واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: علی صوفی در روزنامه آرمان نوشت: اصولگرایان برنامهای برای ریاست جمهوری ندارد و در این زمینه دچار تشتت آرا هستند و نه در مرحله تصمیمگیری، بلکه در مرحله نظریه پردازی و ارائه یک راه حل برای برون رفت از بحرانی فعلی دچار سردرگمی هستند.
اصولگرایان به لحاظ ساختار ذهنی و فکری به بن بست رسیده اند. مخالفان دولت حضورشان درساختار سیاسی با پشتوانه مردم نیست. چون پایگاه مردمی ندارند تلاش میکنند با یک برنامه ریزی مقابل اصلاحطلبان ایستادگی کنند و اعتقادی به رقابت در صحنه سیاسی ندارند. از سال ۷۶ به بعد اصولگرایان از رقابت در انتخابات وحشت دارند، چون مردم را غیر قابل پیش بینی میدانند. اتفاقی که در سال ۷۶ افتاد مدتی اصولگرایان را به کما برد و پس از آن نیز در سال ۸۴ با اشتباهی که اصلاحطلبان مرتکب شدند اصولگرایان به قدرت بازگشتند.
این اشتباه اصلاحطلبان بود که موجب شد احمدینژاد در قدرت قرار بگیرد. هرچند احمدینژاد با تابلوی اصولگرایی در مقابل آیت ا.... هاشمی پیروز نشد اما اصولگرایان توانستند احمدینژادی را که مقابل اصلاح طلبان ایستاده بود از آن خود کرده و به او تکیه کنند؛ هرچند احمدی نژاد هویت خود را نشان داد و در مقابل اصولگرایان ایستاد.
اصولگرایان توانستند ۱۲ سال مجلس را از آن خود کنند. آنها تا زمانی که ساختار ذهنی خود را تغییر ندهند در هر انتخابات رقابتی مشکل خواهند داشت. از سوی دیگر چون اکثریت قریب به اتفاق آنها متکی به قدرت هستند نه متکی به مردم ، بر سرقدرت با یکدیگر رقابت دارند. اساسا اصولگرایان به یک هدف یا آرمان متعالی قائل نیستند و از این اندیشه که در راستای حفظ منافع ملی یا جلوگیری از خطراتی که برای کشور پیش آید دور هم جمع شده و تصمیم واحدی بگیرند، تا حدودی فاصله دارند. کنشگران جناح راست چون بیشتردنبال منافع گروهی هستند نمی توانند با هم کنار بیایند.
از سوی دیگر در درون اصولگرایان تمامی طیفها نمیتوانند رشد کنند و عده خاصی هستند که در جایگاهی قرار میگیرند و حاضر نیستند از اریکه قدرت پایین بیایند و همه چیز را حق خود میدانند. خیلی از اصولگرایان با قاطعیت میگویند آقای روحانی رئیس جمهور یک دورهای است، اما خوب میدانند که اسامی که مطرح می شود هیچکدام حاضر به رقابت با روحانی و قادر به شکست وی نیستند.
زمزمههایی شنیده می شود که اصولگرایان به دنبال چهرههای جدیدی برای انتخابات سال آینده هستند؛اشخاصی که نکته منفی در ارتباط با آنها در جامعه مطرح نبوده و تا حدی مرضی الطرفین باشند، میانه روی داشته و به عنوان شخصیتی معتدل شناخته شده و خود را از تندروی بخش وسیعی از اصولگرایان مبرا بدانند. آنها همچنان امیدوارند چنین راهکاری را برای انتخاب کاندیدای خود در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نیز به کارببندند.
۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]