تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827012406




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشکیل محور عربی جدید در مقابل عربستان و متحدانش/ چرا السیسی بمب حمایت از ارتش سوریه را منفجر کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


عبدالباری عطوان در تحلیلی نوشت:
تشکیل محور عربی جدید در مقابل عربستان و متحدانش/ چرا السیسی بمب حمایت از ارتش سوریه را منفجر کرد؟
محور مصر،الجزایر، سوریه و عراق که از حمایت قوی روسیه و ایران برخوردار است،در کفه ترازوی استراتژیک عربی کنونی تا حدودی توازن ایجاد می کند و راه را برای پایان دادن به سلطه عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس بر تصمیم گیری های عربی و اتحادیه عرب و نشست سران ناشی از آن را هموار می کند؛ سلطه ای که تقریبا در طول ده سال گذشته ادامه یافت و پشت سرنگونی چندین نظام حاکم و هرج و مرج خونین پس از آن بود.
روز نو :  
محور مصر،الجزایر، سوریه و عراق که از حمایت قوی روسیه و ایران برخوردار است،در کفه ترازوی استراتژیک عربی کنونی تا حدودی توازن ایجاد می کند و راه را برای پایان دادن به سلطه عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس بر تصمیم گیری های عربی و اتحادیه عرب و نشست سران ناشی از آن را هموار می کند؛ سلطه ای که تقریبا در طول ده سال گذشته ادامه یافت و پشت سرنگونی چندین نظام حاکم و هرج و مرج خونین پس از آن بود.

 
 روابط مصر و عربستان سعودی بدترین روزهای خود را سپری می کند و انتظار می رود که در روزهای آینده بدتر نیز بشود به ویژه پس از آن که ملک«سلمان بن عبدالعزیز»پادشاه عربستان از «هایلی ماریام دیستالین»نخست وزیر اتیوپی استقبال کرد، استقبالی که مسئولان رسمی مصری انجام آن را با توجه به اختلاف مصر و اتیوپی بر سر سد «النهضه» برای مقابله به مثل کردن عربستان با مصر تفسیر کردند.
 
به گزارش روز نو، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه رأی الیوم با اشاره به شکل گیری محور عربی جدیدی در ضدیت با عربستان سعودی نوشت:«عبدالفتاح السیسی»رئیس جمهوری مصر نمک آمیخته به فلفل داغ بر زخم عمیق و ملتهب روابط کشورش با عربستان سعودی در روز سه شنبه ریخت هنگامی که در مصاحبه ای تلویزیونی با یک شبکه تلویزیونی پرتغالی«حمایتش از ارتش عربی سوریه در مقابله با عناصر تروریستی تندرو را به منظور حفظ ثبات سوریه و حفظ وحدت جغرافیایی اش به مانند کاری که در لیبی و عراق انجام می دهد» را اعلام کرد.
 
ارتش جرار الکترونیکی عربستان سعودی شبکه های اجتماعی را با حمله سخت به مصر، حکومت های خلیج فارس و در رأس آنها عربستانس سعودی به دلیل آن که نزدیک به 50 میلیارد دلار به عنوان کمک و وام برای حمایت از اقتصاد مصر و تثبیت حاکمیت السیسی که وی را نمک نشناس توصیف کردند، به آتش کشاند.
 
روابط مصر و سوریه طی ماه های اخیر به شکل سریعی بهبود پیدا کرده است و هماهنگی امنیتی میان دو کشور در اوج خود است و این در دیداری که  سرلشکر«علی المملوک» رئیس دستگاه اطلاعات سوریه و مرد قدرتمند در دمشق از مصر انجام داد، نمایان شد.«ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه از این تحول استقبال و از آن تمجید کرد و در جریان کنفرانس مطبوعاتی که پس از دیدار با «استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه برگزار کرد، خواستار بهبود بیشتر این روابط شد؛ دی میستورایی که میهمان پایتخت سوریه در سه روز پیش بود تا موضوع حلب و تبلیغ برای برقراری منطقه خودمختار در مناطق شرقی حلب بود.
 
روابط مصر و عربستان سعودی بدترین روزهای خود را سپری می کند و انتظار می رود که در روزهای آینده بدتر نیز بشود به ویژه پس از آن که ملک«سلمان بن عبدالعزیز»پادشاه عربستان از «هایلی ماریام دیستالین»نخست وزیر اتیوپی استقبال کرد، استقبالی که مسئولان رسمی مصری انجام آن را با توجه به اختلاف مصر و اتیوپی بر سر سد «النهضه» برای مقابله به مثل کردن عربستان با مصر تفسیر کردند.
 
مسئولان مصری حجم استقبال گرمی که نخست وزیر اتیوپی از آن برخوردار شد را دیدند استقبالی که شامل حضور شاهزاده«محمد بن نایف» ولیعهد و نیز شمار زیادی از وزرا از جمله وزرای اقتصاد و داریی بود و طی آن درباره همکاری اقتصادی و مسائل منطقه ای رایزنی شد. همچنین ملاحظه شد که نخست وزیر اتیوپی با شاهزاده «محمد بن سلمان»جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان دیدار کرد و طی این دیدار درباره همکاری دوجانبه در عرصه های دفاعی رایزنی شد و در این زمینه توافقنامه هایی به امضا رسید.
 
این مسئولان از سر و صدا و جنجال رسانه های عربستان به دلیل آن چه بر زبان السیسی درباره سوریه جاری شد، در عجب هستند و می گویند که این حمایت همچنان سیاسی و تا کنون  به شکل هماهنگی امنیتی بوده است. مصر می خواهد اخبار برخی از تندروهای مصری که در سوریه می جنگند و در «تروریسم »دست دارند را دنبال کند و به طور مشخص به شخصی به نام«احمد سلامه مبروک» جهادی مصری اشاره کردند که در سمت راست«ابو محمد الجولانی» رهبر گروه تروریستی «فتح الشام» یا همان جبهه النصره سابق در حلب ظاهر شد؛ این شخص به اتهام وابستگی به گروه «الجهاد» در یکی از زندان های مصر بود.این مسئولان می گویند که آن چه باعث ناراحتی سعودی ها شد نزدیکی زیاد و قابل پیش بینی میان السیسی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا و سخنان غیردوستانه ای است که ترامپ درباره عربستان و کشورهای خلیج فارس زد و حمایت سرسختانه اش از قانون عدالت علیه حامیان ترویسم «جاستا»است که به وضوح به عربستان سعودی اشاره می کند و این کشور را به حمایت از تروریسم و به طور خاص حملات یازدهم سپتامبر متهم می کند. السیسی و ترامپ در یک جا اتفاق نظر دارند و آن نیز مربوط به مخالفت با اسلام سیاسی و از جمله جنبش اخوان المسلمین است.
 
پر واضح است که رئیس جمهوری مصر رفتن به سمت اردوگاه دیگر یعنی اردوگاه سوریه،الجزایر،ایران و عراق را انتخاب کرد و به شکل تدریحی در حال بیرون آمدن از اردوگاه عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس است و جدیدترین بخش های این سریال، مخالفت مصر با خروج از چهارمین نشست سران کشورهای عربی و آفریقایی در مالابو پایتخت گینه استوایی در روز گذشته-چهارشنبه- است و دقیقا بر خلاف هشت کشور عربی که در اعتراض به مشارکت سازمان«پولیساریو» در همبستگی با مراکش از آن خارج شدند،عمل کرد، این کشورها عبارتند از :عربستان سعودی، امارات، بحرین، قطر، اردن،یمن، سومالی و نیز خود مراکش.
 
محور مصر،الجزایر، سوریه و عراق که اکنون از حمایت قوی روسیه و ایران برخوردار است،در کفه ترازوی استراتژیک عربی کنونی تا حدودی توازن ایجاد می کند و راه را برای پایان دادن به سلطه عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس بر تصمیم گیری های عربی و اتحادیه عرب و نشست سران ناشی از آن را هموار می کند؛ سلطه ای که تقریبا در طول ده سال گذشته ادامه یافت و پشت سرنگونی چندین نظام حاکم و هرج و مرج خونین پس از آن بود و چه بسا این محور در صورت تعیین سرنوشت نبرد حلب و چه بسا موصل به نفعش، تقویت شده و قوی تر می شود.
 
دیدار ناگهانی شیخ«محمد بن زاید»ولیعهد امارت ابوظبی در یک هفته پیش از قاهره هدفش آن بود که اختلاف های مصر و عربستان محدود شود و آب ها به کانال تماس مسدود شده میان دو کشور هم پیمان تا چند ماه پیش برگردد اما هیچ گونه موفقیتی به دست نیاورد جز توقف حملات رسانه ای مصر علیه عربستان سعودی که به نظر می رسد این توقف موقتی است.
 
شاید طرح مشروطی که آقای «ابراهیم منیر» معاون رهبر کل جنبش اخوان المسلمین برای تلطیف فضا میان جماعتش و نظام حاکم کنونی ارائه کرد و در مقابل، نرمش نشان دادن این نظام،مانند لغو حکم های اعدام  و حبس ابد توسط دادگاه تجدید نظر در حق «محمد مرسی» رئیس جمهوری برکنار شده و «محمد بدیع» رهبر اخوان و برخی رهبران درجه دو مانند آقایان«خیرت شاطر»،«محمد البلتاجی»و «احمد عبدالمعطی» اندکی از تنش سیاسی در مصر کاسته است و تمایل برای اجتناب از برخورد و رویارویی را نزد دو طرف بازتاب می دهد؛ امری که عناصر تقویت جدیدی به حاکمیت کنونی مصر اضافه می کند.
 
سعودی های که در «توییتر» توئیت می کنند و دلشان به حال میلیاردها دلار عربستان می سوزد که به مصر رفت،نظر سعودی ها را نه فقط در دشمنی با مصر نشان دادند بلکه حکومت شان را نیز شماتت کرده و در سیاست هایش تشکیک کردند و این، مصری هایی که پرندگان شان با رزق شان پرواز کرده و از سر شادی«آواز »خواندند را ناراحت نمی کند.
 
ائتلاف های عربی به سرعت تغییر می کند و بازگشت دوباره مصر و الجزایر را به عرصه سیاسی و فرایند اردوکشی جدید منطقه ای و بین المللی در شش ماه آینده را نظاره گر باشید و قطعا ما باز هم برای این فرایند طی هفته ها و ماه های آینده بر می گردیم تا به آن بپردازیم و رصدش کنیم.

منبع: جماران


تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن