تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‏افزايد و گناهان را پا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846191496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رمزگشایی از 3 پرده شخصیتی از پزشک تبریزی / پای سریال های ماهواره ای در میان است؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پرونده «پزشک خوش خط تبریزی» حالا مدتی است که در صدر خبر رسانه های ایران قرار گرفته است، پرونده ای که به واسطه شهرت این پزشک در شبکه های مجازی حساسیت هایی برانگیخت و با بازداشت این پزشک و اتهام قتل به او وارد مرحله تازه ای شد.



به گزارش جام جم آنلاین ماجرا از چندین ماه پیش آغاز شد وقتی نسخه خوش خط این پزشک در شبکه های مجازی دست به دست شد تا عنوان «پزشک خوش خط» به نام او الصاق شود. البته این داستان ادامه پیدا کرد و مدتی بعد تصویر نسخه دیگری از او منتشر شد که این پزشک شنیدن آواز استاد شجریان و سالار عقیلی را برای بیمارش تجویز کرده بود. این موارد شهرت مجازی را برای این پزشک ایجادکرده بود تا اینکه خبر رسید همسر و مادرهمسر او به واسطه خوردن غذای نذری به قتل رسیده اند. این خبر موجب حساسیت فراوان افکار عمومی گشت و از وزیر بهداشت گرفته تا مسولان قضایی دستور پیگیری سریع این موضوع داده شد. اما در میانه پیگیری ها این پزشک بازداشت شد و بعد از مدتی اولین سرنخ این پرونده پیدا شد. دوربین های مداربسته رستورانی در تبریز نشان می داد که غذا نذری نبوده و توسط خود این پزشک خریداری شده است، اتفاقی که پزشک خوش خط هم در روزهای اولیه بازجویی به آن اعتراف کرد.

سخنگوی قوه قضاییه در نشست مطبوعاتی اش در این هفته اعلام کرد در مورد این پزشک تاکنون دلیلی مبنی بر داشتن جنون و عدم سلامت روان ثابت نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در نشست مطبوعاتی اش در این هفته اعلام کرد در مورد این پزشک تاکنون دلیلی مبنی بر داشتن جنون و عدم سلامت روان ثابت نشده است. در همین رابطه احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور به جام جم آنلاین می گوید: «در چنین پرونده هایی یکی از اولین نکاتی که مورد بررسی قرار می گیرد بحث سلامت روانی است.» از سوی دیگر دکتر صمدی راد رئیس سازمان پزشک قانونی تبریز هم به جام جم آنلاین می گوید: « پرونده این پزشک برای تایید سلامت روانی به این مرکز ارسال شده که در آینده نزدیک از لحاظ پزشکی نتیجه به مراجع قضایی اعلام خواهند شد.» وقتی جنایت تیتر می شود / تئوری ها باید کارشناسانه باشد چند روز پیش سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت «در تحقیقات انجام شده متوجه شدیم که این پزشک تبریزی علاقه شدید و غیر معمولی به شهرت داشته و برخی از اقدامات قبلی وی نیز با انگیزه شهرت انجام شده است.» شهرت طلبی این پزشک هر چند از سوی رئیس پلیس آگاهی ناجا به عنوان فرضیه ای برای انگیزه قتل عنوان نشده اما عنوان شدن این مورد از سوی رئیس آگاهی ناجا چنین چیزی را به ذهن متبادر می کند.
دکتر احمد جلیلی رئیس انجمن روان پزشکی ایران به جام جم آنلاین می گوید: «در مورد این پرونده اغلب فرضیه ها در رسانه ها مطرح می شود و این شاید نکته درستی نباشد که بخواهیم از این فرضیه یعنی شهرت طلبی پزشک تبریزی به عنوان انگیزه جنایت یاد کنیم. روش معمول و درست این است که کارشناسان این حوزه با ملاقات حضوری متهم بتوانند به چنین نتیجه ای برسند.» دکتر احمد جلیلی فارغ از پرونده پزشک تبریزی در پاسخ به این سوال که آیا شهرت طلبی می تواند انگیزه جنایت باشد به جام جم آنلاین می گوید: «دستورالعمل هایی که سازمان جهانی بهداشت منتشر می کند عنوان کرده است که اخبار خودکشی و دیگرکشی را در صفحات اول روزنامه ها با تیتر قرمز ثبت نکنید، همچنین عکس قاتلین و خلافکاران نوجوان را چاپ نکنید چون ممکن است که نوجوانان دیگری هم به خاطر شهرت طلبی جرمی مرتکب شوند تنها به واسطه اینکه تصویرشان در رسانه ها منتشر شود.» بلای شهرت طلبی در جامعه ایران امان الله قرایی مقدم جامعه شناس درباره آسیب های شهرت طلبی معتقد است این نکته محدود به جامعه ایران نمی شود و سابقه ای طولانی دارد. او به جام جم آنلاین می گوید: «اصولا جامعه سرمایه داری جامعه ای است که به اصطلاح در آن ظاهر نگری و عینیت مورد توجه است و این اساس قضاوت مردم قرار می گیرد. وجهه خواهی در این جوامع امری مهم است چون در این جوامع معنویات کم رنگ شده است. به عبارتی در یک جامعه معنوی گرا مثل جوامع روستایی که اساسا لباس و پوشش ملاک نیست و ممکن است فرد ثروتمند ارزشی نداشته باشد و یک سید در آن جامعه مورد اعتماد و توجه قرار گیرد وقتی معنویات کم رنگ می شود و به سمت مادیات می رود در جوامع سرمایه داری بیشتر است.»
قرایی مقدم درباره این ویژگی در جامعه ایران می گوید: ایران به ویژه شهر تهران دچار این مصیبت شده است، یعنی افراد مصلحت گرا شده اند. به این مفهوم که سود خودشان را مد نظر قرار می دهند. افراد خودگرا، خودخواه و خودمدار شده اند در نتیجه هر کسی در چنین جامعه ای کوشش می کند که خودش را به دیگران بنمایاند و دائم هویت خودش را به دیگران بشناساند.

امان الله قرایی مقدم جامعه شناس معتقد است شهرت طلبی در انجام جنایت می تواند یکی از عوامل موثر باشد اما نمی تواند عامل قاطع باشد
این جامعه شناس با اشاره به این که در این جوامع افراد به شکل ربات زندگی می کنند می گوید: در چنین جامعه ای که به قول تترین سوروکین استاد هاروارد ذهنیت حاکم بر بشریت مادیات و حسیات است. به این مفهوم که هر چیزی که بتواند شما را بزرگ تر کند از قبیل طلا، اتومبیل، پوشش، آرایش و ... به شما ارزش می دهد. در چنین جامعه ای فرد دنبال شهرت طلبی و وجهه پیدا کردن است. نگاه کنید در همین تهران همه می خواهند خودشان را نشان بدهند وگرنه چرا خودرو یک میلیاردی می خرند؟ »
قرایی مقدم در پاسخ به این سوال که آیا تمایل به تمایزطلبی می تواند منجر به خشنونت و البته جنایت شود به جام جم آنلاین گفت: می تواند یکی از عوامل موثر باشد به این مفهوم که آنقدر فرد محو وجهه خواهی شود که دچار جنایت شود اما نمی تواند عامل قاطع باشد.»
او به تاثیر رسانه ها هم اشاره کرد و گفت: «بسیاری از رسانه ها در میزان وجهه خواهی در جامعه تاثیر دارند. بسیاری از سریال های شبکه های ترکی و غیره این وجهه خواهی در جامعه را تشدید می کند. گسترش شبکه های مجازی هم موثر است . وقتی در جامعه مردم شما را به خاطر پوشش و نوع خودرو شما را قضاوت می کنند این ها در همین شبکه ها نمود پیدا می کند.» میثم اسماعیلی




چهارشنبه 26 آبان 1395 ساعت 08:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن