تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روزقيامت ايمان دارد،بايد ميهمانش راگرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817006759




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسالت امام حسن(ع) مبارزه با نفاق بود/ دلایل صلح با معاویه


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛
رسالت امام حسن(ع) مبارزه با نفاق بود/ دلایل صلح با معاویه

امام حسن مجتبی(ع)


شناسهٔ خبر: 3835475 - یکشنبه ۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۴
استانها > قم

.jwplayer{ display: inline-block; } قم - عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: امام حسن مجتبی(ع) در شرایط نفاق و اشرافی‌گری امامت را برعهده گرفتند و به دلیل یاران خائنی که داشتند، مجبور به صلح شدند. به گزارش خبرنگار مهر، حسن بن علی بن ابی‌طالب(ع) معروف به امام حسن مجتبی دومین امام شیعه و بزرگ‌ترین فرزند امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است که در ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید و در سال ۴۱ ه.ق با معاویه، صلح کرد. دوره خلافت دومین امام شیعیان ۶ ماه و سه روز طول کشید. امام حسن(ع) پس از صلح، به مدینه رفتند و ده سال در آنجا بودند تا اینکه به شهادت رسیدند و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شدند. عهده‌داری امامت و خلافت و تلاش در جهت اتحاد و همبستگی میان مسلمانان که در نهایت منجر به صلح با معاویه شد، تصویری کلی از شخصیت بردبار امام حسن مجتبی(ع) به دست می‌دهد. دوران خلافت و صلح امام حسن(ع) با معاویه از مهم‌ترین رخدادهای حیات ایشان و نیز صدر اسلام بود که هم در زمان خود ایشان سبب اتحاد شد و هم به مثابه آموزه‌ای دینی و اخلاقی در طول تاریخ مسلمانان، به‌ویژه شیعیان، بر چگونگی رویکرد به برخی مفاهیم اساسی مانند اقتدار، جنگ و صلح، تأثیر گذاشت. امام حسن(ع) شبیه‌ترین مردم به رسول خدا(ص) در خوی، رفتار و سیادت بود. از پیامبر(ص) نقل شده است که خطاب به وی فرمود: «ای حسن، تو از جهت آفرینش(صورت) و اخلاق(سیرت و رفتار) شبیه من هستی». بیشترین نقل‌ها درباره روز شهادت آن حضرت مربوط به روزهای آخر ماه صفر و ۲۸ صفر است بنا بر نقل مشهور، شهادت امام حسن مجتبی(ع) در سال ۵۰ هجری قمری رخ داد. بیشترین نقل‌ها درباره روز شهادت آن حضرت مربوط به روزهای آخر ماه صفر و ۲۸ صفر است. بنا بر روایت شیخ طوسی، امام حسن(ع) به برادرشان، امام حسین(ع)، وصیت کرده بودند ایشان را در کنار پیامبر اکرم(ص) به خاک بسپارند؛ اما اگر عده‌ای مانع این اقدام شدند، هرگز پافشاری نکنند و مبادا خونی ریخته شود. در نقلی دیگر، امام حسن(ع) وصیت کرده بودند پیکرشان را پس از غسل و کفن برای تجدید عهد نزد قبر رسول خدا ببرند و سپس در کنار مادربزرگشان، فاطمه بنت اسد دفن کنند. رسالت سخت امام حسن(ع) در شرایط اشرافی‌گری و نفاق و دورویی حجت الاسلام حسن غفاری‌فر، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هدایت انسان‌ها موضوعی است که انبیا آن را به تناسب زمان، مکان و حیله‌های دشمن به عهده داشته و انجام می‌دادند.

وی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) در اوج حضور نفاق در جامعه اسلامی امامت را بر عهده گرفتند و با پدیده اشرافی‌گری و از سویی دیگر نفاق مواجه بودند که باید با آن مبارزه می‌کردند. این استاد حوزه و دانشگاه افزود: امام حسن(ع) با اشرافی گری بنی امیه و نفاق و درویی مواجه بودند. با کسانی که از ارزش‌های دینی در جهت اهداف دنیوی سوء استفاده می‌کردند و رسالت امام حسن(ع) در این شرایط سخت‌تر بود. امام حسن(ع) به فکر فقرا و مستضعفان بودند حجت الاسلام غفاری‌فر عنوان کرد: امام حسن(ع) به فکر فقرا بودند و همچنین مستضعفان، کسانی که حقشان ضایع شده بود که این بعد کریمیت امام(ع) را نشان می‌دهد. وی ابراز کرد: امام حسن مجتبی(ع) زمان را دقیق شناخت و به جنگ با اشرافی گری رفتند. از سوی دیگر نیز نفاق سیاسی در جامعه حاکم بود. گروهی به نام دین کارهایی خلاف مصالح دین می‌کردند و این ضرورت صلح امام حسن(ع) را نشان می‌دهد. امام حسن(ع) یاران قابل اعتمادی نداشتند و عده‌ای خائن در کنار امام بودند عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: امام حسن(ع) یاران قابل اعتمادی نداشتند و عده‌ای خائن در کنار امام(ع) بودند و به همین دلیل صلح کردند. وی با اشاره به وضعیت کنونی کشورمان و صحبت‌هایی که در خصوص تعامل و دوستی با آمریکا می‌شود، ‌ افزود:‌ جنس صلح ما نباید از جنس صلح امام حسن مجتبی(ع) باشد زیرا در کنار رهبری، یاران با وفایی حضور دارند و اگر ما صلح کنیم باید صلح حدیبیه داشته باشیم به گونه‌ای که فرصتی بگیریم تا به دشمن ضربه بزنیم.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن