تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806992218




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقلیت 15 درصدی مانع ارز تک‌ نرخی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: مدیرعامل یک بانک خصوصی می‌گوید:تنها اقلیتی 15 درصدی از جامعه مشمول منافع ارز چندنرخی می‌شوند و هزینه‌های سنگین این نظام مفسده‌برانگیز را دیگران تحمل می کنند.

غلامحسن تقی‌نتاج کارشناس اقتصاد و مدیرعامل بانک قوامین درباره بسترهای لازم برای یکسان‌سازی نرخ ارز گفت: " قيمت‌گذاري چندگانه ارز سابقه دیرپایی در اقتصاد ایران دارد و هميشه هم عامل مفاسد فراواني بوده‌است. در واقع برهه‌های کوتاهی را می‌توان سراغ گرفت که ارز در نظام اقتصادی ایران تک نرخی بوده‌است. دولت های مختلف هم همواره تک‌نرخی کردن ارز را جزو اولویت‌های خود اعلام کرده اما در اغلب موارد هم ناموفق بوده‌اند".

وی افزود: "به غير از معدودي از واردكنندگان كه شايد بسختي بتوان آنها را فعال اقتصادي دانست، هيچ‌يك از توليدكنندگان كالاها و خدمات از اين چندگانگي سود نبرده اند؛ اين واردکنندگان با دستيابي به رانت‌هاي مختلف كه جزءلاينفك وجود چند نرخ در بازار است، كالاهايي را با ارز يارانه‌اي وارد و به نرخ ارز آزاد مي‌فروشند. به این ترتیب و بدون ایجاد هیچ ارزش افزوده‌ای تنها با سوءاستفاده از اختلاف نرخ ارز، سودهای کلانی بدست می‌آورند".

به گفته تقی‌نتاج "بررسي‌ها نشان مي‌دهد در خوشبينانه‌ترين برآوردها تنها 15 درصد مردم جامعه از بازدهي يا منافع چندگانگي نرخ ارز سود مي‌برند. به عبارت ديگر پيامدهاي منفي و هزينه‌هاي سنگين چند نرخي بودن ارز متوجه 85 درصد جامعه است".

این کارشناس بانکی ادامه‌داد: "يكي از توجيهاتي كه همواره دولت‌ها براي تعيين نرخ‌هاي چندگانه ارز به آن متوسل مي‌شوند كمك به كاهش قيمت كالاهاي وارداتي به ويژه در حوزه‌هاي راهبردي مانند دارو است در حالي كه با يك بررسي ساده مشخص می‌شود تنها بخش بسيار اندكي از واردات كشور نيازمند حمايت‌هاي يارانه‌اي در قالب تخصيص ارز ارزان است و براي عمده واردات چنين حمايتي ضروري نيست".

این مدیر بانکی تصریح کرد: "با در نظر داشتن این واقعیت ‌ها می‎توان گفت پيامدهاي منفي و هزينه‌هاي سنگين چندنرخي بودن ارز در اقتصاد كشور آنقدر بالاست كه به جرأت نمي‌توان هيچ اولويتي را براي سالم‌سازي اقتصاد بالاتر از بازگشت به نظام تك نرخي تصور كرد".

وی افزود: " تك نرخي كردن زمینه لازم را برای تعيين مكانيزمي كه نرخ واقعي ارز را در بازار بر اساس عرضه و تقاضا كشف كند، فراهم می‌آورد که این هم از اولویت‌های اقتصاد ایران است چرا كه پايين بودن نرخ واقعي ارز طي چند دهه گذشته همواره باعث شده واردات از توجيه بيشتري نسبت به توليد داخلي برخوردار باشد تا جايي كه کار به جایی رسیده که حتي در حوزه صنايع دستي سنتي هم توليد داخلي توان رقابت با واردات ندارد".

تقی‌نتاج تأکید کرد: "به عقيده من با توجه به فاصله كم ميان نرخ آزاد ارز و نرخ دولتي و فرصتي كه اجراي برجام در همين حد فعلي فراهم آورده، اکنون بهترين زمان براي يكسان‌سازي نرخ ارز است. به ويژه اينكه بانك‌مركزي در سه سال گذشته نشان داد كه توان كارشناسي و مديريتي كنترل بازار را دارد".




۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن