واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد«کهرویه» روستایی سرسبز با ظرفیتهای متعدد گردشگری
روستای کهرویه که در 30 کیلومتری شهرضا قرار دارد، به دلیل وجود چشمه سارها، بیشه زارها و نیز وجود بقعه متبرکه امامزادگان محمد و ابراهیم(ع) از جمله روستاهای گردشگری جنوب اصفهان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، روستای کهرویه به عنوان یکی از جنوبیترین روستاهای شهرستان شهرضا و مرکز دهستان کهرویه است. این روستا که فاصلهای 30 کیلومتری با مرکز شهرستان دارد از آب و هوای معتدل کوهستانی برخوردار است که همین آب و هوا و وجود بیشهزارها و چشمهسارها موجب جذب زیاد گردشگر و نیز تعدد باغات سیب شده است.
روستای کهرویه که بر اساس گفتهها 1800 سال قدمت دارد، دارای آثار تاریخی فراوانی نیز هست که خود موجب افزایش رغبت توریستها و گردشگران داخلی و خارجی به این خطه سبز از شهرستان شهرضا شده است. از جمله آثار تاریخی این شهرستان میتوان به قبرستان روستا که متعلق به سدههای اولیه اسلام است، قلعه سنگی، قلعه گبری و نیز قنات کتایون اشاره کرد. از جمله جاذبههای گردشگری شهرستان شهرضا که در کنار جذب گردشگر در زمینههای طبیعی و تاریخی، موجب رونق گردشگری مذهبی در این روستا شده است، بقعه متبرکه امامزادگان ابراهیم و محمد(ع) است که بقعه آنها در بالای روستا و در پای کوه با گنبدی فیروزهای رنگ چشمنوازی میکند.
نسب امامزادگان ابراهیم و محمد(ع) به حضرت موسی بن جعفر میرسد. ایشان از مدینه نبوی بهطرف ایران رهسپار شدند ولی زمانی که به روستای زیارتگاه که از روستاهای نزدیک به مرکز شهرستان شهرضا و در مسیر جاده شهرضا به شیراز قرارداد رسیدند، مزدوران بنیعباس آن 2 را شناسایی کردند و مخفیانه به شهادت رساندند. پیکر مطهر آنها در روستای زیارتگاه بر روی زمین گذاشته و با سر ایشان به سوی مرکز خلافت رهسپار شدند که مردم محلی آن منطقه بدن ایشان را دفن کردند. وقتی این افراد به روستای کهرویه رسیدند، مردم این روستا سرها را از آنها گرفتند و در بالای روستا دفن کردند. مساحت صحن امامزاده حدوداً 4 هزار متر و مساحت زیربنای خود بقعه به حدود 600 مترمربع میرسد. ساختمان این مکان تا سال 1375 از خشت و گل بوده است که در این سال توسط هیأت امنا، خیرین، اهالی روستا و همچنین اداره اوقاف شهرستان تجدید ساخت میشود.
روی این بقعه گنبدی کاشیکاری شده قرار دارد که ارتفاع آن از زمین تا سقف 24 متر است و دورتادور ضریح فلزی بقعه نیز کاشیکاری و آینهکاری تا سقف انجامشده است که بر زیبایی آن میافزاید.
صحن این امامزاده به دلیل فضای باز مسطح و نیز مشرف بر کل روستا با منظرهای چشمنواز از باغات سیب و خانههای خشت و گلی روسا، پذیرای زوار و گردشگرانی است که به ویژه در فصل تابستان از سراسر ایران به این مکان زیارتی- سیاحتی سفر میکنند. متأسفانه به دلیل خشکسالیهای پیاپی آب چشمههای این روستا کم شده است اما با توجه بیشتر مسؤولان شهرستانی و استانی، این روستا ظرفیت تبدیلشدن به روستایی گردشگر محور با محوریت سیاحتی زیارتی را دارا است که همت بالای آنان را میطلبد. انتهای پیام/63072/صا30
95/04/27 :: 12:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]