محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828073911
بیروت و ریاض به هم نزدیک می شوند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: اعتماد نوشت: تحولات سياست داخلي و خارجي همواره در لبنان لازم و ملزوم هم بودهاند و بسيار هم از يكديگر تاثيرگرفتهاند. خبرهاي رسيده از وضعيت سياست داخلي در اين كشور چندان خوشايند نيست و روز گذشته سعد حريري، نخستوزير تازه منصوب شده لبنان اعلام كرد كه نميتوان انتظار داشت دولت وي به سرعت تشكيل و كار را آغاز كند.
اين در حالي است كه در ٤٨ ساعت گذشته نيز خبرهايي دال بر به بنبست رسيدن مذاكرات داخلي ميان احزاب و گرايشهاي مختلف سياسي براي تشكيل كابينه به گوش رسيده است؛ خبرهايي كه ميگويد هرچندبحران سياسي در لبنان ظاهرا با تعيين رييسجمهور و نخستوزير به اتمام خود نزديك شده است اما هنوز خوان هفتم كه تشكيل كابينه است باقي مانده است. در چنين شرايطي روز گذشته امير مكه به عنوان دومين مقام سعودي از زمان به قدرت رسيدن ميشل عون به بيروت سفر كرد و در ديدار با وي و نخستوزير بر لزوم بهبود رابطه لبنان و عربستان تاكيد كرد. رابطهاي كه به نظر ميرسيد با رياستجمهوري عون به خلسهاي كوتاهمدت برود اما اكنون با نخستوزيري سعد حريري سعوديها ميتوانند به احياي آن اميدوار باشند. در خصوص بحرانهاي موجود در عرصه سياست داخلي لبنان، چالشهاي پيش روي سعد حريري، سفر مقامهاي سعودي به بيروت و رابطه ميان لبنان، ايران و عربستان با مسعود ادريسي، سفير پيشين ايران در لبنان گفتوگويي داشتيم كه به شرح زير است:
در چند روز گذشته خبرهايي درخصوص بن بست در مذاكرات براي تشكيل دولت سعد حريري به گوش رسيده است. اين در حالي است كه در ابتداي حضور وي در قدرت به نظر ميرسيد كه با تقسيمهاي صورت گرفته ميان طرفهاي مختلف حاضر در عرصه سياسي لبنان، بحران سياسي در اين كشور كاهش پيدا كند. اصليترين دليل اختلافهاي جديد به وجود آمده چيست؟
تشكيل دولت و شكلگيري كامل كابينه در لبنان همواره با مسائل عديدهاي مواجه بوده است. در گذشته نيز هميشه هنگامي كه دولتي در اين كشور درصدد تشكيل بوده است، براي شكلگيري مذاكرات بسيار فشرده، طولاني و پيچيدهاي با همه طوايف و جريانهاي قومي، مذهبي و سياسي صورت گرفته تا يك توافقي عمومي و ملي ايجاد شود. هر جريان و طايفهاي در لبنان در كابينه اين كشور سهمي دارد و براي ايجاد دولت، بايد سهم آن جريان داده شده و رضايت آنها كسب شود. پس در شرايط كنوني و با توجه به آنكه تنها كمتر از يك ماه از انتخاب رييسجمهور و نخستوزير گذشته است، عدم شكلگيري دولت در اين روزها غيرطبيعي نيست. من فكر نميكنم با بنبستي روبهرو شده باشيم و با گذشت زمان و انجام رايزنيهاي بيشتر تشكيل دولت شدني است.
شما به مشكلات تشكيل دولت در دورههاي پيش اشاره كرديد. در دوره كنوني مهمترين اختلافي كه موجب عقب افتادن شكلگيري دولت شده است، چيست؟
در دولت لبنان چند وزارتخانه كليدي هستند؛ مثلا وزارتخانههايي مانند وزارت امور خارجه، وزارت كشور، وزارتخانههاي اقتصادي و وزارت كار، وزارتخانههاي تقريبا كليدي و مهم محسوب ميشوند كه همه جريانها و طوايف به نوعي نسبت به آن گوشه چشمي دارند. يكي از مشكلات امروز در به تاخير افتادن شكلگيري دولت در لبنان همين مساله است، يعني هر جريان چه پستي را بگيرد و فرد انتخاب شده براي آن چه كسي باشد. مساله دوم، ميزان سهم گروهها و طوايف از دولت است زيرا هر جرياني سعي ميكند تعداد بيشتري از مناصب را در اختيار بگيرد. مساله ديگر، بيانيه حكومتي كابينه است كه مانفيست و چارچوب كاري دولت را شامل ميشود. در آن بيانيه از مسائل مختلفي مانند مقاومت، ارتش، وضعيت پيراموني تا مسائل داخلي مورد بحث قرار ميگيرند و لازم است همه جريانها درخصوص بند به بند اين بيانيه به تفاهم برسند. اينها مسائلي هستند كه نياز به رايزني بيشتر دارند.
حزبالله لبنان از طرح تشكيل دولتي با ٣٠ وزير استقبال كرده است. تا چه اندازه چنين طرحي كاربردي است و دلايل مخالفت سعد حريري با تشكيل چنين دولتي چيست؟
دولت در لبنان هميشه يا با ٣٠ وزير تشكيل شده است يا با ٢٤ وزير. كابينه آقاي تمام سلام، ٢٤ وزارتخانه داشت. طبيعي است روساي دولتها تمايلي براي بزرگ بودن دولت نداشته باشند و علاقهمند هستند كه تعداد اعضاي دولت كاهش يابد. تصميمگيري اساسي در دولت نيازمند دو سوم آراي كابينه است و وقتي تعداد اعضا كمتر باشند، خواسته نخستوزير هم زودتر تحقق مييابد. اگر در شرايط كنوني حزبالله لبنان پيشنهاد گستردهتر شدن دولت را داده است، دليل آن به اين خاطر است تا سهميه همه جريانها براي تشكيل دولت در نظر گرفته و يكي از گرههاي تاخير در اين باره، حل شود.
سعد حريري پس از ديدار با ميشل عون تاكيد كرد كه نبايد اميد چنداني به تشكيل سريع كابينه جديد و خروج اين كشور از بحران سياسي داشت. وي همچنين بدون اشاره به نام خاصي گفت: كسي كه سنگاندازي ميكند، شناخته شده است، در اين خصوص از او سوال كنيد. آيا اختلافهاي حريري و عون ميتواند دوباره لبنان را به بحران سياسي بكشاند؟
واكنش حريري طبيعي است. او با اين كار چند هدف را دنبال ميكند: نخست، اين پيام را ميدهد كه انتظار سريع تشكيل دولت را نداشته باشيد. دوم، تقصيرها در اين باره را بر گردن ديگري بيندازد. سوم، اين سخنان نشان ميدهد حريري با برخي از جريانها كه سهمي در كابينه دارند، اختلافاتش شديدتر شده و او نتوانسته طرفهاي مقابل را راضي كند. اين طرف مقابل ميتواند، ميشل عون و جريان او، حزبالله، نبي بري و جنبش امل و حتي سليمان فرنجيه باشد. با تمام اين اختلافات، من فكر نميكنم كه اين اختلافات به بحران سياسي تبديل شود.
پيشبيني شما از عكسالعمل حزبالله نسبت به اين مساله چيست؟
با توجه به انتخاب ميشل عون به عنوان رييس جمهور لبنان، حزبالله در شرايط كنوني به دنبال شكلگيري سريعتر دولت و تكميل فرآيند سياسي براي ايجاد ثبات بيشتر در لبنان است. آنها در اين مدت تلاش ميكنند تا مشكلات حل و اختلافات كاهش يابد و در اين چارچوب، در برخي از مواقع آنها از حق خود ميگذرند. وقتي حزبالله تا اين اندازه از خودگذشتگي ميكند، او مشكل نيست ولي طبيعي است كه او متحد خود يعني ميشل عون را در دوره بحران تنها نگذارد.
امير منطقه مكه طي روزهاي گذشته به لبنان سفر كرد. برخي منابع ميگويند كه وي غيرسياسيترين فردي بود كه رياض ميتوانست در اين بازه زماني به بيروت بفرستد. به نظر شما دليل انتخاب وي براي اين سفر از سوي آلسعود چه بوده است؟
عربستان پس از توافق حريري و عون با يكديگر و انتخاب رييسجمهور در لبنان احساس ميكند از مسائل اين كشور عقب افتاده و به همين خاطر درصدد تقويت جايگاه از دست رفتهاش است. ما ظرف دو هفته گذشته شاهد رفت و آمدهايي از سوي مقامات اين كشور به بيروت بودهايم. بهطور مثال ثامر السبهان، سفير سابق اين كشور در عراق به اين كشور رفت. او چهره غيرسياسياي نيست. با اين وجود، فرستادن امير مكه شايد اين پيام را داشته باشد كه عربستان سعودي مسائل اين كشور را به شكل سياسي نميبيند. از طرفي، مقامات كنوني اين كشور طي ماههاي قبل آنقدر نقش مثبتي در لبنان ايفا نكردهاند كه حالا بخواهند به اين كشور بروند.
در ابتداي روي كار آمدن ميشل عون همه از باخت عربستان در تشكيل دولت در لبنان و پيروزي حزبالله لبنان سخن ميگفتند. در اين سفر امير مكه از عون براي سفر به عربستان دعوت كرده است. آيا ميتوان انتظار بهبود رابطه بيروت و رياض در سايه دولت مشترك عون و حريري را داشت؟
رياض از ابتداي مطرح شدن نام ميشل عون براي رياستجمهوري، مخالف دستيابي او براي رسيدن به اين مقام بود اما اكنون آنها در برابر يك امر واقع هستند و كاري هم نميتوانند بكنند. به همين دليل، آنها سعي ميكنند روابطشان را با لبنان به حالت طبيعي و قبل بازگردانند. عون هم ميداند عربستان سعودي در لبنان داراي نقش و نفوذ است. به هر حال بخشي از جامعه لبنان بهخصوص اهل سنت اين كشور، تحت تاثير رياض هستند. لبنان هم بينياز از رابطه با رياض نيست؛ به همين خاطر من فكر ميكنم بيروت و رياض به سمت عاديسازي روابط گام برخواهند داشت.
بيروت چگونه ميتواند توازن در رابطه ميان تهران و رياض را با توجه به نقش سياسي حزبالله در معادلههاي داخلي لبنان حفظ كند؟
بيروت هميشه به دنبال آن بوده تا با كشورهايي كه در لبنان از نفوذ و قدرتي برخوردار هستند، مانند ايران، عربستان، فرانسه و امريكا و... روابط خوب و متوازني داشته باشد. يكي از رويكردهاي متوازنسازي نيز استقبال از سفر مقامات سعودي به لبنان است. عون در شرايط بهم ريخته و بحراني لبنان مايل است تا روابط عادي و خارج از تنشي را با عربستان سعودي داشته باشد چراكه عدم بهبود روابط ميان دو كشور ميتواند تاثير منفي بر وضعيت لبنان داشته باشد و به همين خاطر، از هر حركت كه منجر به بهبود روابط بشود، استقبال ميكند. با اين وجود، بهبود روابط رياض و بيروت را نبايد به معناي دوري لبنان از ايران تلقي كنيم، لبنان روابطش را نه تنها با ايران حفظ خواهد كرد، بلكه من فكر ميكنم مناسبات ميان تهران و بيروت بهتر از قبل هم بشود. لبنان قبلا توانسته در سياست خارجياش ميان ايران و عربستان سعودي توازن ايجاد كند و در اين دوره نيز همين كار را خواهد كرد.
سعد حريري از زمان روي كار آمدن و همچنين ساعاتي پيش از ديدار با محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران در ديدار با سفيران شوراي همكاري خليج فارس بر هويت عربي لبنان تاكيد كرده بود. پيام اين رفتار وي براي ايران و حزبالله لبنان كه به نوعي متحد منطقهاي تهران است، چيست؟
حريري نقش ايران را در لبنان درك ميكند و ميداند به عنوان نخستوزير براي موفق عمل كردن نيازمند همكاري با ايران است. چارهاي جز اين را هم ندارد. حريري ميداند كه بايد روابط خوبي با ايران داشته باشد و نميتواند مناسباتش را با تهران كاهش دهد. با اين وجود، اگر او پيش از ديدار با آقاي ظريف با سفيران كشورهاي عربي منطقه ديدار ميكند، به خاطر آن است كه پايگاه او همين كشورهاست. او سعي ميكند در اين ديدارها، آنها را آرام كند و به نوعي اطمينانبخشي كند. حركتي هم نميكند كه موجب رنجش آنها شود.
۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]
صفحات پیشنهادی
امیر مکه به بیروت می رود/ دعوت از میشل عون برای سفر به ریاض
امیر مکه به بیروت می رود دعوت از میشل عون برای سفر به ریاض امیر مکه با سفر به بیروت ضمن ابلاغ تبریک ملک سلمان به رئیس جمهور لبنان از وی برای سفر به ریاض دعوت خواهد کرد به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روسیا الیوم یک منبع دیپلمات سعودیریاض در انتظار روزهای سخت است
دیپلماسی ایرانی منابع آگاه به پایگاه خبری تحلیلی عربی 21 اطلاع دادند که حکومت عربستان سعودی پروژه های خود به ارزش دو تریلیون ریال عربستان معادل 266 7 میلیارد دلار را لغو کرده است دولت عربستان همچنین روز دوشنبه درباره پرداخت بدهی های دولتی به بخش خصوص تا پایان سال جاری میلادی بهقاهره با برگه تهران به ریاض فشار میآورد
دیپلماسی ایرانی ناظران بر این اعتقادند افشای سفر وزیر نفت مصر به ایران و بلافاصله بعد از آن تکذیب شدید این سفر در حقیقت تلاشی از سوی مصر است که میخواهد این پیام را برساند که قاهره میخواهد تعاملات نفتی خود را با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ادامه دهد اما اگر انجام چنین کاری ممکتیراندازی در نزدیکی سفارت روسیه در استانبول
تیراندازی در نزدیکی سفارت روسیه در استانبولتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۳۹ برخی منابع از شنیده شدن صدای تیراندازی در نزدیکی سفارت روسیه در استانبول خبر میدهند به گزارش فارس رسانههای محلی میگویند صدای شلیک گلوله و وقوع تیراندازی در نزدیکی سفارت رانتشار اولین آمار غیررسمی انتخابات امریکا/رقابت نزدیک نامزدها در هفت ایالت
انتشار اولین آمار غیررسمی انتخابات امریکا رقابت نزدیک نامزدها در هفت ایالتنشریه اسلیت Slate آمریکا با همکاری یک شرکت خصوصی داده پژوهی برای نخستین بار پیش از بسته شدن حوزه های رای گیری آمار برخی از حوزه های انتخابات ریاست جمهوری امریکا را منتشر کرده است تاریخ انتشار چهارشنبهکرملین: رویکرد ترامپ در سیاست خارجی به رویکرد پوتین بسیار نزدیک است
کرملین رویکرد ترامپ در سیاست خارجی به رویکرد پوتین بسیار نزدیک استتاریخ انتشار جمعه ۲۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۰۹ سخنگوی کاخ کرملین روسیه اظهار داشت رویکرد رئیسجمهوری منتخب آمریکا در سیاست خارجی «به طرز شگفتانگیزی» به رویکرد رئیسجمهوری روسیه نزدیک استرویکرد پوتین و ترامپ در سیاست خارجی بسیار به هم نزدیک است
رویکرد پوتین و ترامپ در سیاست خارجی بسیار به هم نزدیک است سخنگوی کاخ کرملین اظهار داشت رویکرد رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده و رئیسجمهوری روسیه بهطرز شگفتانگیزی به یکدیگر نزدیک است به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاستجمهوری روسیه روز چهارشنبچرا روابط ایران و هند نزدیکتر شده است؟
برگردان یادداشت الکس واتانکا عضو ارشد موسسه خاورمیانه در واشنگتن دیپلماسی ایرانی هفته گذشته اخبار زیاد و مهمی در مورد روابط ایران و هند منتشر شد معاملات تجاری سرخط بیشتر آنها بود اما در عمق این اخبار نیروی بالقوه ای برای نزدیک تر شدن روابط دو کشور وجود داشت در واقع تهران و دالسفیر: ژنرال عون به ریاض و تهران سفر می کند
السفیر ژنرال عون به ریاض و تهران سفر می کند روزنامه لبنانی السفیر نوشت که ژنرال میشل عون رئیس جمهوری لبنان بعداز تشکیل دولت جدید این کشور به ریاض و سپس به تهران سفر می کند به گزارش نامه نیوز این روزنامه لبنانی در شماره روز شنبه خود با عنوان ژنرال عون بین ریاض و تهرانی میایاوهگویی ریاض در جهت سود جویی از مقدسات
یاوهگویی ریاض در جهت سود جویی از مقدسات آل سعود با دروغ پردازی رسانهای از مسائل مذهبی و مقدسات سوءاستفاده سیاسی میکند به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان چندی پیش خبرگزاری رسمی یمن سبأ اعلام کرد نیروھای یمنی با موشک بومی برکان-1 بخش نظامی ف-
سیاسی
پربازدیدترینها