واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدبازدید معاون سازمان جهانی بهداشت از روند اجرایی «ایراپن» در روستای مهیار شهرضا
معاون سازمان جهانی بهداشت به همراه هیأتی از خانه بهداشت روستای مهیار و روند اجرای طرح ایراپن در آن بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، اولگ چستنوف معاون بیماریهای غیرواگیر و سلامت روان سازمان جهانی بهداشت عصر امروز از مرکز بهداشت روستای مهیار شهرضا بازدید کرد. وی در این بازدید اقدامات انجام شده را خوب توصیف کرد و سوالاتی در جهت شیوه اجرا و نحوه بازخورد مردم روستا از این طرح از بهورزان این مرکز کرد.
در ادامه این بازدید غلامرضا بهرامی در پاسخ به سؤالات چستنوف گفت: این طرح در 2 گروه سنی 40 سال به بالا و 20 تا 40 سال اجرا میشود که در گروه سنی 20 تا 40 سال اجرای آن بهصورت اختیاری و با مراجعه داوطلبانه این گروه سنی به مراکز بهداشتی صورت میگیرد. وی بابیان اینکه اجرای طرح ایراپن در گروه 40 سال به بالا بهصورت اجباری است، تصریح کرد: در این گروه سنی ما افراد را از نظر بیماریهای قند، فشار خون، انواع سرطانها و بیماریهای ریوی بررسی میکنیم. بهورز مرکز بهداشت مهیار افزود: در روستای مهیار 377 نفر 40 سال به بالا حضور دارند که تاکنون 155 نفر در این طرح ارزیابیشدهاند. وی با بیان اینکه از این افراد 116 نفر زن و 39 نفر مرد بودهاند، افزود: اکثراً مردان روستا در شهرک صنعتی نزدیک روستا فعال بوده و بنابراین مراجعه آنها به مراکز ما کمتر بوده است. بهرامی افزود: تمهیداتی از طریق امام جماعت و شورای روستا جهت راغب کردن مردان به حضور در این طرح انجام شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح بررسی دیابت و فشار خون در سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: در سطح روستا در طی اجرای طرح بررسی دیابت 24 بیمار شناسایی شدند که بار اجرای طرح ایراپن 2 بیمار جدید شناسایی شدند. این مسؤول با بیان اینکه بهجز طرح ایراپن، دیگر طرحهای مرکز بهداشت به خانواده افاغنه نیز ارائه میشود، گفت: 150 نفر مهاجر افغان در روستا ساکن هستند که از نظر بیماریهای غیر واگیر و بهویژه واگیر بررسیشدهاند. بهرامی با بیان اینکه بهورزان از 8 صبح تا 6 عصر در مرکز حضور دارند، تصریح کرد: این طرح برای افراد ناتوان نیز بهصورت مراجعه به درب منزل اجرا میشود. وی با بیان اینکه روزانه حداقل 2 ساعت بازدید میدانی داریم، افزود: در زمینه بررسی بهداشت روستا، بازدید از مغازهها، بهداشت عمومی، نحوه دفع فاضلاب و دفن زباله بهطور مرتب توسط شبکه بهداشت نظارت میشود. بهورز مرکز بهداشت مهیار ادامه داد: به جهت آبرسانی سیار، کیفیت آب آشامیدنی روستا هر روز بررسی میشود. وی استقبال مردمی از طرح را خوب توصیف کرد و عنوان کرد: در زمینه تخصصی به بیمارستان و یا پزشک متخصص ارجاع داده میشود. چستنوف در پایان این بازدید با بهورزان و کارمندان خانه بهداشت مهیار صحبت کرد و با آنها و مردم روستا عکس یادگاری گرفت.
انتهای پیام/63072/ذ40
95/04/22 :: 16:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]