واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در پیچ و تاب زندگی چگونه طعم آرامش را بچشیم؟
رسیدن به خودشناسی پیش نیاز کسب آرامش و خوشبختی در زندگی است اما چگونه میتوان به درجه مطلوبی از خودآگاهی دست یافت؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ما روزانه با افراد زیادی در ارتباط هستیم که دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند. مشاوره های پیش از ازدواج و انجام آزمون های روانشناختی به خصوص در دختران و پسران جوان اهمیت بسزایی دارد.
طبق راهنمای تشخیصی آماری که از سوی انجمن روانشناسی آمریکا ارائه شده اختلالات شخصیت رتبه نخست را در بین ناراحتی های روحی و روانی به خود اختصاص داده است.
اختلال شخصیت چیست؟
مهدی اولیا کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: اگر الگوی با دوام تجربه درونی و رفتار به طور محسوسی از انتظارات فرهنگ فرد منحرف شود، در این صورت شخص دچار اختلال شخصیت شده است. به طور کلی این اختلال از طریق مصاحبه های بالینی و آزمون های روانشناختی قابل تشخیص است.
وی اظهار داشت: اختلال شخصیت می تواند در چهار زمینه شناخت، عملکرد میان فردی، کنترل تکانه و حالت عاطفی اتفاق بیفتد و فرد را دچار آسیب کند.
این اختلالات شخصیت بیش تر زنان و مردان را مورد هدف قرار می دهد
این کارشناس ارشد روان شناسی بالینی با اشاره به اینکه شروع اختلال شخصیت از دوره نوجوانی و اوایل بزرگسالی است؛ عنوان کرد: اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مردان و اختلال های شخصیت مرزی، نمایشی و وابسته در زنان از شیوع بیشتری برخوردار است.
مصطفی افشار کارشناس ارشد مشاوره خانواده با اشاره به اینکه اختلال اضطراب بیشتر در مردان مشاهده می شود؛ اظهار داشت: آقایان به دلیل سیستم کنترل عصبی مرکزی بیشتر به اتفاقات آینده می اندیشند. آنها اهداف و برنامه هایشان را پیوسته در ذهن خود مرور می کنند ولی به دلیل اینکه رخدادهای آینده قابل پیش بینی نیست، به دنبال بازتاب این افکار منفی دچار اضطراب می شوند.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده عنوان کرد: زنان بیش تر از ناراحتی افسردگی رنج می برند و شیوع افکار خودکشی در آنان نسبت به مردان بیش تر است. آنها اغلب به حوادث و اتفاقات گذشته می اندیشند و به طور مداوم خود را به خاطر کارهایی که در گذشته انجام نداده اند، ملامت و سرزنش می کنند.
افشار با بیان اینکه برگشت به عقب و تغییر اتفاقات گذشته در مسیر زندگی ناممکن است؛ افزود: این افکار منفی تنها سبب افسردگی در فرد می شود. بنا به گفته روانشناسان، افراد افسرده روی افکار منفی گذشته تمرکز می کنند.
وی با بیان اینکه بیش از 51 درصد زنان با افسردگی دست و پنچه نرم می کنند؛ یادآور شد: مطلوبترین وضعیت، زندگی در حال است که این امر زمانی تحقق می یابد که فرد از خودش شناخت پیدا کرده باشد. بنا به گفته سازمان بهداشت جهانی، اولین پله برای رسیدن به سلامت روان صعود به قله خودآگاهی و خودشناسی است.
اولیا یادآور شد: اختلالات شخصیت نباید با مسائل فرهنگی جامعه اشتباه گرفته شود. به عنوان مثال پیروی از آداب و رسوم و عقاید در یک جامعه محترم شمرده می شود ولی همان باورها در جامعه ای دیگر ناهنجار شناخته می شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی تصریح کرد: افرادی که از اختلالات شخصیت رنج می برند ممکن است خود نسبت به اینکه رفتاری غیر متعارف و نا بهنجار را انجام می دهند، آگاهی نداشته باشند از این رو درمان این اختلالات اغلب مشکل و زمانبر است.
خصوصیات افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید
لاله شهیدی دکتری روانشناسی عمومی در خصوص اختلال شخصیت پارانوئید عنوان کرد: افرادی که دچار این اختلال هستند گمان می کنند دیگران به او آسیب می زنند یا قصد دارند از او سو استفاده کنند.
وی افزود: به طور کلی افراد دچار اختلال شخصیت پارانوئید اعتماد چندانی نسبت به همسرشان ندارند و اسرار و رازهایشان را با وی در میان نمی گذارند. این افراد به طور معمول کینهای، رسمی و فاقد حس شوخ طبعی هستند.
این دکتری روانشناسی یادآور شد: افرادی که تمایل دارند به طور دائم مورد تایید دیگران باشند و وفاداری خود را به محبوبشان ثابت کنند، جذب اشخاص دارای اختلال شخصیت پارانوئید می شوند.
آشنایی با افراد دارای شخصیت منزوی
شهیدی با اشاره به اینکه یک فرد دارای اختلال شخصیت اسکیزوئید (منزوی) تمایلی به برقراری ارتباط صمیمانه و نزدیک حتی با همسرش را نیز ندارد؛ عنوان کرد: این افراد فعالیت های فردی را ترجیح می دهند. تعداد وقایع و اتفاق هایی که برای آن ها جذاب هستند اندک است. همچنین به تمجید و انتقاد اطرافیان توجهی نشان نمی دهند.
بنابراین رسیدن به بلوغ فکری و انجام مشاوره های پیش از ازدواج سبب تداوم بیشتر زندگی زناشویی و مانع از سرد شدن رابطه گرم و صمیمی زوجین میشود.
۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]