تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843500574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زوایای پیدا و پنهان بیکاری جوانان در مناطق روستایی کشور


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: زوایای پیدا و پنهان بیکاری جوانان در مناطق روستایی کشور
بیکاری جوانان به عنوان یکی از جدی‌ترین معضلات اجتماعی کنونی کشور، صرفا به شهرها و کلان‌شهرها خلاصه نمی‌شود و به واقع این نارسایی در مناطق روستایی کشور نیز به شکل محسوسی لمس می‌شود.



زوایای پیدا و پنهان بیکاری جوانان در مناطق روستایی کشور
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معضل بیکاری در ایران حد و مرز مشخصی ندارد و به واقع در نقاط مختلف کشور و به فراخور جمعیت و موقعیت اقلیمی،طبیعی،جغرافیایی و اقتصادی مناطق،رگه‌هایی محسوس و ملموس از این نارسایی مشاهده و احساس می‌شود.


کارشناسان معتقدند رشد و شکوفایی شهری بدون لحاظ کردن رونق و بالندگی روستایی امکان‌پذیر نخواهد بود و به واقع یکی از مولفه‌های اثرگذار در حصول توسعه پایدار را باید در توانمندی ظرفیت‌های روستایی جستجو کرد.


با نگاهی به نظریه‌های مرتبط با توسعه، به روشنی در می‌یابیم که از روستاها به عنوان منبع تولید و پیشرفت در هر کشوری یاد می‌شود.


بر اساس گزارش‌ها و آمارهای منتشر شده، 28 درصد از مجموع جمعیت فعلی کشور در مناطق روستایی سکونت دارند و تقریبا حدود 78 درصد هم شهرها و کلان‌شهرها را به عنوان سکونتگاه خویش برگزیده‌اند.


افزایش مهاجرت از روستاها به مناطق شهری یکی از جدی‌ترین معضلاتی است که در دهه‌های اخیر با رشد و افزایش بیکاری جوانان، نمود هر چه بیشتری پیدا کرده و با نگاهی اجمالی و مقایسه‌ای میان شرایط موجود در روستاها با آن‌چه که در گذشته شاهد و ناظر آن بوده‌ایم تفاوت‌هایی ملموس و جدی به چشم می‌خورد.


منیژه شوکتی دانش آموخته جغرافیا و محقق و پژوهشگر اقتصاد روستایی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به مهاجرت معکوس روستاها و افزایش خروج جوانان از مناطق روستایی اظهار داشت: یکی از شاخص‌ها و مولفه‌های اصلی در سنجش میزان خروج از مناطق روستایی را می‌توان در رشد مناطق حاشیه‌ای و یا سکونتگاه‌های غیرمجاز جستجو کرد.


وی افزود: بخش قابل توجهی از ساکنان مناطق حاشیه‌نشین مشمول و معطوف به جوانان جویای کار می‌شود که با هدف برخورداری از زندگی و امکانات مطلوب‌تر سکونتگاه روستایی خویش را رها کرده‌اند و با سودای تأمین هر چه مطلوب‌تر از درآمد و توانمندی اقتصادی هر چه بیشتر به کلان‌شهرها عزیمت کرده‌اند و به تدریج به مناطق حاشیه‌ای سوق پیدا می‌کنند.


محقق و پژوهشگر اقتصاد روستایی گفت: بر اساس آمار موجود بیش از 97 هزار آبادی و روستا در کشور وجود دارد که البته بخش قابل توجهی از شکوه و حال و هوای خاص روستایی که در گذشته به عنوان یک ویژگی برجسته از آن یاد می‌شد، از دست رفته است و عمده روستاها یا با کاهش شدید جمعیت ساکن مواجه شده‌اند و یا اینکه از آن بافت سنتی و روستایی خاص به خود فاصله گرفته‌اند.


وی افزود: با عنایت به اظهارات مقامات مسئول، برآوردها حاکی از این واقعیت تلخ است که هزینه و درآمد روستانشینان 22 استان کشور با اختلال و نارسایی مواجه است و به واقع میزان هزینه‌کرد ساکنان چنین مناطقی فراتر از ضریب تأمین درآمد آن‌ها برآورد می‌شود.


*افزایش اعتیاد در مناطق روستایی خطری بالقوه محسوب می‌شود


کیومرث شرافتی جامعه‌شناس و آسیب‌شناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ظهور و بروز نارسایی‌ها و آسیب‌های اجتماعی در مناطق روستایی اظهار داشت:نمی‌توان جامعه روستایی را از جامعه شهری جدا دید و در واقع معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی که در مناطق شهری مشاهده می‌شود با شدت و ضعف‌هایی در مناطق روستایی نیز به چشم می‌خورد.


وی افزود: آمار و اطلاعات دقیقی از ضریب فراوانی ناهنجاری‌های اجتماعی در مناطق روستایی وجود ندارد اما با لحاظ کردن اندکی دقت نظر و بررسی میدانی به شرایط حاکم بر روستاها، به این واقعیت پی می‌بریم که برخی مشکلات اجتماعی، در مناطق روستایی بیش از سال‌های گذشته به چشم می‌خورد که اعتیاد و سوءمصرف موادمخدر از نمونه‌های آن به شمار می‌رود و به واقع یکی از اصلی‌ترین عوامل بروز این آسیب‌ها و مخاطرات به بیکاری و مشکلات ناشی از اشتغال باز می‌گردد.


جامعه‌شناس و آسیب‌شناس مسائل اجتماعی گفت: نارسایی‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی در روستاها و از روستاها به مناطق حاشیه‌نشین سیری نگران کننده است که راهکار اصلی برون‌رفت از آن را باید در توسعه فرصت‌های شغلی و رونق اقتصادی جستجو کرد.


*عدم هدایت تحصیلی صحیح جوانان روستایی


شهره منفرد جامعه‌شناس، محقق و پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به افزایش و ارتقا تحصیلات جوانان روستایی اظهار داشت: یکی از موفقیت‌هایی که در طول سال‌های اخیر و دو دهه گذشته شاهد آن بوده‌ایم به افزایش میل و رغبت جوانان روستایی به تحصیلات آکادمیک معطوف می‌شود.


وی افزود:متأسفانه به دلیل فقدان برنامه‌ای مشخص و هدفمند نتوانسته‌ایم آن‌چنان که شایسته است از این فرصت و ظرفیت ویژه به نحوی مطلوب و شایسته بهره گیریم.


منفرد گفت: عدم هدایت تحصیلی صحیح و اصولی جوانان متقاضی و طالب تحصیل در مناطق روستایی باعث شده تا در این عرصه شاهد بروز برخی از کاستی‌ها و مشکلاتی باشیم که اصلی‌ترین آن به معضل بیکاری معطوف می‌شود.


وی افزود: در صورت نیازسنجی صحیح و اصولی و لحاظ کردن آمایش سرزمینی قاعده‌مند در مناطق روستایی، ظرفیت‌ها، استعدادها و توانمندی‌های مناطق روستایی به نحو مطلوبی احصاء می‌شود و در چنین شرایطی امکان هدایت تحصیلی صحیح به فراخور نیاز جامعه روستایی فراهم می‌شود.


جامعه‌شناس، محقق و پژوهشگر اجتماعی عنوان کرد: عدم لحاظ کردن این امر خطیر باعث شده تا در طول سال‌های اخیر دانش آموختگان جوان لیسانس و فوق لیسانس با هدف کسب درآمد و امکانات مطلوب‌تر از مناطق روستایی به مناطق شهری عزیمت کنند که در واقع ظهور این پدیده  نه تنها از بار مشکلات مناطق روستایی کم نکرده  بلکه مشکلات و نارسایی‌های شهرها را نیز تشدید کرده است.


وی در پایان گفت: برون‌رفت از وضعیت موجود، مستلزم برنامه‌ریزی اصولی و کارشناسی خواهد بود تا با اتکا به آن و با اتخاذ تدابیر و تمهیدات ویژه و موثر در سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت، چالش‌های عرصه روستایی مهار و کنترل شود، امری که تحقق آن نیازمند مطالعات دقیق و کارشناسانه است در غیر این صورت مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی چوانان در مناطق روستایی با عمق و شدت هر چه بیشتری ظهور و بروز پیدا خواهد کرد.





۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن