پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850114101
حذف بیصدای مینیبوسهای شهری | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دولتها و مدیران شهری در دو دهه گذشته در حرف و قانون و برنامهریزی کلان تصمیم به افزایش ظرفیت مینیبوس، به عنوان یکی از مدلهای حملونقل داشتند اما با اختلالی نهادینه شده در سیستم نوسازی، از این حرف و قانون و برنامه خود برگشتهاند.
به گزارش تراز ،«برنامهای که مدیران دولتی و شهرداران در کل کشور و بهخصوص پایتخت، از حداقل دو دهه اخیر برای نوسازی خودروهای فرسوده با اولویت خودروهای حملونقل عمومی در پیش گرفتهاند، اگر نگوییم شکست خورده است، حداقل میتوان گفت وامانده از هدف اصلی است. روندی ناقص، کند، پرچالش و پر فرازوفرود و البته نفسگیر برای صاحبان خودروهای فرسوده در این سالها در جریان بوده و در این میان عملکرد نوسازی در همه مدلهای حملونقلی رضایتبخش نبوده است.
اتوبوسها و مینیبوسهای شهری یکی از اولویتهای نوسازی در کلانشهرها، به خصوص تهران، بودند که در این سالها اتفاقات زیادی در قالب نوسازی بر سرشان آمده است؛ اتفاقاتی که اگر چه در مواردی به ساماندهی انجامیده اما در بیشتر موارد برای این مدل حملونقلی زحمت و دردسر و حتی حذف در پی داشته است. قرار بود میان انواع شیوههای سفر شهری سهم مینیبوسها، طبق برنامه جامع حملونقل و ترافیک شهر تهران به سه درصد برسد و این مدل حملونقلی در کنار سایر مدلهای حملونقل عمومی، بتواند به سهم ٧٥ درصدی برسد اما این سهم در حال حاضر به کمتر از یک درصد رسیده و آن طور که مدیران شهر تهران زیر سر دارند، قرار است به جای سه درصد به صفر برسد.
طبق برنامه جامع حملونقل و ترافیک شهر تهران قرار بود با نوسازی دوهزارو ٤٠٠ دستگاه مینیبوس فرسودهای که تا آن زمان فعال بودند، تعداد اتوبوسها به چهار هزارو ٥٠٠ دستگاه برسد اما در عمل اتفاق دیگری در مورد این تعداد مینیبوس رخ داد. این هدف در تمام برنامهریزیهای شهری خردوکلان این سالها تکرار شد و شهرداری تهران در برنامه دوم پنجساله خود هم این برنامهریزی را در نظر گرفته و بر این اساس قرار است سهم مینیبوسها از هزارو ٢٠٠ دستگاه فعلی (سال ٩٣ – شروع برنامه دوم شهرداری تهران) به سه هزار دستگاه در سال ٩٧ برسد اما در حال حاضر مینیبوسهای فرسودهای که از ٤٠ سال قبل در تهران فعال هستند، بدون تغییری در شرایطشان در پایانههای شهری و عموما فضاهای حاشیهای شهر تهران فعالاند. مینیبوسهای فرسوده تهران که سالهاست بیش از توان و تعهد خود و تنها بنا بر نیاز رانندگان و معیشت شکننده آنها فعال هستند، بارها روی میز تصمیمگیری مسئولان بودهاند اما به دلیل وجود مشکلات بزرگتر یا کم بودن تعداد مینیبوسها، همینطور حل نشده و دودزا و خسته باقی ماندهاند.
تصمیمات مسئولان مدیریت شهری برای مینیبوسها در این سالها تغییرات زیادی داشته و همواره بودن و نبودن مینیبوسها را با محیط زیست گره زدهاند و هر بار در اوج روزهای آلوده پاییز، زخم زبان بیشتری بر تن فرسوده مینیبوسهای خسته و رانندگان خستهترشان میزنند. برای مینیبوسها برنامهریزیهای مختلفی شده اما به طور مشخص دولت در سال ٨٣ برنامهریزی نوسازی مینیبوسهای فرسوده را تا ٨٠٠ دستگاه در دستور کار قرار داد اما این برنامه با مشکل مواجه شد و تیر ماه سال ٨٤ رانندگان مینیبوسها در اعتراض به کیفیت مینیبوسهای تحویلی تجمع و اعتراض داشتند و در عمل، همان مینیبوسهای بیکیفیت جایگزین شدند و دست رانندگان به جایی بند نبود. این روند جایگزینی ناقص و پر اشکال در سال ٨٥ ادامه داشت و مینیبوسهایی بدون استانداردهای متناسب با شهر، بدون نصب کولر و به شکل گازسوز به رانندگانی که گزینه دیگری نداشتند، تحویل داده شد. در این سالها خودروسازان همسو با شرایط و اقتضائات کاری خود، با انحصاری عادی شده مینیبوسهایی را با کیفیتی نازل تولید میکردند و تحویل میدادند که این روند حتی تا امروز به شکلی محدود ادامه دارد. روزنامه ابرار ٢١ مهر ماه ١٣٨٧ نوشت که از هزارو ٢٠٠ مینیبوس تحویل شده در تهران هیچکدام سهم مینیبوسرانی و جایگزینی فرسودهها نبوده است. در همین حالوهوا بود که سروکله «ون» به عنوان شکل جدیدی از مدلهای حملونقلی ابداعی در دولت نهم پیدا شد و اواخر سال ٨٧ دولت قولهایی برای جایگزینی مینیبوس با ون را داد و همین حرفوحدیثها هم ماهها طول کشید.
در میانه این روند کشدار و پرماجرای نوسازی مینیبوسهای فرسوده در سال ٩١ دلار گران شد و قیمت خودرو هم افزایش یافت و به این ترتیب نوسازی هم متوقف شد؛ چرا که توان پرداخت قیمتهای اعلامی برای رانندگان وجود نداشت و خودروسازان هم نمیتوانستند این تعادل در قیمت و تولید را برقرار کنند. تغییر دولت در سال ٩٢ و تغییر برنامهریزیها و اهداف و به طور مشخص رها شدن قولهای قبلی و برنامهریزیهای جدید، آسیب جدیدی به مینیبوسهای فرسوده تهران وارد کرد.
به طور مشخص باید گفت در فاصله سالهای ٨٣ تا ٩٣ که انواع قوانین و دستورالعملها و برنامهریزیها برای نوسازی ناوگان فرسوده مینیبوسرانی در نظر گرفته شد تنها ١١٠ مینیبوس نوسازی و جایگزین شدند که آنها هم لزوما در چرخه حملونقل قرار نداشتند. ماجرا اینجاست که در حال حاضر بیش از هزارو ١٠٠ دستگاه مینیبوس فرسوده در شهر تهران فعال و بلاتکلیف است و به شکلی قطرهچکانی و یکییکی، تعدادی محدود از آنها جایگزین میشوند.
اما ابوالفضل قناعتی، عضو هیأترئیسه شورای شهر تهران که خودش عضو کمیسیون حملونقل و عمران شورا هم هست، در جریان این اتفاق تحمیلی به مینیبوسها قرار دارد و میگوید این اتفاق نوعی چارهاندیشی در بحران است. او به «شرق» گفت: هزارو٢٠٠ دستگاه مینیبوس فعلا در تهران فعال است که از سالها قبل قرار بود از طریق ستاد حملونقل و سوخت، چرخه نوسازی آنها انجام شود اما درگیر دو موضوع وام و قیمت نهایی مینیبوس بودهاند. در این سالها بانکهای عامل در ارائه این وامها تعلل داشته و همکاری نکردهاند و در عین حال قیمت اعلام شده برای این خودروها آن قدر بوده که رانندگان از پرداخت آن عاجز بودهاند. از سوی دیگر فشار مسئولان مدیریت شهری درباره این مینیبوسهای فرسوده بیشتر است و تأکید دارند این مینیبوسها عامل آلودگی هستند و به همین دلیل این خودروها را بارها متوقف یا جریمه میکنند.
قناعتی پیشنهاد شهرداری تهران برای حذف مینیبوسها به این شکل را در این برهه از زمان و شرایط موجود یک راهکار میخواند و میگوید: این اقدام شهرداری تهران که مورد تأیید وزارت کشور هم قرار گرفته است مصوب و قانون نیست، بلکه یک راهکار است تا در شرایطی که نه میتوانید وام بگیرید و نه میتوانید آن مبلغ را پرداخت کنید، با دو تا سه میلیون مینیبوس را از رده خارج کنند و امکانی برای امرار معاش جدید پیدا کنند. شهرداری هم ١٠ میلیون بلاعوض کمک میکند تا فعلا تاکسی را دریافت کنند و از نظر شغلی آسیبی نبینند.
او درباره مسئله قانونی سن رانندگان تاکسی که در حال حاضر بسیاری از رانندگان مینیبوس شامل آن نمیشوند و سنشان بالاتر از حد قانونی است، گفت: موضوعاتی متناقض با قوانین درباره این تعداد از مینیبوسها وجود دارد، از جمله سن رانندگان مینیبوس که نمیتوانند با این سن مجوز تاکسی بگیرند و باید درباره این مسائل راهکاری منطقی و اجرائی پیدا شود.
قناعتی میگوید فعلا اجباری برای رانندگان وجود ندارد و میافزاید: تا جایی که میدانم گرفتن تاکسی به جای مینیبوس اختیاری بوده است. ممکن است به اجبار مینیبوس را فرسوده کنند اما درباره گرفتن تاکسی اجباری وجود ندارد.
او در پاسخ به این سؤال که در این شرایط غیر از گرفتن تاکسی و جریمه و راهی پارکینگ شدن چه گزینهای در مقابل رانندگان مینیبوس وجود دارد، گفت: درباره این مسئله باید همکاری دولت و شهرداری بیشتر میبود که تاکنون نبوده است و حالا چارهای دیگر وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا با این راهکار شهرداری تهران علاوه بر خسارتی که این رانندگان متحمل میشوند، یک مدل حملونقلی حذف میشود، تصریح کرد: قبول داریم که با این طرح، آن حلقه متصل کننده که تنوع جابهجایی از تاکسی تا اتوبوس را نگه میداشت، به هم میخورد و خلأ ایجاد میشود.
او در عین حال معتقد است: «آن چه باید به آن رسیدگی شود، وضعیت نگرانکننده اتوبوسهاست؛ چرا که این هزار مینیبوس بالاخره یک اتفاقی برایشان میافتد.»
به گزارش «شرق»، سیدجعفر تشکری هاشمی، معاون سابق حملونقل و ترافیک شهردار تهران، خرداد امسال در توضیح طرحی که ماهها قبل از آن مطرح شده بود، اعلام کرد این طرح جایگزینی مینیبوس فرسوده با تاکسی، منتظر تأیید وزارت کشور است.
وی ادامه داد: در این طرح شهرداری ۲۰ میلیون کمک بلاعوض خود را خواهد کرد و ۱۰ میلیون نیز گواهی اسقاط مینیبوسهاست که معادل یک تاکسی صفر کیلومتر میشود. امیدواریم با تأیید وزارت کشور روند تعویض مینیبوس با تاکسی صفر به سرانجام برسد زیرا این مینیبوسها به شدت در آلودگی هوای پایتخت تأثیرگذارند.
وی افزود: در این سالها دیدگاهها در حال نزدیک شدن است. ما در موضوع طرح LEZ نتیجه این همگرایی را میبینیم که بر خلاف آن که در ابتدا بسیاری با آن مخالفت کردند اما در حال حاضر موافقان طرح بیشتر شدهاند. به نظر میآید برای آن که فعالیتها در حوزه حملونقل بیشتر به ثمر برسد، نیازمند یک مدیریت یکپارچه شهری هستیم تا اختیارات مسئولان محلی برای تصمیمگیریها افزایش پیدا کند.
اما مازیار حسینی، معاون حملونقل و ترافیک فعلی شهردار تهران هم نظری جدی و حذفی درباره مینیبوسها دارد. او هم همه قوانین دولت و شهرداری را کنار گذاشته و یکباره صحبت از حذف کامل مینیبوسها میکند. حسینی چندی قبل اعلام کرد: «از ۹۲۹ دستگاه مینیبوس فرسوده، ۶۲۳ دستگاه در مدار جایگزینی قرار گرفتهاند و تا پایان سال جاری همه مینیبوسهای فرسوده از سطح شهر جمعآوری شده و برای همیشه از تهران خداحافظی میکنند.»
معاون شهردار با تأکید بر این که مذاکرات لازم برای انجام این طرح بزرگ با مسئولان وزارت کشور و صنایع خودروسازی به اتمام رسیده است گفت: خوشبختانه با لایحه مصوب شورای اسلامی شهر تهران و حمایت شهردار تهران شرایطی فراهم شده تا بدون فشار مضاعف امکان تبدیل به احسنشدن خودرو این قشر زحمتکش فراهم شود. اکنون با پرداخت ٢٠ میلیون وام بلاعوض از سوی شهرداری تهران و دریافت حاصل از محل اسقاط خودرو، مالک میتواند با هزینه بسیار ناچیزی صاحب خودروی صفر بشود.
در این زمینه باید از معاون شهردار پرسید این که در تمام این سالها قوانین مربوط به مینیبوسها و نوسازی آنها از سوی دولت و شهرداری اجرا نشده و متوقف بوده و این خودروها همچنان فرسوده و آلاینده در گوشه شهر باقی ماندهاند، تقصیر رانندگان محروم و زحمتکش آنها بوده است؟ از این مقام شهری باید پرسید تبدیل مینیبوس به تاکسی به معنی تبدیل به احسن شدن است؟ آیا حذف یک مدل حملونقلی در جریان خلأهای مدیریتی و سوءمدیریت چندین سال متوالی، پاککردن صورت مسئله نیست؟ مینیبوسهایی که با هزینههای سنگین فرسودگی، هزار تومان هزار تومان پول از دست مسافران میگیرند و در آخر دخل و خرجشان جور درنمیآید، چطور قرار است با یک تاکسی یک خانواده را بگردانند؟ در نهایت هم این که چطور رانندگان مینیبوس که عمدتا بالای ٥٠ سال دارند، میتوانند در این سن و سال مجوز تاکسی بگیرند؟ معاون شهردار درباره این تعداد راننده مینیبوسی که میخواهد به راننده تاکسی تبدیلشان کند، کجای قانون را قرار است دور بزند؟»
منبع: فرهنگ نیوز
زمانبندی انتشار: 29 آبان 1395 - 09:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تهران رکورددار «خشونت شهری» | پایگاه خبری تراز
تراز یک کارشناس شهری گفت تهران رکورددار خشونت شهری است و ضرورت دارد کلینیک های تخصصی با همکاری جامعه شناسان و کارشناسان حوزه شهری در کلانشهرها و به ویژه تهران تاسیس شود به گزارش تراز نشست بررسی رابطه خشم و زندگی شهری صبح امروز در دبیرخانه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با حضورحذف ۵۵ کالای اساسی از شمول بازرسیهای خارجی | پایگاه خبری تراز
تراز معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه دسترسی به بازارهای مصرف عراق مزیتی برای استان خوزستان محسوب میشود گفت تا شش ماه آینده ۵۵ قلم کالای اساسی کشور از شمول شرکتهای بازرسی خارجی خارج خواهند شد به گزارش تراز جهانبخش سنجابی در همایش روز جهانی استعوارض خروج از کشور در مهران حذف شد؟ | پایگاه خبری تراز
تراز به دنبال انتشار اخباری مبنی بر حذف عوارض خروج از کشور در مرز مهران معاون اجتماعی فرماندهی ایلام با رد این موضوع از حذف عوارض پل زائر که از سوی شهرداری این شهر اخذ میشد خبر داد به گزارش تراز به دنبال انتشار خبر حذف عوارض خروج از کشور از سوی استاندار ایلام در مرز مهرانصعود تراکتورسازی به یک چهارم نهایی جام حذفی | پایگاه خبری تراز
تراز تیم تراکتورسازی تبریز با پیروزی مقابل برق جدید شیراز به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی صعود کرد و حریف نفت و گاز گچساران شد به گزارش تراز در ادامه مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال کشور تیم تراکتورسازی تبریز از ساعت 13 30 امروز در ورزشگاه اختصاصی تراکتورسازی به مصاف برقحذف بیصدای مینیبوسهای شهری
حذف بیصدای مینیبوسهای شهری دولتها و مدیران شهری در دو دهه گذشته در حرف و قانون و برنامهریزی کلان تصمیم به افزایش ظرفیت مینیبوس به عنوان یکی از مدلهای حملونقل داشتند اما با اختلالی نهادینه شده در سیستم نوسازی از این حرف و قانون و برنامه خود برگشتهاند به گزارش فرهنگ نایرلاین چینی نام «اسرائیل» را از نقشه خود حذف کرد | پایگاه خبری تراز
تراز شرکت هواپیمایی هاینان چین نام اسرائیل را از نقشه ناوبری هوایی خود حذف کرد به گزارش تراز شرکت هواپیمایی «هاینان» چین از بزرگترین شرکتهای هواپیمایی در این کشور نام «سرزمین های اشغالی» را جایگزین نام «اسرائیل» در نقشه ناوبری هاحتمال حذف یا کاهش مالیات بر ارزش افزوده طلا | پایگاه خبری تراز
تراز رییس سازمان توسعه تجارت ایران از انجام رایزنی به منظور کاهش یا حذف مالیات بر ارزش افزوده طلا خبر داد به گزارش تراز مجتبی خسروتاج - قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت معدن و تجارت - با اشاره به اینکه در تلاشیم تا بتوانیم مالیات بر ارزش افزوده طلا را کاهش دهیم یا به طور کحذف دفترچه درمان به صورت پایلوت در سه مرکز | پایگاه خبری تراز
تراز معاون سازمان تامین اجتماعی گفت حذف دفترچه به صورت پایلوت در سه مرکز آغاز شده است به گزارش تراز محمدعلی همتی در جمع خبرنگاران گفت در بخش درمان مستقیم سازمان ۸۰ بیمارستان ملکی دارد که در تمامی مراکز استانها مستقر هستند و شامل ۱۰ هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی است وی افزود بهعکسی جالب از خودروی نظافت شهری دست ساز! | پایگاه خبری تراز
تراز خودروی نظافت شهری دست ساز در ۱۹۳۰ منبع فردا زمانبندی انتشار 4 آبان 1395 - 15 51حذف سه صفر از پول ملی شاید وقتی دیگر | پایگاه خبری تراز
تراز به دنبال اظهاراتی که در روزهای قبل از سوی برخی مسئولان درباره حذف سه صفر از پول ملی مطرح شده است طیبنیا به ایسنا توضیح داده است که حذف سه صفر از پول ملی را ضروری میداند ولی معتقد است باید در شرایط بهتری این اقدام صورت گیرد به گزارش تراز وزیر امور اقتصادی و دارایی در-