واضح آرشیو وب فارسی:الف: دوست جدید اوپک؛ دونالد ترامپ
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۱
بلومبرگ در تحلیلی به قلم جولیان لی تحلیلگر نفتی نوشت: ترامپ با روش های مختلفی می تواند برجام را بی اثر کندو تحریم های ایران برگردد. به گزارش خبرآنلاین، گفته بودم که اوپک نیاز به یک دوست دارد که معجزه ای کند تا تعادل را دوباره به بازار برگرداند. آیا امکان دارد که دونالد ترامپ بتواند رفیق بی خبر این گروه باشد که این معجزه از طریق پاره کردن توافق بین ایران باشد و دوباره میلیون ها بشکه نفت از بازار حذف شود؟ اولویت های ترامپ این است که برجام که آن را «فجیع» خوانده، را تغییر دهد، ولی به نظر می رسد که موضع ترامپ از صحبت های ماه مارس تاکنون تغییر کرده است. از قضا شانس مقدار نفتی که اوپک برنامه دارد از تولید آن بکاهد، به اندازه همان میزان نفتی است که اخیرا به بازار اضافه شده است.
آیا او می تواند؟ برنامه جامع اقدام مشترک در کنگره تصویب نشده با این حال به فرمان رییس جمهوری اوباما این برنامه اجرا شد،لذا ترامپ می تواند آن را باطل کند. البته حواشی این داستان فاجعه بار خواهد بود ولی می تواند عملی شود. راه حل دیگری نیز وجود دارد و اینکه ترامپ می تواند در این توافق مداخله کند.مثلا مکانیزم شورای حل اختلاف اجازه می دهد که به عنوان نظارت در توافق کمیسیون مشترک هر امضایی را که اشاره نقض پایبندی به معامله باشد،بررسی کند. اگر شاکی، از نتیجه عمل راضی نباشد می تواند به شورای امنیت سازمان ملل متحد مراجعه کند. در این مواقع شورای امنیت می تواند رای گیری کند که آیا لغو تحریم ها ادامه پیدا کند یا خیر؛ اما نمی تواند به بازگشت تحریم ها رای بدهد. به نظر می رسد که این اتفاق یک بحران است. آمریکا می تواند مذاکرات را وتو کند و همه تحریم های آمریکا دوباره بر علیه ایران باز می گردد؛ به همین سادگی. اینجا تکلیف تحریم های اروپا بی نتیجه باقی می ماند.بخش بزرگی از تحریم های اروپا واردات نفت از ایران به مقصد کشور اتحادیه اروپا بوده است. ایده پاره شدن برجام ،می تواند با واکنش های شدید اروپا همراه شود، اما امکان دارد که بی اثر هم باشد. روند پر پیچ و خم از برقراری مجدد تجارت نفت ایران با اروپا نشان می دهد که از بین رفتن این توافق راحت خواهد بود. هرچند که در این بازار فروشنده و خریداران پر اشتیاقی هم وجود دارند، ولی مشکل هنوز حمل و نقل، انتقال پول و بیمه است. بیمه های بزرگی که حتی با کمی دودلی میخواستند با ایران مراوده تجاری داشته باشند،قبلا با حمایت دولت اوباما مواجه بودند،اما حالا اگر دولت جدید حمایت نکند به راحتی مشارکت خود رابا ایران لغو خواهند کرد.
در حالی که در گذشته خریداران آسیایی نیز با تهدیدهایی از طرف آمریکا برای قطع دسترسی به بانکهای آمریکایی رو به رو شدند و آنها از واردات ایران دست برداشتند،حالا این تکنیک دوباره کارساز خواهد بود. با تمامی این اتفاقها ما در آخر شاهد افزایش قیمت نفت خام در بازار خواهیم بود که برای نفت آمریکایی بسیار مفید خواهد بود. به نظر می رسد که ترامپ باید انتخاب کند که چه موضعی بگیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]