واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
درس مهم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای روحانی!
بايد منتظر ماند و ديد روحاني در صورتيكه تصميم دارد رييسجمهور دو دوره اي ايران باشد و در سال 1400 نيز گزينه هم فكر و منش او بر صدر قدرت بنشيند، چه برنامهاي را براي بهبود مشكلات اقتصادي و معيشتي كشور ارايه خواهد كرد. چرا كه در ساير حوزهها تا حدودي دولت موفق عمل كرده و تنها نقطه ضعفي كه جريانهاي مخالف روحاني از آن به عنوان اهرمي براي تخريب استفاده ميكنند، مسائل اقتصادي و معيشتي است.
روز نو :
بايد منتظر ماند و ديد روحاني در صورتيكه تصميم دارد رييسجمهور دو دوره اي ايران باشد و در سال 1400 نيز گزينه هم فكر و منش او بر صدر قدرت بنشيند، چه برنامهاي را براي بهبود مشكلات اقتصادي و معيشتي كشور ارايه خواهد كرد. چرا كه در ساير حوزهها تا حدودي دولت موفق عمل كرده و تنها نقطه ضعفي كه جريانهاي مخالف روحاني از آن به عنوان اهرمي براي تخريب استفاده ميكنند، مسائل اقتصادي و معيشتي است.
بهگزارش روز نو، عالم سیاست از اتفاق های ریز و درشتی پر است که به هیچ وجه نمی توان آنها را پيش بينيكرد. رویدادهایی که به حال و روز بدنه اجتماعی جوامع مختلف ارتباط دارد و بدون اینکه بشود آنها را گمانهزد، رقم خواهند خورد. از نمونه های این وضعیت را می توان در شكست حزب حاكم در انگليس يا انتخابات آمریکا مشاهده کرد. زمانی که در ايالات متحده تمام تصورها و نظرسنجی ها، پیروزی کلینتون را ثبت کرده بود ناگهان ماجرا به گونهاي ديگر رقم خورد و هنگامی که مردم ایالات متحده به پای صندوق رفتند، تصميمي دیگر گرفتند و به ترامپ راي دادند.
برخی از کارشناسان و صاحب نظران جامعه شناسی معتقد بودند که مردم آمریکا با توجه به شعارهای انتخاباتی خاصی که ترامپ ميداد در نظرسنجی ها از اعلام اینکه به كانديداي حزب جمهوريخواه رای دهند، خودداری می کردند و علت اصلی پیروزی کلینتون روی کاغذ، این بود.
از سوی دیگر باید توجه داشت که شعارهایی که ترامپ در رقابت های انتخاباتی می داد، حرف دل بسیاری از بدنه اجتماعی آمریکا نيز بود. آنهایی که سیاست های ضد جنگ، آزادی های اجتماعی، حقوق شهروندی و تنش زدایی اوباما را به سختی می دیدند ولی به راحتی مشکلات اقتصادی و استقراض های دولت خودشان را لمس می کردند و این باعث شد تا ترامپ بتواند این کشور را در دست بگیرد.
پايان عصر شعارهاي دموكراتيك
اين موضوع مهم نشان داد كه حتي در ايالات متحده نيز اگر شعارهاي پرمغز، زيبا و تزئينشده بدهيد ولي توجهي به خواستههاي اوليه مردم نداشته باشيد، زمينخواهيد خورد و احتمال شكست وجود دارد. مبناي اين آزمايش اجتماعي را اگر شكستهاي پياپي دولتهاي مختلف در سطح جهان نيز قرار ندهيم ولي با نگاهي ساده به هرم "مازلو" در خواهيم يافت كه نيازهاي فيزولوژيكي مانند خوراك،تنفس و سلامت در اولويت قرار دارد و عزت نفس و ساير مسائل به ترتيب در مراحل بعدي نيازهاي انساني حضور دارند.
سفره پر از خالي سياست نميشناسد!
در همين راستا به نظر ميرسد حسن روحاني نيز كه به عنوان رياست جمهوري اسلامي ايران كه مدتهاست تلاش ميكند سیاست های ایران در عرصه بین الملل را تقویت کند بايد بداند كه مردم با مشکلات جدی اقتصادی مواجه هستند و باید مشکل معیشت مردم را برطرف کند.
دوران احمدي نژاد را فراموش نكردهايم،ولي...
رييسجمهور در ابتداي رويكار آمدن دولت شعارهايي داد كه بخشي از آن را به سختي و با موفقيت انجام شد ولي بايد اشاره كنيم كه در زمينه اقتصادي و معيشتي دولت كارنامه مناسبي ندارد. البته بايد به سياستهاي ضد تورمي دولت احترام گذاشت چرا كه همگان به خاطر داريم در زمان دولت احمدي نژاد روز به روز قيمت اجناس و اقلام چند برابر مي شد ولي از سويي نيز بايد تاييد كرد كه ركود حاكم بر بازار كشور بسياري از اهالي اقتصاد را زمين گير كرده است و اين موضوع ميتواند در ادامه به ضرر حسن روحاني تمام شود.
روحاني مراقب باش
لازم به ذكر است كه شيخ ديپلمات بايد از سرنوشت آمريكا و انتخابات اين كشور درس بگيرد و بداند كه احتمال دارد تمام رشتههاي وي در زمينههاي مختلف پنبه شود. کارشناسان و حتي مخالفان روحاني به خوبي ميدانند كه دولت يازدهم با چه سختي اين كشور را اداره كرده است و دولتی كه از احمدي نژاد تحويل گرفت، سالها نياز به ترميمدارد. ولي عامه مردم كه بيشترين سبد راي به آنها تعلق ميگيرد به اين مسائل آگاهي چنداني ندارند. بنابراين قشر مورد نظر كه نه دموكراسي، نه حقوقبشر و نه شعار هاي قرن 21 براي آنها اهميت چنداني دارد، از دولت عدم رضايت پيدا كرده و به دنبال گزينهاي مي روند كه نيازهاي آنها را تامين كند، ولو اينكه رفع اين نيازها فقط با شعارهاي پوپوليستي و عوام گريانه باشد و در حقيقت نمودي پيدا نكند.
راهبرد پيروزي
بايد منتظر ماند و ديد روحاني در صورتيكه تصميم دارد رييسجمهور دو دوره اي ايران باشد و در سال 1400 نيز گزينه هم فكر و منش او بر صدر قدرت بنشيند، چه برنامهاي را براي بهبود مشكلات اقتصادي و معيشتي كشور ارايه خواهد كرد. چرا كه در ساير حوزهها تا حدودي دولت موفق عمل كرده و تنها نقطه ضعفي كه جريانهاي مخالف روحاني از آن به عنوان اهرمي براي تخريب استفاده ميكنند، مسائل اقتصادي و معيشتي است. به نظر تيم اقتصادي دولت بايد بر روي معضلهاي بيكاري، ركود و بحران مسكن و ازدواج سرمايه گذاري بيشتري كنند تا آنهايي كه طمع به پاستور دارند در عمليات رواني كه اين روزها به راه انداخته اند، شكست بخورند.
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]