تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827294452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

21 سالگی؛ میانگین سن آغاز مصرف موادمخدر در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: 21 سالگی؛ میانگین سن آغاز مصرف موادمخدر در ایران
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میانگین سن آغاز مصرف موادمخدر در کشور با رقمی که انتشار می‌دهیم غیر واقعی است، گفت: بر اساس آخرین آمار رسمی سال 91 میانگین سن آغاز مصرف مواد مخدر 21.19 سال بود که البته این سن، حداقل سن مصرف مواد نیست و میانگین سن مصرف مواد است.


به گزارش ایسنا، حمیدرضا فتحی در کارگاه آموزشی طرح مدیریت کلاس، تاب‌آوری و بازی که در مشهد برگزار شد، در خصوص سند روز موادمخدر در سطح دنیا، عنوان کرد: دفتر مبارزه با مواد و جرم سازمان ملل هر سال گزارشی منتشر می‌کند و بر مبنای اطلاعاتی که طی دو سال گذشته از کشورها به دست آورده است سند روز موادمخدر منتشر می‌شود.


وی ادامه داد: براساس آخرین سند که در سال 2016 منتشر شده و اطلاعات سال 2014 را دارد، از میان جمعیت 15 تا 64 سال دنیا از هر 20 نفر یک نفر ماده غیر قانونی مصرف کرده و در مجموع در سال 2014، 247 میلیون نفر در سطح دنیا مصرف مواد غیر قانونی داشته‌اند، این جمعیت معادل جمعیت کل کشورهای آلمان، ایتالیا، انگلیس و فرانسه است. 


رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت در خصوص مواد غیرقانونی، تصریح کرد: ماده غیرقانونی در کشورهای مختلف معانی متفاوت دارد به طور مثال مصرف الکل و ماری‌جوانا در بعضی از کشورها قانونی و در بعضی از کشورها غیر قانونی است همچنین مصرف یک بار ماده غیر قانونی به معنای اعتیاد نیست.
 
وی در خصوص میزان مصرف مواد، اظهار کرد: براساس گزارشاتی که در سال‌های 2006 تا 2014 جمع‌آوری شده اختلاف معناداری در تعداد مصرف‌کنندگان مواد، افرادی که دچار اختلال مصرف مواد هستند همچنین میزان شیوع مصرف مواد وجود نداشته است، البته این موضوع به این معنا نیست که میزان مصرف در تمام کشورها به صورت یکسان بوده است.


وی عنوان کرد: اگرچه تعداد مصرف‌کنندگان مواد افزایش یافته است، اما با توجه به اینکه افزایش جمعیت نیز داشته‌ایم اختلاف معناداری در شیوع مصرف موادمخدر وجود ندارد.


رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت عنوان کرد: از هر 6 نفری که دچار اختلال مصرف مواد هستند، یک نفر به مراکز خدمات درمانی دسترسی دارد و با توجه به اینکه از هر پنج فردی که دچار اختلال مصرف مواد هستند یک نفر زن است می‌توان دریافت که میزان مراجعه زنان برای دریافت خدمات درمانی کمتر از مردان است.
  
21 سالگی؛ میانگین سن آغاز مصرف مواد مخدر در ایران  


رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت در خصوص آخرین آمار رسمی مصرف مواد مخدر در کشور، گفت: در سال 91 بررسی شیوع‌شناسی در سطح کشور در میان جمعیت 15 تا 64 سال به صورت مراجعه خانه به خانه و براساس پرسش‌نامه انجام شد.


فتحی با اشاره به اینکه پژوهش‌های شیوع‌شناسی به دو صورت مستقیم و تخمینی انجام می‌شود، عنوان کرد: با توجه به اینکه مصرف مواد غیر قانونی است شاید بسیاری از موارد در روش مراجعه مستقیم توسط افراد بازگو نشود بنابراین جامعه پنهانی نیز در این بررسی وجود دارد.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت افزود: براساس این گزارش جمعیت معتاد کشور یک میلیون و 325 هزار نفر برآورد شده و نرخ شیوع‌ 2.65 درصد این جمعیت است.


وی با اشاره به اینکه نرخ شیوع، تناسب جمعیتی یکسان ندارد، خاطرنشان کرد: نسبت جمعیتی در ایران 9 مرد به یک زن و در سطح دنیا 2 مرد به یک زن است، در جمعیت روستایی تعداد مردانی که اختلال مصرف مواد داشته‌اند نسبت به زنان 9.5 به 0.5 و در جمعیت شهری 9 به یک بوده است. 


فتحی با اشاره به اینکه میانگین سن آغاز مصرف موادمخدر 21.19 سال بوده است، گفت: این سن حداقل سن مصرف مواد نیست و میانگین سن مصرف مواد است، باید از سیاه‌نمایی وحشتناک در این زمینه پرهیز کنیم البته این موضوع به این معنا نیست که در این زمینه معضلات و مشکلات وجود ندارد.


وی خاطرنشان کرد: حوزه اعتیاد از مواردی بوده که مقام معظم رهبری مسئولان را احضار کرده‌اند و مداخله جدی در این زمینه را خواستار شده‌اند، وزیر بهداشت نیز بر هدایت فعالیت‌ها در درمان، کارشناسی و پیشگیری از مصرف مواد تاکید کرده است، عزم جدی برای این اقدام وجود دارد، اما نیاز به مشارکت دستگاه‌ها و مردم داریم، سیاه‌نمایی مشکلی را حل نمی‌کند.


فتحی با اشاره به اینکه برخی از مصرف‌کنندگان موادمخدر چندین نوع ماده مصرف می‌کنند، گفت: حدود 55 درصد از مصرف‌کنندگان از  تریاک و ترکیبات آن، 10 درصد هروئین، 16 درصد کراک، 26 درصد شیشه، 6 درصد حشیش و 22 درصد الکل مصرف کرده‌اند. 


رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت تصریح کرد: در سطح دنیا بیشترین ماده‌ای که مصرف می‌شود ترکیبات حشیش است در حالی که در ایران فقط 6 درصد از افراد حشیش مصرف کرده‌اند.


فتحی اضافه کرد: از 29 میلیون نفری که در سطح دنیا مصرف مواد داشته‌اند 12 میلیون نفر به صورت تزریقی مواد مصرف کرده‌اند و  در ایران تنها 2.5 درصد مصرف‌کننده تزریقی داشته‌ایم.


وی افزود: شایع‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض مصرف مواد مربوط به ترکیبات اپیودی و ترکیبات مشابه تریاک است، خطرناک‌ترین عوارض نیز مربوط به افرادی است که از طریق تزریق مشترک مصرف مواد داشته‌اند که سهم ما در این زمینه نسبت به دنیا کمتر است.


فتحی ادامه داد: شاید علت این موضوع این است که در کشور ما 55 درصد افراد تریاک و 10 درصد هرویین مصرف کرده‌اند در حالی که ترکیبات اپیودی در دنیا بیشتر از جنس هرویین است.  


رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت  با اشاره به اینکه در فضای مجازی اخباری مبنی بر اینکه ایران بیشترین مصرف‌کننده تریاک است منتشر شده، گفت: این آمار درست است زیرا در دنیا مواد مصرفی شایع ترکیبات اپیودی همچون هروئین است، اما جنس شایع مصرف در ایران تریاک است.


وی با اشاره به چهار راهکار کلی برای مقابله با مواد مخدر، گفت: سیاست مبارزه، کاهش تقاضا، کاهش شیوع و برنامه‌های پیشگیرانه در این زمینه وجود دارد، هرچه برای پیشگیری در سنین پایین اقدام کنیم هزینه کمتری خواهد داشت، اقدامات پیشگیرانه در سنین پایین باید به صورت غیر مستقیم انجام شود و کودکان را توانمند کنیم.


تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - 18 November 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن