واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت تک شات: خریداران گوشی های هوشمند ملاک های متعددی را برای انتخاب یک گوشی هوشمند لیست می کنند که از میان آن ها می توان به قدرت پردازنده، توان باتری، میزان حافظه رم و کیفیت دوربین اشاره کرد، اما کمتر کسی به میزان امواج مضر این گوشی ها توجه می کند.
مسئله ای که در طی یکی دو سال اخیر مطالب گوناگونی در خصوص ضرر این تشعشعات و یا بی ضرر بودن آن ها در فضای وب منتشر شده است، اما هنوز به طور دقیق هیچ کدام از این دو گروه نتوانستند دلایل قانع کننده ای را برای اثبات ادعا خود ارائه دهند.
صرف نظر از دعوای میان این دو گروه، معیاری به نام " نرخ ثابت جذب" و یا همان Specific Absorb Rate وجود دارد، که می تواند سنگ محک خوبی برای شناسایی میزان تشعشعات یک گوشی هوشمند باشد.
این معیار که به اختصار SAR نوشته می شود، برای تمامی گوشی هایی که قرار است در بازار آمریکا به فروش بروند، لحاظ می شود به طوری که کمیسیون ارتباطات فدرال این کشور (FCC) اعلام کرده است که SAR گوشی های می بایست بسیار پایین و یا به طور دقیقتر زیر 1.6w/kg باشد.
بنابراین، هر چه نرخ ثابت جذب در یک گوشی از این حد اعلام شده، کمتر باشد ضرر احتمالی کمتری را برای بدن انسان و بویژه مغز به دنبال خواهد داشت.
در همین رابطه، با نگاهی به اطلاعات موجود در دیتابیس گوشی های هوشمند، می توان این میزان را شناسایی و آن را با سایر اسمارت فون های موجود در بازار مقایسه کرد.
با استناد به این اطلاعات می توان گفت که گلکسی اس 7 اج سامسونگ با میزان جذب ثابت و یا همان SAR برابر با 0.264 وات بر کیلوگرم، کمترین تهدید را در میان گوشی های هوشمند برای بدن انسان ایجاد می کند و پس از آن، اسمارت فون های ZenFone 3 ایسوس و گلکسی A5 به ترتیب با 0.278 و 0.290 وات بر کیوگرم در رده های دوم و سوم این رده بندی قرار می گیرند.جایگاه چهارم نصیب گوشی موتو زد با نرخ ثابت جذبی برابر با 0.304 وات بر کیلوگرم شد.
گفتنی است این نرخ برای گوشی های امسال کمپانی اپل یعنی آیفون 7 و 7 پلاس به ترتیب برابر با 1.24 و 1.5 وات بر کیلوگرم عنوان شده که اگرچه قابل مقایسه با نرخ SAR گلکسی اس 7 اج سامسونگ نیست، اما در محدوده مجاز قرار می گیرد.
۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]