واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: آمریکا سعی دارد نفوذ خود درکویت را با انعقاد قرار دادهای نظامی سود آور در دولت ترامپ نیز ادامه دهد.
این موضع واشینگتن در حالی اتخاذ شده است که کویت به همراه شرکایش در شورای همکاری خلیج فارس به شدت از پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت می کردند و کمک های کلان مالی کویت به بنیاد خیریه کلینتون نشان دهنده نگرانی مقامات این کشور از پیروزی ترامپ است.
در شرایط کنونی و پس از کنترل دو مجلس سنا و دمکرات از سوی جمهوری خواهان، دولت آمریکا سعی می کند حساب های سیاسی کویت را از عربستان سعودی جدا کند و شرایط برای ادامه همکاری ها با کویت به دلیل موقعیت جغرافیایی حساس این کشور در همسایگی با عراق فراهم باشد.
به نوشته نشریه القبس لورانس سلورمن سفیر آمریکا در کویت در اظهاراتی در کویت طی گفت وگو با خبرنگاران ضمن تلاش برای اعطای ضمانت به کویتی ها در زمینه مصون ماندن این کشور از عواقب منفی قانون "جاستا" خاطر نشان کرد: در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ آمریکا به پیمانهای دفاعی خود با کویت پایبند خواهد بود و شرایط استراتژیک مناسبات دو کشور تغییری نمی کند.
روابط کویت با ناتو که بخش اعظم فعالیت های آنها توسط آمریکا هدایت می شود به دلیل روابط نزدیک و استراتژیک کویت و واشینگتن و حضور بیش از 15 هزار نیروی آمریکایی در این کشور همواره پس از جنگ دوم خلیج فارس در سطح بالایی قرار داشته است و واگذاری مسئولیت حفظ امنیت مرزهای کویت به ناتو اقدامی در جهت تحقق منافع ملی کویت تلقی شده است.
در همین راستا نمایندگان مجلس کویت در جلسه ای با بررسی راه های تقویت همکاری های با ناتو موافقت خود را برای استفاده از نیروهای ناتو در خاک کویت برای رفت و آمد و انجام مأموریت ها اعلام کردند.
کویت با توجه به همسایگی با عراق و وجود امکانات خوب رفاهی در این کشور، نقطه ترانزیت و بسیار مهمی برای سازمان ناتو برای جابه جایی نیروهای آن تلقی می شود.
نیکولای دی سانتوس مدیرکل مرکز خاورمیانه و امور سیاسی سازمان ناتو نیز در صدر هیأتی و برای انجام هماهنگی های لازم جهت تاسیس مرکز نمایندگی ناتو به تازگی به کویت سفر کرد و مذاکراتی را با دست اندرکاران ارشد سازمان امنیت این کشور انجام داد.
قراراست در اواخر سال جاری میلادی جاری مرکز آموزشی سازمان ناتو نیز در کویت راه اندازی شود و سطح همکاری ها با این کشور حاشیه خلیج فارس افزایش یابد. پیش از این نیز دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سفر خود به کویت توافق همکاری بین این سازمان و کویت با هدف گسترش همکاری های دو طرف را به امضا رسانده بود.
آمریکا که بیش از 15 هزار نیروی نظامی در کویت مستقر کرده است به این کشور وعده داده تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما قرارداد ارسال جنگنده های نظامی خریداری شده از سوی کویت را اجرا کند تا منافع واشینگتن در کویت حفظ شود. همزمان کویت نیز قصد ندارد تابع ریاض باشد و منافع ملی خود را در تقویت روابط با آمریکا می بیند.
از سویی دیگر هیأتی از وزارت دفاع آمریکا با سفر به کویت رایزنی هایی را در زمینه برگزاری دوره های فشرده برای نیروهای گارد ملی کویت برای مقابله با سلاح های شیمیایی و اسلحه کشتار جمعی انجام داده و طرفین بر ارتقای سطح تعامل در این زمینه رایزنی کردند.
وزارت دفاع آمریکا همچنین با افتتاح دفتر همکاری های نظامی در کویت رایزنی هایی را با مسئولان گارد ملی این کشور در زمینه اجرای قرارداد 11میلیارد دلاری فروش سلاح در کویت انجام داد.
۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]