندارند، لذا قادر نیستند از تمام پتانسیل خود استفاده نمایند، در نتیجه زحماتی که هنگام مطالعه دروس کشیده اند را براحتی از دست می دهند.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 10 آذر 1395 - 19:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]