واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصيه اصلاحطلبان به رييسجمهور درباره انتخابات ٩٦/روحانی بگويد میآيد
محمدرضا خاتمي، از فعالين سرشناس و موثر جريان اصلاحات است كه روز گذشته به بيان تحليل خود از وضعيت جاري سياست در ايران پرداخت. او در گفتوگويي كه روز گذشته داشت مانند چند چهره شاخص ديگر اصلاحطلب پرده از يك نگراني برداشت. آنها نگرانند كه روحاني رقيب جدي در انتخابات نداشته باشد و اين امر باعث شكل گرفتن يك انتخابات كمرونق باشد.
آفتابنیوز : با خروج زودهنگام احمدينژاد از گردونه رقابتهاي انتخاباتي حالا اصلاحطلبان منتظر دود سفيد از اردوگاه رقيب هستند تا شايد كانديداي كاريزماتيك و واحد آنان بتواند يك رقابت پرشور و سالم با رييسجمهور را رقم بزند و مردم ترغيب شوند تا در انتخابات شركت كنند.
به گزارش آفتابنیوز؛ اصلاحطلبان به خوبي ميدانند رمز پيروزيشان در مشاركت بالاي مردمي است. هرگاه مشاركت مردم بالا بوده و آراي خاكستري وارد ميدان شدهاند نامزدهاي اصلاحطلب نيز شانس بيشتري براي پيروزي پيدا كردهاند. در كنار اين نگراني آنها يك دغدغه ديگر هم دارند. چندي پيش بود كه پس از شايعاتي درباره بيميلي حسن روحاني، براي كانديداتوري، مسيح مهاجري مديرمسوول روزنامه جمهوري اسلامي در مصاحبهاي اين بيرغبتي را تاييد كرد اما گفت كه رييسجمهور بالاخره براي كانديداتوري در انتخابات راضي شده و به تصميم قطعي رسيده است. با اين حال ديروز محمدرضا خاتمي اين نگراني را بهگونهاي ديگر بيان كرد. او اعلام كرد «تنها چيزي كه يك مقدار اصلاحطلبان را مردد كرده اين است كه تصميم آقاي روحاني نميدانند چيست.» اين همان بحثي بود كه از ماهها قبل به اين سو مطرح شده و رييسجمهور همچنان درباره آن سكوت كرده است. درخواست اصلاحطلبان از روحاني اين است كه تصميم نهايي خود مبني بر اعلام كانديداتوري را سريعتر اعلام كند. محمدرضا خاتمي اين مساله را اينگونه بيان كرد: «انشاءالله زودتر تصميم شان را اعلام كنند. به نظر من تصميمشان به آمدن در انتخابات است اما لازم است كه اين موضوع صريحتر و روشنتر عنوان شود و اين ترديد كوچك هم كنار برود.»
انسجام عملياتي
نايبرييس مجلس ششم گفت: ما اصلاحطلبان در درون ممكن است ديدگاه، سليقه و نظرات مختلفي داشته باشيم اما در عمل به انسجام، وحدت و اجماع ميرسيم. محمدرضا خاتمي، نايبرييس مجلس ششم در گفتوگو با خبرنگار ايسكانيوز در رابطه با انتخابات ٩٦ گفت: نگراني من نسبت به انتخابات پيشرو اين است كه انتخابات پر شوري نباشد، زيرا آقاي روحاني كانديداي شناخته شده و مورد تاييد همه اصلاحطلبان و بخش قابلتوجهي از حتي نيروهاي اصولگرا هستند. اما متاسفانه در طرف مقابل يك نيرويي كه به اندازه كافي عرضاندام كند و رقابت را رقابت پرشوري كند نداريم و اين نگراني را ايجاد ميكند كه مشاركت مردمي كم شود به خصوص در شرايط امروز جهاني كه اين مشاركتها براي ما ارزشمند است.
دعا براي اصولگرايان
وي در ادامه گفت: من دعا ميكنم كه جناح اصولگرا بتوانند متحد شوند و يك كانديدايي در حد رياستجمهوري عرضه كنند تا ما يك رقابت خيلي خوبي داشته و نتيجهاش به نفع مردم باشد. خاتمي ادامه داد: اصولگراها هنوز تاوان حمايت خودشان از آقاي احمدينژاد را ميپردازند و تا زماني كه يك ارزيابي كامل از عملكردهاي خودشان نداشته باشند و مسووليت آن زمان را در آن حدي كه بوده بپذيرند به نظرم قادر نخواهند بود به يك جمعبندي خوبي برسند. از آن طرف هنوز در درون آنها نه فقط در اصول، بلكه در شيوه و روشهاي ديگر هم اختلافنظرات زيادي وجود دارد. در درون اصلاحطلبان ممكن است ديدگاه، سليقه و نظرات مختلفي داشته باشيم اما در عمل به انسجام، وحدت و اجماع ميرسيم. با اين شرايط اين امكان را نميبينيم كه اصولگرايان بتوانند با يك كانديداي قوي وارد عرصه شوند. نايبرييس مجلس ششم در رابطه با حمايت اصلاحطلبان از روحاني گفت: اصلاحطلبان بارها در سطوح و ديدگاههاي مختلف گفتند كه در انتخابات آينده كانديدايشان آقاي روحاني خواهد بود. اميدوارم آقاي روحاني با اراده قوي و برنامه كاملا منسجم هر چه زودتر حضور خودشان را اعلام كنند تا تكليف همه در اين ميان روشن شود. تنها چيزي كه يك مقدار اصلاحطلبان را مردد كرده اين است كه تصميم آقاي روحاني نميدانند چيست. انشاءالله زودتر تصميمشان را اعلام كنند. به نظر من تصميمشان به آمدن در انتخابات است اما لازم است كه اين موضوع صريحتر و روشنتر عنوان شود و اين ترديد كوچك هم كنار برود.
تعامل دولت و مجلس
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه روحاني در دور دوم انتخابات راي بياورد به نظرتان تعامل دولت با مجلس چگونه خواهد بود، افزود: با شناختي كه از مجلس دارم كاملا آماده همكاري و همراهي با دولت است. نمونهاش در همين راي اعتمادبه سه وزيري است كه مورد غضب مجلس قبلي قرار گرفته بودند اما مجلس جديد با اتحاد اصولگراها و اصلاحطلبان راي دادند. مجلس امروز ممكن است از تجربه بالايي برخوردار نباشد اما دلسوز است و امور مملكت را ميخواهد به سر و سامان برساند و پشتيبان قوي دولت است. گاهي اوقات شاهد اين هستيم كه بعضي اركان دولت نسبت به مجلس مقداري كم لطفي دارند، انگار درصدد اين هستند كه داخل مجلس يار بكشند، انگار جناحبنديهاي خاص طرفدار دولت و اصلاحطلب ميخواهند ايجاد كنند. اين به سود هيچ كس نيست. نايبرييس مجلس ششم در پايان گفت: اراده آقاي روحاني اين است كه مجلس منسجم و محكم است انشاءلله اركان زيرمجموعه به اين نكات توجه كنند كه نيازمند يك فراكسيون منسجم و قوي هستيم تا همه كساني كه طرفدار برنامههاي دولت هستند در آن مشاركت كنند و اگر اين اتفاق بيفتد دوره آينده آقاي رييسجمهوري در چينش كابينه و پيشبرد برنامههاي خود دست خيلي بازي خواهد داشت.
منبع: اعتماد
۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]