واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارش روزنامه آلماني از عواقب پاره كردن برجام توسط دولت ترامپ/امريكاي ترامپ در صورت برهم زدن برجام منزوي مي شود
روزنامه آلمانی زبان «زوددویچه سایتونگ» با انتشار گزارشی تحلیلی این پرسش را مطرح کرده است که در صورتی که ترامپ واقعا قصد نایده گرفتن برجام را داشته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد.
روز نو : روزنامه آلمانی زبان «زوددویچه سایتونگ» با انتشار گزارشی تحلیلی این پرسش را مطرح کرده است که در صورتی که ترامپ واقعا قصد نایده گرفتن برجام را داشته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد.
به گزارش سايت روزنو، این روزنامه می نویسد:«دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواهان که به تازگی در انتخابات امریکا پیروز شده است در جریان کارزار انتخاباتی توافق هسته ای را بدترین توافق تاریخ خواند. او گفت که این توافق ایران را تقویت خواهد کرد. واقعیت هم آن است که امریکا به عنوان یکی از طرفین مهم توافق هسته ای این اختیار را دارد که توافق هسته ای را کنار بگذارد. حسن روحانی رییس جمهوری ایران اما ساعاتی پس از اعلام نتایج انتخابات امریکا اظهار کرد که توافق هسته ای با تغییر رییس جمهوری در امريکا نمي تواند فسخ شود.
با این حال، یکی از وعده های ترامپ آن بوده که بر سر توافق هسته ای مذاکره دوباره ای صورت گیرد. دلیل اصلی آن است که او باور دارد که این توافق ایران را تقویت کرده و به نفع آن کشور است. روحانی به خوبی می داند در صورتی که امریکا توافق هسته ای را نادیده بگیرد و آن را لغو کند برجام در عمل خنثی خواهد شد و کارایی نخواهد داشت. در ایران تندروها و نهادهای خاص وابسته به آنان اکنون با لبخند به وضعیت می نگرند آنان همانند تندروهای جمهوریخواه در کنگره امریکا از توافق هسته ای انزجار دارند. در نتیجه باید گفت که انتخاب روحانی در معرض خطری جدی قرار گرفته است. علاوه بر روحانی، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز اشاره کرده که فارغ از آن که چه فردی رییس جمهوری امریکا باشد هر کسی در این مقام باید واقعیت ها را برسمیت بشناسد. در اینجا به خوبی می توان پیچیدگی وضعیت توافق هسته ای به همراه وضعیت آشفته در خاورمیانه را یافت».
این روزنامه المانی اشاره می کند که از جنبه حقوقی توافق هسته ای یک معاهده طبق تعریف حقوق بین الملل نیست بلکه صرفا حمایت قطعنامه شورای امنیت را با خود دارد در نتیجه عقب نشینی یکجانبه امریکا ممکن است به طور مستقیم تبعات منفی برای برجام نداشته باشد با این حال، در آن صورت تحریم های وضع شده علیه ایران به طور خودکار لغو نخواهند شد و در نتیجه به نظر نمی رسد که اروپایی ها نیز در آن شرایط بتوانند گام مثبتی بردارند. این موضوع کار را برای شرکت های اروپایی که خواستار کسب و کار و معامله با ایران هسند دشوار می کند.
در مقابل امریکا، وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارند که نقشی کلیدی در روند دستیابی به توافق هسته ای ایفا کردند. از سوی دیگر بعید به نظر می رسد در صورتی که ترامپ خواستار مذاگره دوباره بر سر توافق هسته ای شود طرف ایرانی حاضر به این موضوع باشد هم چنین بعید به نظر می رسد که طرفین اروپایی، چینی و روسی نیز آمادگی ای برای این موضوع داشته باشند. اکنون شرکت های اروپایی از جمله توتال آماده قرارداد نهایی با ایران هستند. در نتیجه به نظر می رسد این ایران نخواهد بود که منزوی می شود بلکه امریکای ترامپ باشد.
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]