تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840526109




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پاکستان در اسارت فرقه گرایی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پیرمحمد ملازهی کارشناس پاکستان در ایران نوشت:بحث فرقه‌گرایی در پاکستان یکی از پیچیده‌ترین بحث‌ها است و ریشه آن به زمان قدرت ژنرال ضیاءالحق که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود، بر می‌گردد. در همان زمان سپاه صحابه سازماندهی شد و بعد لشکر جهنگوی که به اصطلاح شاخه نظامی سپاه صحابه بود، به وجود آمد. از آن زمان گروه های رادیکال اسلامی در پاکستان رشد کردند و حداقل سه منطقه کراچی، کویته و پاراچنار را فرا گرفتند. طوری که در آنها درگیری فرقه‌ای افزایش پیدا کرد؛ بویژه در کویته و کراچی که اقلیت هزاره بیش از سایرین مورد حمله گروه های رادیکال قرار گرفته است. البته تصویری از آن دیدگاه های افراطی با مسائل قومی پیوند خورد و به همین دلیل فرقه‌گرایی به ترکیبی از قومیت و مذهب تبدیل شد که مسائل اقتصادی هم در آن مزید بر علت شد.
 

به هر حال مسأله فرقه‌گرایی در پاکستان مسأله مهمی است که تنها در ارتباط با شیعه هم نیست. گروه های افراطی به لحاظ ذهنی معتقدند هر گروهی که خط فکری آنان را تأیید نکند خارج از اسلام است و باید با آن مبارزه کرد؛ مگر اینکه آن گروه به اسلامی که آنان از آن برداشت می‌کنند، بازگردد. این تفکر انحصارطلب در واقع مشکلی است که نه تنها در پاکستان، بلکه اکنون در منطقه خاورمیانه و جاهای دیگر هم دیده می‌شود که گروهی مانند داعش به آن دامن زده است. اکنون بخشی از گرفتاری‌های درگیری فرقه‌ای در پاکستان مربوط به گروه‌هایی است که به داعش پیوسته‌اند.
 

در حقیقت نفوذ داعش در سال های اخیر در پاکستان و افغانستان بر بحران فرقه‌ای افزوده و مشکلات جدی برای پاکستان به وجود آورده است؛ بخصوص در زمانی که مراسم خاصی همچون عاشورا و تاسوعا و اربعین برگزار می‌شود، خطرات برای گروه‌های شیعه بیشتر خواهد بود و آنان سعی می‌کنند از طریق خشونت و انجام عملیات انتحاری، کشتار انجام دهند و شیعیان را مجبور می‌کنند، از این مراسمی که از دید آنان «بدعت» به حساب می‌آید، دست بردارند. این مشکلی است که اکنون پاکستان بشدت با آن درگیر است و متأسفانه گروه‌های رادیکال اسلامی از چنان رشدی برخوردار شده‌اند که کنترل آنان تا حد زیادی از دست نیروهای امنیتی خارج شده است.
 

بویژه در «کراچی» مدت هاست که به شکل سازمان یافته افراد برجسته شیعه مذهب را که یا وکیل دادگستری هستند یا در حاکمیتند یا شخصیت‌های پذیرفته شده مملکت هستند، به شکل هدفمندی به قتل می‌رسانند و این مسأله ایست که پاکستان با آن درگیر است و به این سادگی‌ها هم گمان نمی‌رود که بتوان راه حلی برای آن پیدا کرد؛ مگر اینکه واقعاً دولت و ارتش پاکستان یک اراده قوی و تصمیم‌گیری در سطح بالا داشته باشند که به لحاظ امنیتی برخورد سختی با این گروه‌ها شود و بتوان اوضاع را تا حدی تحت کنترل گرفت.
 

اما حقیقت آن است که یک تردیدهایی هم وجود دارد که بسیاری از این گروه‌هایی که اکنون در جنگ فرقه‌ای درگیر شده‌اند، گروه هایی هستند که به نوعی در گذشته از برخی محافل سیاسی-نظامی هم مورد حمایت قرار می‌گرفتند و ارتباطاتی را با دستگاه‌های حکومتی داشتند. خودِ این مسأله مقداری مشکل را پیچیده‌تر کرده و بسیار سخت است که تمامی آن نیروها را که متوقع هم هستند، تحت کنترل در آورد. برخی از این نیروهای فرقه‌گرا نه تنها علیه شیعه و علیه صوفی‌های پاکستان وارد جنگ مسلحانه شده‌اند، بلکه با ارتش پاکستان در منطقه وزیرستان با تحریک طالبان درگیر هستند. هدفشان هم این است که قدرت را در اسلام آباد بر اساس آن دیدگاهی که خود دارند، «اسلامی» کنند. در حقیقت با نفوذ داعش و القاعده در پاکستان انتظارات و توقعات این گروه های رادیکال حتی از آن محدوده فرقه‌گرایی فراتر رفته و اکنون ادعای این را دارند که قدرت را در اسلام آباد به دست بگیرند و حکومتِ اسلامی خود را تشکیل دهند.
 

بنابراین بحران فرقه‌گرایی ابعاد پیچیده و گسترده‌ای دارد و نیازمند این است که نه تنها در داخل پاکستان یک اراده سیاسی قوی برای مقابله با آن به وجود بیاید، بلکه لازم است در سطح منطقه‌ای همکاری‌هایی شکل بگیرد که بتوانند با این بحران برخورد جدی کنند.




۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن