تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):حيا از ايمان و ايمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843742297




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکست رهبری نفتی عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: روسیه و ایران در کنار هم می‌توانند حرف خود را درباره فریز نفتی و رسیدن به توافق تثبیت سطح تولید نفت در نشست ٣٠ نوامبر جاری (١٠ آذرماه) بین اوپکی‌ها و غیراوپکی‌ها به کرسی بنشانند؟ این پرسشی است که پاسخ‌دادن به آن از سوی کارشناسان چندان هم سخت نیست.
 
کارشناسان می‌گویند قدرت ایران در اوپک و قدرت روسیه در بین کشورهای غیراوپک آن‌قدر بالاست که نزدیکی موضع این دو کشور می‌تواند تأثیر بالایی روی تصمیم‌ها در این نشست داشته باشد؛ تصمیمی‌ که می‌تواند منجر به بهبود وضعیت قیمت نفت در بازار و همچنین کنارزدن عربستان از لیدری در بازار نفت شود. همین دو روز پیش بود که بارکیندو، دبیرکل اوپک، در دیدارش با زنگنه، ایران را رهبر اوپک خواند. روسیه هم به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت غیراوپکی حالا نظرش با نظر زنگنه یکی است.
 
رئیس‌جمهور اوپک هم معتقد است طرح فریز نفتی گزینه بهتری در مقابل کاهش تولید خواهد بود؛ حرفی که بارها از سوی زنگنه تکرار شده و قول مساعدت در اجماع فریز نفتی هم از سوی وزیر نفت ایران به بارکیندو داده شده است. شاید بر همین اساس بود که روز یکشنبه (٣٠ آبان‌) رئیس‌جمهور روسیه گفت: هر اقدامی که اعضای اوپک از ما انتظار داشته باشند انجام خواهیم داد، اجرای طرح تثبیت سطح تولید نفت برای ما دشوار نیست.
 

‌ ابرشرکت‌های روسیه آماده فریز نفتی هستند
 

ولادیمیر پوتین، اعلام کرده: مسکو آماده تثبیت تولید نفت در سطح کنونی است و مشکلی با توافق فریز نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ندارد. به گزارش ایلنا به نقل از شبکه خبری فاکس‌نیوز، او تأکید کرده: ابرشرکت‌های نفتی روسیه آماده اجرای طرح فریز نفتی هستند. رئیس‌جمهور روسیه در ادامه گفته: نسبت به نهایی‌شدن طرح فریز نفتی از سوی اعضای بزرگ تولیدکننده نفت اوپک مطمئن نیستم، اما نظرات در این رابطه مثبت ارزیابی می‌شود.
 

‌شانسی بزرگ برای توافق بر سر فریز نفتی
 

پوتین همچنین گفته: برای رسیدن به توافق بر سر اجرای طرح فریز نفتی، شانس بسیار بزرگی وجود دارد و به نظر من علت آن قابل‌حل‌بودن اختلافات اصلی در میان اعضای اوپک است و از آنها به‌عنوان مسائل حاد نمی‌توان یاد کرد.
 

‌ همراهی پوتین در فریز نفتی به‌نفع روسیه در شرایط تحریمی است
 

منصور معظمی، عضو هیأت علمی دانشکده نفت دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با «شرق» آثار سخنان پوتین را این‌گونه ارزیابی می‌کند: منطقی‌ترشدن بازار به‌نفع همه کشورهای تولیدکننده، چه در اوپک و چه در بین کشورهای غیراوپک است و باعث می‌شود درآمد آنها بهتر شود. روسیه هم که به‌دلیل تحریم‌های خود دچار مشکل شده است، به نفعش است که در این فریز نفتی کشورهای عضو اوپک را همراهی کند.
 

او تأکید می‌کند: اگر پوتین چنین سیاستی را اتخاذ کرده، سیاستی منطقی در جهت تعادل‌بخشی بیشتر به بازار نفت است. بنابراین از این سیاست همه کشورها منتفع می‌شوند.  رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران می‌گوید: آنچه که ایران، عراق و سایر کشورها در رابطه با فریز نفتی دنبال می‌کنند، یک سیاست منطقی برای آن است که کشورها براساس توان و ظرفیت خود، از این سهمیه برخوردار شوند.
 

به گفته او، در سال‌های اخیر به دلیل اینکه ایران و عراق و همچنین لیبی نتوانستند از ظرفیت خود استفاده کنند، عربستان‌سعودی از این گپ سوءاستفاده کرده و در طرف مقابل، ایران هم در یک اشتباه فاحش، حذف نظام سهمیه‌بندی اوپک را در زمان احمدی‌نژاد پذیرفت.
معظمی می‌گوید این دو عامل سبب شد تا فضا برای عربستان باز شود تا به‌عنوان قدرت بلامنازع در بازار نفت حضور پیدا کند. درحال‌حاضر شرایط این چند کشور تغییر کرده و منطقی است که به‌دنبال پس‌گرفتن سهم منطقی خود در اوپک باشند.
 
‌ تصويب فريز نفتي= خروج عربستان از ليدري بازار نفت
 

عضو هيأت علمي دانشكده نفت دانشگاه تهران تأكيد مي‌كند: شاه‌بيت توافق براي فريز نفتي اين است كه مي‌تواند كمك كند قيمت نفت در بازار منطقي‌تر و ليدري بازار هم از دست عربستان خارج شود.  
 

او ادامه مي‌دهد: همان‌طور كه زنگنه تأكيد كرده، محدوده ٦٠ تا ٧٠ دلاري در شرايط كنوني و با وضعيت اقتصادي موجود در جهان مي‌تواند قيمتي معقول باشد كه هم توليدكننده و هم مصرف‌كننده از آن منتفع شوند. معظمي در پاسخ به اين پرسش كه حمايت ايران و روسيه و همچنين كشورهايي همچون عراق از فريز نفتي آيا مي‌تواند فريز را در مقابل كاهش توليد كه باركيندو در جست‌وجوي آن در گفت‌وگو با زنگنه بود، در اولويت قرار دهد، مي‌گويد: من به‌شدت معتقد به سقف توليد در اوپك هستم. به عقيده من بايد فريز سقف توليد در دستور كار قرار گيرد و نه كاهش توليد كشورهايي چون ايران و عراق.
 

‌ عربستان بايد به سهم قبلي خود بازگردد
 

اين كارشناس نفتي در پاسخ به اينكه در نتيجه اين خواسته، عربستان در فشار براي كاهش توليد قرار خواهد گرفت، مي‌گويد: بحث فشار مطرح نيست. عربستان بايد به گذشته بازگردد. عربستان بي‌جهت در اين سال‌ها توليد خود را افزايش داده و به فروش رسانده و بازار را از آن خود كرده و از درآمد آن نيز منتفع شده است، اما اكنون زمان آن است كه به سهم خود در گذشته بازگردد و باقي كشورها از سهم‌هاي خود بهر‌ه‌مند شوند.
 
او در قالب پيش‌بيني مي‌‌گويد: با اين اوصاف به نظر من در جلسه آتي بين اوپكي‌ها و غيراوپكي‌ها در دهم آذرماه، فريز نفتي در مقابل كاهش توليد در اولويت قرار مي‌گيرد و فريز نفتي در نشست آتي اوپك با غيراوپكي‌ها مي‌تواند تصويب شود، چراكه مشاركت اوپك و غيراوپك به‌نفع بازار نفت است و حمايت روسيه و ايران و برخي ديگر از كشورها از فريز نفتي، مي‌تواند به تصويب فريز نفتي در اين نشست بينجامد.




۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن