واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: عکاسی هوایی؛ از تفریح تا حرفه (+عکس)
در روزگاری که سفر و حملونقل یک امر روتین، ناگوار و مایه آزار و رنجش تلقی میشوند، پرترههای هوایی میتوانند زیبایی نامرئی این زنجیره پرزحمت را بهتر از همیشه در ذهن مردم تداعی کنند.
زیبایی چیزی نیست که معمولا با مسافرت با هواپیما و فرودگاهها در ارتباط باشد اما مایک کلی، عکاس هوانوردی، شخصی است که تصمیم به تغییر این باور در ذهن بینندگان گرفت.
به گزارش روزنامه دنیای خودرو، این عکاس اهل لسآنجلس با گذراندن ساعتها وقت در فرودگاههای سراسر دنیا به ثبت تصاویری از برخاستوفرود هواپیماها و فتوشاپ آنها برای خلق تصاویر پرتره هوایی میپردازد. به گفته وی، روزانه دهها هزار هواپیما، شهرها را به یکدیگر متصل و حجم وسیعی از مردم، کالا و ایدهها را جابهجا میکنند تا تجارت شکل جهانی خود را از دست ندهد.
در روزگاری که سفر و حملونقل یک امر روتین، ناگوار و مایه آزار و رنجش تلقی میشوند، پرترههای هوایی میتوانند زیبایی نامرئی این زنجیره پرزحمت را بهتر از همیشه در ذهن مردم تداعی کنند.
چه شد از عکاسی معماری به عکاسی هوانوردی روی آوردید؟
فکر میکنم پسری هستم که هیچوقت بزرگ نشد! همیشه به طرز عجیبی علاقهمند به حملونقل هوایی، زیرساختها، صنعت و مسائل مربوط به این حوزه بودهام. آخر هر هفته برای تفریح به تماشای هواپیماها و برخاست و فرود آنها در فرودگاه بینالمللی لسآنجلس میپرداختم، بنابراین خیلی عجیب نبود با خودم دوربینی به آنجا ببرم و ایدههایی جدید در سر بپرورانم.
چطور متوجه علاقه مردم به عکسهایتان شدید؟
اولین پرتره هوایی را در سال 2014 منتشر کردم که مربوط به تصویری از فرودگاه بینالمللی لسآنجلس بود. وقتی این تصویر را در شبکههای مجازی منتشر کردم، از حجم بازتابی که در میان مردم داشت به شدت شوکه شدم. قصد من از انتشار این عکس این بود که صرفا تصویری از برخاست و فرود هواپیماها در این فرودگاه منتشر کرده باشم، اما علاقهای که مردم به این نوع عکاسی نشان دادند، بیش از حد انتظارم بود.
برای خلق چنین تصاویری چه مدت زمان موردنیاز است؟
برای خلق تصاویری که تا امروز از من منتشر شده، حداقل سه روز زمان در فرودگاه نیاز است تا بتوانم از موارد لازم عکسبرداری کنم. اما مرحله مهمتر میکس و پردازش این تصاویر است که انجام هر یک از آنها هفتهها زمان میبرد.
لوکیشنها را چگونه انتخاب میکنید؟
پیدا کردن لوکیشن مناسب برای تصویربرداری از فرودگاهها کار بسیار دشواری است، زیرا باید مکانی را بیابید که خورشید در روز همواره پشت کادر دوربین قرار داشته باشد. همچنین همیشه سعی دارم لوکیشنهایی را پیدا کنم که رنگوبویی محلی و بومی داشته باشند. در این نوع تصویربرداری تنها عکسبرداری از خود هواپیماها ملاک نیست، بلکه باید طوری تصویربرداری را انجام دهید که روح لوکیشن در آن متبلور باشد. به طور مثال در سیدنی تمام تلاش خود را کردم تا از سواحل بهعنوان یکی از عناصر عکسبرداری استفاده کنم یا در هلند از زمینهای پست و کانالها بهره بردم.
در این روند به چه مشکلاتی برخوردید؟
عکسبرداری از برخی فرودگاهها به آن آسانیها که فکر میکنید نیست! به طور مثال، عکسبرداری در فرودگاه دوبی غیرقانونی است، بنابراین مجبور شدم از کانالها و ارتباطاتی استفاده کنم که در این فرودگاه نفوذ قدرت داشتند و این امکان را فراهم کردند تا در باند این فرودگاه اقدام به تصویربرداری کنم. هرجا ارتباطات داشته باشید، در کسری از ثانیه کارتان راه خواهد افتاد!
البته در بسیاری از موارد برای عکسبرداری از مکانهای عمومی استفاده کردم و خوشبختانه توسط ماموران امنیتی فرودگاهها مورد آزار و اذیت قرار نگرفتهام. برخی از این مکانهای عمومی برای تصویربرداری فوقالعادهاند.
با تغییرات آبوهوایی چگونه دستوپنجه نرم میکنید؟
از آنجا که هواپیماها در جهت باد برخاست دارند، بنابراین باید روزها صبر کرد تا بادی ثابت در حال وزیدن باشد و عکسبرداری در بهترین حالت ممکن انجام شود. اگر باد در طول روز کم و زیاد شود، کار خراب میشود. به همین ترتیب، اگر آب و هوا بهطور چشمگیری در طول روز تغییر کند و هوا به طور مداوم ابری و آفتابی شود، پردازش رنگ، روشنایی و ترکیب عکسها با مشکلات بزرگی روبهرو خواهد شد. بهطور مثال، به دلیل تغییرات آبوهوایی مداوم، برای عکسبرداری از فرودگاه لندن، 3 بار به این شهر سفر کردم.
راز خلق این گونه تصویرها چیست؟
از هر هواپیمایی که در این تصاویر میبینید، حداقل 10 تا 15 تصویر گرفته شده که پس از بررسی و آنالیز نهایی، بهترین آنها در محصول نهایی مورد استفاده قرار میگیرد. این کار بسیار خستهکننده است. پس از انتخاب بهترین تصاویر از هر یک از این هواپیماها، نوبت به مراحلی چون تطبیق روشنایی، تصحیح رنگ و انجام تنظیمات کلی مانند درجهبندی رنگ و کنتراست میرسد. برخی تصاویری که مشاهده میکنید دارای بیش از 100 لایه در فتوشاپ هستند.
این پروژه چه تاثیری در زندگی شخصیتان داشت؟
پس از انجام این پروژه تبدیل به یک استاد ماهر در امر سفارش بلیت و انتخاب بهترین شرکتهای هواپیمایی شدم. گذشته از شوخی، نمیخواهم بگویم این پروژه نگاه من را نسبت به دنیا عوض کرد اما حقیقتا در این مدت علاقهام نسبت به سفر و هوانوردی چند برابر شد. پس از اتمام این پروژه به درک جدیدی از چگونگی اتصال انسانها به یکدیگر رسیدهام.
مایک کلی در یک نگاه
مایک کلی، عکاس اهل لسآنجلس، متخصص در تصویربرداری معماری، داخلی، فضاهای تجاری و همچنین حملونقل هوایی است. این بومی ایپسویچ ماساچوست، پیش از آنکه برای به حقیقت پیوستن رویای اسکیباز شدن خود به دریاچه تاهوی کالیفرنیا سفر کند، در رشته استودیوی هنر و علوم محیطزیست دانشگاه ورمونت به تحصیل میپرداخت.
پس از دو سال فعالیت در این رشته ورزشی و تحمل صدماتی بیشمار، مایک توسط یکی از دوستان قدیمی خود با پیشنهاد عکاسی از محیط داخلی چند منزل مسکونی روبهرو شد. این پیشنهاد فرصتی شد تا او با استفاده از خلاقیت، ذوق و سلیقه خود پا به عرصهای بگذارد که صدها پیشنهاد و جایزه دیگر را از نهادهای مشهور و معروف بینالمللی با خود به همراه داشته باشد.
وی برای تصویربرداری از فضاهای داخلی و خارجی از هر دو نور طبیعی و مصنوعی بهره میبرد. هر تصویر با دقت و با توجه کامل به جزئیات تهیه شده است و او تلاش میکند برای خلق تصاویری لذتبخش از تمام اجزای طبیعی محیط اطراف خود استفاده کند، حال چه تصویر از یک خانه کوچک باشد یا تصویری از اقیانوسی پهناور. او هرگاه به دور از تصویربرداری از محیط داخلی خانهها یا معماری آنها باشد، قطعا در حال برنامهریزی برای خلق ایدههای جدید است، از تصویربرداری از برخاست و فرود هواپیماها در فرودگاههای سراسر دنیا گرفته تا عکاسی از جاذبههای معماری کشورهای مختلف.
از افتخارات وی میتوان به قرار گرفتن نامش در فهرست 200 عکاس برتر تبلیغاتی سال 2016، بهترین عکاس دیجیتال در سال 2014 و دریافت جوایز متعددی از مجله «هنر سفر»، مجله «فتوویز»، مجله «سفر + اوقات فراغت»، فصلنامه نقد و بررسی «ویرجینیا»، مجله «تجمل»، مجله «گیزمودو»، مجله «مشیبل»، مجله «عکاس حرفهای»، مجله «لسآنجلس»، مجله «آینده بیبیسی» و ... اشاره کرد. وی همچنین با شرکتهای هوایی «امارات»، «دلتا» و... همکاری تنگاتنگی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - 22 November 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]