تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843456923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شركت‌هاي نفتي و چالش سقوط قيمت نفت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شركت‌هاي نفتي و چالش سقوط قيمت نفت
به دنبال كاهش غيرمنتظره و سريع قيمت نفت در يك سال اخير، شاهد اتفاقات ناخوشايند متعددي در صنعت نفت بوده‌ايم اما ...
نویسنده : جاستين جاكوب / مترجم: محسن داوري 


به دنبال كاهش غيرمنتظره و سريع قيمت نفت در يك سال اخير، شاهد اتفاقات ناخوشايند متعددي در صنعت نفت بوده‌ايم اما به نظر مي‌رسد شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات نفتي بيش از ساير فعالان اين بازار با چالش روبه‌رو شده‌اند. به هر حال، تداوم فعاليت‌هاي اين شركت‌ها در گروي اختصاص بودجه به حوزه بالادستي و فعاليت‌هاي حفاري توسعه‌اي در مخازن نفت و گاز است اما اين فعاليت‌ها بيش از هر عاملي در گروي قيمت نفت در بازارها و خوش‌بيني نسبت به آينده است. پس از بازگشت سريع صنعت نفت به شرايط پيش از آغاز بحران بازارهاي مالي، شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات حفاري - از شركت‌هاي حفاري تا فعالان صنعت شكست هيدروليك و لوله‌گذاران و شركت‌هاي زمين‌شناسي تا بهره‌برداران از چاه‌هاي دريايي- اميدوار بودند كه عصر طلايي رشد تقاضا و توسعه آغاز شده است.

آنها استخدام ده‌ها هزار نيروي كار جديد را آغاز نموده و شروع به سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي پژوهش و توسعه كردند و همه كارشناسان بازار بر اين موضوع اتفاق نظر دارند كه رشد پرشتاب فعاليت‌ها در ميادين آب‌هاي عميق و غيرمتعارف در اين سال‌ها، بيش از هر چيز به اين دليل بوده است اما تنها پس از چند ماه، بدبيني عميقي در صنعت نفت به وجود آمد و چشم‌اندازهاي آينده، تيره و تار گرديد. با كاهش شديد قيمت‌ نفت، شركت‌هاي فعال در حوزه‌هاي اكتشاف و توليد، بودجه‌هاي حفاري خود را كاهش دادند، ادامه فعاليت بسياري از دكل‌ها را متوقف کردند، اجراي تعداد قابل توجهي از طرح‌هاي پرهزينه را به حالت تعليق درآوردند و از پيمانكاران ارائه‌دهنده خدمات نفتي درخواست كردند قيمت‌هاي خود را كاهش دهند. شرايطي كه موجي از نااميدي به آينده را در ميان شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات نفتي پديد آورده است.  در يك سال گذشته، سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي بالادستي در اكثر شركت‌هاي بزرگ نفتي با كاهش روبه‌رو شده است. بر اساس اعلام دويچه بانك آلمان، شركت‌هاي حفاري متوسط و كوچك در امريكاي شمالي در سال جاري با كاهش 30 درصدي سفارش عمليات حفاري روبه‌رو شده‌اند. نرخ كاهش حفاري در شركت‌هاي كوچك و متوسط بين‌المللي نيز 34 درصد اعلام شده است.

شركت‌هاي ملي نفت در سال 2015 ميلادي، بودجه‌هاي اكتشاف و حفاري خود را 25 درصد كاهش داده‌اند. بدين ترتيب در سال جاري، صد ميليارد دلار از بودجه فعاليت‌هاي حفاري و اكتشاف منابع هيدروكربوري حذف شده است و در مجموع به نظر مي‌رسد ما در بدترين شرايط دو دهه اخير براي صاحبان كسب و كار شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات حفاري هستيم. با كاهش تعداد دكل‌هاي حفاري، نياز به خدمات مختلف نيز 8 درصد كاهش يافته است. بدين ترتيب ورشكستگي ده‌ها شركت كوچك و اخراج هزاران كارگر شاغل در آنها نشانگر تغيير شرايط بازي مي‌باشد.  بر اساس اعلام شركت بيكر هوگز، در امريكاي شمالي، تعداد دكل‌ها در بهار امسال نسبت به سال 2014 ميلادي، حدود يك سوم كاهش يافته است. اين شرايط بدترين فضاي كسب و كار در 15 سال اخير ارزيابي مي‌شود.
 
كار بيشتر براي پول كمتر؟
در ميادين نفت و گازي كه همچنان فعال هستند، شركت‌هاي نفتي كارفرما از پيمانكاران خود مي‌خواهند هزينه‌هاي خود را كاهش دهند. بسياري از شركت‌هاي اكتشاف و توليد نيز به دنبال كاهش 30 درصدي هزينه‌هاي خود هستند. گويي شركت‌هاي خدمات نفتي كه در سال‌هاي گذشته رشد قابل توجهي داشتند، بيش از ساير بازيگران در معرض فشار قرار گرفته‌اند. براساس اعلام مؤسسه برنستين از سپتامبر سال گذشته تاكنون 40 هزار شغل در بخش خدمات حفاري حذف شده كه اين عدد معادل 6 درصد شغل‌هاي موجود در صنعت است. اخراج 9 هزار  كارمند شلومبرژر، 7 هزار كارمند بيكر هوگز و 5 هزار پرسنل شركت ودرفورد بخشي از اتفاقات ناگوار روي داده در يك سال گذشته است. متخصصان حوزه فراساحلي در اين شرايط با بدترين وضعيت امنيت شغلي روبه‌رو گرديده‌اند. مثلاً مديران شركت‌ اي‌اي‌اس برزيل اقدام به حذف 40 درصد و شركت اودي‌افجي‌ال نروژ 37 درصد فرصت‌هاي شغلي خود را حذف كرده‌اند. پيش‌بيني‌ها نشان مي‌دهد كه ما تا پايان اين دوره ركود، شاهد حذف 100 هزار فرصت شغلي خواهيم بود.  سرمايه‌گذاران نيز در شرايط كنوني تمايلي به اختصاص سرمايه‌هاي خود براي فعاليت‌هاي پرريسك اكتشاف و حفاري ندارند. بازپرداخت بدهي‌هاي گذشته و برآوردهاي پيشين در مورد دوره بازگشت سرمايه‌گذاري‌ها نيز با مشكلات زيادي مواجه شده است چراكه برداشت اقتصادي از يك ميدان در دوره زماني برداشت از آنكه عموماً ۲۰ سال يا بيشتر در نظر گرفته مي‌شود، در گروي قيمت فروش نفت است. 

گفته مي‌شود تعداد پروژه‌هاي نفتي آغاز شده در فاصله سال‌هاي 2014 تا 2017 ميلادي نسبت به دوره پيشين گذشته 50 درصد كاهش خواهد يافت. لذا به نظر مي‌رسد ما بار ديگر به شرايط بازار نفت در سال‌هاي دهه ۱۹۹۰ ميلادي كه ميانگين قيمت هر بشكه نفت كمتر از ۲۰ دلار بود، بازگشته‌ايم. بر اساس گزارش مؤسسه برنستين طرح‌هاي جديد نفتي آغاز شده در هر سال در افق سال ۲۰۱۷ ميلادي، ۳۴ پروژه با مجموع ذخيره ۹ ميليارد بشكه خواهد بود. اما در فاصله سال‌هاي 2000 تا 2013 ميلادي در هر سال ۷۴ پروژه با مجموع ۲۲ ميليارد بشكه آغاز شده بود. در نمودار يك، تعداد پروژه‌هاي فراساحلي در دست اجرا و ظرفيت آنها نشان داده شده است.   نمودار يك. تعداد پروژه‌هاي فراساحلي در دست اجرا و ظرفيت آنها.

من معتقدم سال ۲۰۱۵ ميلادي را بايد سالي با تعداد اندك طرح‌هاي جديد توسعه ميادين هيدروكربوري دانست. گفتني است اجراي ۱۹ طرح جديد در سال جاري آغاز مي‌شود. فراموش نكنيد در سال ۲۰۱۲ ميلادي، ۸۶ پروژه جديد كليد خورده بود. همچنين ما در ميان‌مدت، با قراردادهاي كمتر خدماتي و افزايش رقابت ارائه‌دهندگان اين سرويس‌ها روبه‌رو خواهيم بود. جنگ قيمت‌ها و جبهه‌گيري شركت‌ها پيامد اصلي اين شرايط خواهد بود و سرانجام اينكه فراموش نكنيد كه كند شدن اجراي بسياري از طرح‌هاي در دست اجرا نيز از ديگر رويدادهايي است كه در ميان‌مدت شاهد آن خواهيم بود.
منبع: ماهنامه پتروليوم اكونوميست

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن