تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از چند رنگى و اختلاف در دين خدا بپرهيزيد، زيرا يكپارچگى در آنچه حق است ولى شما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817047584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهار چالش‌ عمده پیش روی ترامپ


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



چهار چالش‌ عمده پیش روی ترامپ
روز نو : اولین چالش ترامپ، ضدیت مراکز جهانی قدرت با وی است. ترامپ در انتخابات توانست با تکیه بر تفکرات مبتنی آنارشیسم، جبهه گیری مقابل دستگاه فراجناحی حاکم بر سیاست ایالات متحده و نهایتا همراهی مردم ایالات متحده بر اساس قوه قهریه، اکثریت آراء الکترال را کسب کند. همین شاخصه‌های کلی برای ضدیت مراکز قدرت با وی کفایت می‌کرد. مراکزی که شامل دایره وسیعی از کانون‌های قدرت از رسانه‌ها تا سیاستمداران کشورهای مختلف بودند. این مراکز قدرت بعد از انتخابات نیز با ساماندهی تظاهرات گسترده مردمی علیه رئیس جمهور منتخب قصد تبدیل جنبش حاشیه‌ای ترامپ به متن یا به نوعی قصد تبدیل اپوزیسیون به پوزیسیون را دارند تا در چهار سال پیش رو، ضدیت با وی را دارای وجاهت دیپلماتیک جلوه دهند.
 
چالش دوم وی مسائل داخلی کشور است. مسائلی که کمابیش برای هر دولتی مسئله‌ساز خواهند بود و در هر دوره‌ای نیز وجود داشته‌اند مانند مسائل اقتصادی، اشتغال، بهداشت، مسائل مربوط مهاجران و ... لیکن عدم همکاری حداکثری احتمالی مراکز قدرت در ایالات متحده با وی، در وهله نخست سبب عدم توفیق وی در مرتفع کردن مشکلات در حد معقول خواهد شد و در وهله دوم اقدامات مثبت وی نیز توسط رسانه‌ها تحریف خواهند شد که این مسئله نیز نارضایتی عمومی و مسائل مورد تبع آن را برای دولت ترامپ به همراه خواهد داشت.
 
چالش سوم ترامپ معطوف است به ناتو و می‌توان آن را در مجموعه مشکلات اقتصادی و استراتژیک ایالات متحده تقسیم بندی کرد. از نگاه ایالات متحده، ناتو ابزاری ست در جهت استیلای هژمونیک بر اروپا، شمال آفریقا و حتی قسمت‌هایی بر خاورمیانه اما این ابزار مفید دارای تبعات منفی اقتصادی ست. به واقع ایالات متحده برای استفاده از این ابزار باید هزینه‌های ایجاد امنیت اروپا را پرداخت کند و طبیعی‌ست در صورت کمرنگ شدن منفعت ناتو برای ایالات متحده، این کشور در نوع و شکل رابطه خود با ناتو تجدید نظر کند. اتفاقی که با توجه به وقایع خاورمیانه، شمال آفریقا و اروپای شرقی وقوع آن چندان هم دور از انتظار نیست و تبعا بر نوع مقابله این کشور با داعش در لیبی و عراق نیز تاثیر فراوان خواهد داشت.
 
چالش چهارم و شاید اصلی‌ترین چالش ترامپ، چین است. از دوره نیکسون سیاست ایالات متحده در قبال چین بر اساس تعامل و ایجاد توازن در شرق آسیا بوده ولی با رشد اقتصادی و نظامی چین و تبدیل آن به یک قدرت جهانی، از دوره اوباما ایالات متحده سیاست محدود کردن توسعه و رشد چین را در پی گرفت که در بعد وسیع سبب برنامه خروج این کشور از خاورمیانه و تمرکز بر شرق آسیا شده است. ترامپ نیز قطعا همین استراتژی را پیش خواهد گرفت اما به نوعی دیگر. ایالات متحده همواره در پی نزدیک شدن به چین در جهت جلوگیری از ائتلاف روسیه و چین بوده و شاید ترامپ این بار با تغییر موضع، برای جلوگیری از این ائتلاف جهانی مانند جرج دبلیو بوش قصد نزدیک شدن به روسیه را داشته باشد که با توجه سیاست‌های آرمانگرایانه پوتین از هم‌اکنون می‌توان شکست سیاست ترامپ در جهت هدف فوق الذکر را پیش بینی کرد.
 
در پایان باید یادآور شد، خاورمیانه را نمی‌توان در زمره چالش‌های ترامپ دسته بندی کرد زیرا سیاست کلان ایالات متحده در قبال خاورمیانه مشخص است. این کشور با پیش گرفتن سیاست واقع بینی تدافعی قصد تمرکز بر شرق آسیا دارد و اداره خاورمیانه را به یک شریک قابل اعتماد خواهد سپرد. این شریک قابل اعتماد در دوره اوباما، عربستان بود که بر خلاف تصورات نتوانست وظایف خود در جهت استیلای هژمون خود بر خاورمیانه را به شکل صحیح به سرانجام برساند و از این روی احتمال نزدیکی دوباره ایالات متحده و اسرائیل در دوره ترامپ و سپردن این نقش به اسرائیل بسیار بالا خواهد بود.
 
عضو هیات علمی اندیشکده روابط بین الملل

منبع: خبرانلاین


تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن