تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827469383




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیر تغییر قیمت نفت بر رشد اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: تحقیقات متعدد نشان می‌دهد این قبیل ولخرجی‌ها و بی‌انضباطی‌های مالی با استفاده از افزایش درآمد نفت، تورم را بیشتر از رشد اقتصادی افزایش می‌دهد.

بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد علاوه بر سیاست‌های پولی، اقدامات مالی دولت‌ها که با استفاده از ابزار سیاست‌های مالی و بودجه‌ای انجام می‌شود، تأثیر زیادی بر ایجاد تورم در ایران داشته‌است. دولت‌ها معمولا استفاده از ابزارهای مالی مانند افزایش هزینه‌های عمرانی، استخدام نیروی کار و بی‌انضباطی های مالی را به شعار و هدف ایجاد رونق و رشد اقتصادی توجیه می‌کنند.

این توجیه در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد این قبیل تصمیمات و اقدامات بیش از آنکه رشدی به دنبال داشته‌باشد، تورم را افزایش می‌دهد و به این ترتیب آثار رشد اقتصادی نیز از بین می‌رود.

از آنجایی که در کشوری مانند ایران هنوز سهم درآمدهای نفتی در اقتصاد و بودجه بسیار زیاد است، بزرگترین ابزاری که به دولت‌ها اجازه استفاده از سیاست‌های مالی گشاده‌دستانه را می‌دهد، افزایش قیمت نفت است.

نقش تأثیرگذار نفت البته مختص به اقتصاد ایران نیست و در دنیای امروز هنوز درآمدهای حاصل از نفت و هزینه‌های خریداری آن جزو اصلی‌ترین ردیف‌هایی است که در بودجه دولت‌های صادرکننده و واردکننده نفت قراردارد. به همین خاطر هم بررسی اثر تغییرات درآمدهای نفتی بر تولید و تورم از اهمیت زیادی برخوردار است.

 تاکنون بررسی‌ها و پژوهش‌های فراوانی برای ارزیابی و برآورد میزان اثرگذاری قیمت و درآمدهای نفتی در ایران بر تورم و رشد اقتصادی انجام گرفته که نتایج اکثریت آن ها تقریبا مشابه هم بوده است.

یکی از تازه‌ترین این تحقیقات که نتایج آن توسط مؤسسه بین‌المللی مطالعات انرژی منتشر شده‌است، نشان می‌دهد، تغییرات مثبت درآمدهای نفتی موجب افزایش توأمان تولید و تورم در اقتصاد ایران می‌شود.

این تحقیقات نشان می‌دهد با وجود اینکه در اقتصاد یکی از اصلی‌ترین نقش های بانک‌مرکزی، کنترل سطح عمومی قیمت‌هاست و طبق نظریه‌های کلاسیک، "تورم همیشه و همه جا یک پدیده پولی است" ولی با بررسی اثر تغییرات درآمدهای نفتی بر تولید و تورم  در ایران مشخص می‌شود سیاست‌های مالی از مجرای بودجه دولت ، نقش مهمی در تعیین سطح عمومی قیمت‌ها دارد.

به عبارت دیگر پاسخ به این سئوال که آیا درآمدها یا تغییرات قیمت نفت، اثری مستقل بر فعالیت‌های اقتصادی در یک کشور صادرکننده نفت دارد یا خیر، شاید تنها از طریق اثر درآمدهای نفتی بر سیاست های پولی و مالی امکان پذیر باشد. مطالعات در این زمینه بیانگر این موضوع است که بدون در نظر گرفتن اثر درآمدهای نفتی بر سیاست‌های پولی و مالی، این درآمدها اثر مستقلی بر تولید غیرنفتی به ویژه در کشورهای صادرکننده نفت ندارد. در واقع سیاست مالی، مجرایی است که از طریق آن تکانه‌های نفتی بر بخش غیرنفتی اقتصاد اثر می‌گذارند.

در این تحقیق که توسط مرکز مطالعات انرژی نتایج آن منتشر شده است، نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، تغییرات درآمدهای نفتی از مجرای افزایش نقدینگی، نرخ تورم را در ایران بیشتر از تولید افزایش می‌دهد؛ به این ترتیب که هر واحد تغییر در درآمدهای نفتی، تولید را ۲ درصد و تورم ۷ درصد را  افزایش خواهد داد.

شواهد و قرائن هم به وضوح درستی این نتایج را نشان می‌دهد؛ وفور درآمدهای نفتی طی سال‌های میانی دهه ۸۰ و همزمان با آغاز کار دولت نهم، موجی از بی انضباطی مالی را به دنبال داشت که در قالب اقداماتی مانند متمم‌های متعدد بودجه که در واقع همان مجرای سیاست‌های مالی دولت می‌شود، تورم افسار گسیخته‌ای را به دنبال داشت که در پایان دولت دهم به مرز ۴۰ درصد رسید و دولت یازدهم برای مهار آن ناگزیر از اعمال انضباط مالی و پولی سختگیرانه‌ای شد که بخشی از رکود فعلی محصول آن است.




۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن