واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاهش نرخ تورم چقدر درمیزان دستمزد کارگران در سال 96 اثردارد؟/ آیا خروجی کارگروه تعیین دستمزد به نفع کارگران خواهد بود؟
روند تعیین دستمزد کارگران که قرار است از آذر ماه با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان آغاز شود، تعداد بسیاری از آنها را چشم انتظار گذاشته است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با نزدیک شدن به ماههای پایانی سال دوباره بحث تعیین دستمزد کارگران مطرح شده است و بهبود وضع معیشت کارگران به عنوان نیروهایی که چرخ صنعت کشور را به گردش در میآورند، بسیار مهم است.
طبق روال سالهای گذشته در نیمه دوم هر سال کار تعیین حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده آغاز میشود، امسال هم معاونت روابط کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از اتحادیههای کارگری و کارفرمایی درخواست کرده با معرفی نمایندگان خود به منظور شرکت در جلسه کارگروه تعیین دستمزد سال 96 کار تعیین حداقل حقوق قشر بسیاری از جامعه را از ابتدای آذر ماه در وزارت کار آغاز کنند.
البته باید متذکر شد که روند تعیین دستمزد کارگران با میزان نرخ تورم در کشور سنجیده و تعیین میشود و در شرایطی که به گفته دولتمردان نرخ تورم از ابتدای سال به زیر 10 درصد رسیده و تک رقمی شده است، در نتیجه کارگران نباید انتظاری از نمایندگان خود در کارگروه تعیین دستمزد برای افزایش آنچنانی پایه حقوق داشته باشند.
اولیاء علیبیگی رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی میگوید: در فرآیند بررسی حداقل دستمزد سال ۹۶ نمایندگان تشکلهای کارگری به همراه نمایندگان تشکلهای کارفرمایی و دولت، در مدت حدود ۳ ماه درباره تعیین حداقل مزد سال آینده کارگران تصمیمگیری میکنند.
وی ادامه داد: طبق قانون کار، در تعیین حداقل دستمزد باید دو شاخص تورم و سبد معیشت خانوار مورد توجه قرار گیرد، امیدواریم این موضوعات در کارگروه تعیین حداقل دستمزد و پیش از طرح در شورای عالی کار لحاظ شود.
هر چند بر اساس مراکز رسمی، نرخ تورم از ۴۰ درصد به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و تکرقمی اعلام میشود؛ اما این تورم تکرقمی واقعا در زندگی مردم به ویژه جامعه کارگری احساس نمیشود.
*سال سخت شورای عالی کار برای تعیین دستمزد
سال سخت شورای عالی کار برای تعیین دستمزد کارگران، این جملهای است که فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور برای نمایندگان کارگران در کارگروه تعیین دستمزد متصور شده است.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور معتقد است: سال گذشته تلاش بسیاری را از سوی تشکلهای کارگری برای به دست آوردن ارقام سبد معیشت خانوارهای کارگری شاهد بودیم و به طور علمی و تخصصی روی آن کار کردند اما گروه دولت و کارفرمایان با وجود آنکه این ارقام را قبول داشتند و دشواری معیشت کارگران را تأیید کردند، زیر بار این اعداد و ارقام نرفتند، امسال هم نرخ تورم را پایین اعلام کردهاند که بگویند تعیین دستمزد تابع نرخ پایین تورم خواهد بود تا کارگران برای دستمزد سال آینده توقع بالایی نداشته باشند.
اما باید بررسی کرد کاهش نرخ تورم که دولتمردان از آن خبر میدهند چقدر در بهبود معیشت خانوادهها تأثیر داشته و آیا اثرات آن در زندگی مردم مشاهده میشود.
*سبد هزینهای هر خانواده با چه میزان پول پر میشود
طبق استاندارد جهانی برای تعیین معیشت زندگی، یک خانواده 4 نفره معیار سنجش قرار میگیرد و بر همین میزان سبد هزینهای خانوادهها تعیین میشود.
به گفته رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران سبد هزینهای یک خانواده 4 نفره نیازمند 3 میلیون تومان بودجه ماهیانه است.
غلامرضا عباسی رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران میگوید: بر اساس آخرین گزارشها، هزینه ماهانه خانوار کارگری در ماه به سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده و این در شرایطی است که حق مسکن و خواربار و سایر مزایای کارگران در سال ۹۵ هیچگونه افزایشی نداشته است، دستمزدی که برای جامعه کارگری پیشبینی میشود باید با خط فقر برابری داشته باشد و حداقلهای زندگی کارگران را پوشش دهد.
البته باید متذکر شد که در نهایت بعد از گذشت 2 سال از مصوبه افزایش دو برابری حق مسکن کارگران که از سال 93 مطرح و قرار بود تا در سال 94 اعمال شود، سرانجام هفته گذشته به تصویب رسید و از 20 تا 40 هزار تومان افزایش پیدا کرد که بر این اساس مقرر شد تا از مهر ماه در فیشهای حقوقی اعمال شود و به نظر میرسد تأثیری در معیشت خانوادهها نداشته باشد.
۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]