واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: در گفتوگو با ایلنا مطرح شد: سن اعتیاد در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است/ معضل شیوع قرص"متادون" در بازار ایلنا: مدیرعامل موسسه کاهش آسیبهای اجتماعی باران سیستان و بلوچستان با اشاره به کاهش سن اعتیاد در این استان، نسبت به فراگیرشدن این پدیده خانمانسوز هشدار داد.
نیما هزاره مقدم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره شیوع اعتیاد و فراگیر شدن این پدیده شوم در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: متاسفانه فقر مالی و نداشتن شغل مناسب از جمله دلایل گرایش جوانان استان به خرید و فروش موادمخدر است که در نهایت خود آنها را نیز در دام اعتیاد گرفتار میکند. هزاره مقدم با اشاره به آمار ماههای اخیر مراجعین این موسسه گفت: بیشترین بیماران ما بین 20 تا 24 سال هستند و متاسفانه سن اعتیاد در این استان پایین آمده چرا که آمار چند سال پیش بین 28تا 32 سال بود. وی افزود: در یک سال اخیر چهار سال سن اعتیاد پایین آمده که این کاهش برای مسئولان استان یک هشدار و زنگ خطر محسوب می شود. مدیرعامل موسسه کاهش آسیبهای اجتماعی باران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در طول یک سال 350 تا 360 بیمار پذیرش داریم، گفت: از این تعداد 40 تا 45 درصد پس از گذراندن دوره ترک اعتیاد، تا سه ماه اول پاک میمانند و طبق آمار 15 درصد این افراد عدم تمایل خود را به مواد مخدر حفظ میکنند. وی یادآور شد: ترک جسمی این بیماران چندان مهم نیست بلکه ما باید بتوانیم از لحاظ روحی، شغلی و مالی از این بیمارانحمایت کنیم و آمار نشان می دهد بیشترین افرادی که توانستند پاک بمانند آنهایی بودند که در کلاسهای ویژه که به" 12 قدمی" معروف هستند، شرکت میکنند. هزاره مقدم تصریح کرد: تقریباً از 250نفری که پس از ترک اعتیاد با آنها در ارتباط هستیم، تنها 10 درصد توانستند پاک بمانند و دیگر به سمت مواد مخدر نروند که این میزان چندان رضایت بخش نیست. وی درباره چگونگی فعالیت موسسه کاهش آسیب های اجتماعی باران یادآور شد: از حدود 5 سال گذشته این موسسه درمانی را دایر کردهایم و از طریق آن به ترک اعتیاد و مهمتر از آن پاک ماندن افراد کمک می کنیم.
هزارهمقدم با بیان اینکه بعد از گذراندن دوره ترک اعتیاد این افراد بهحال خود رها نمیشوند و همچنانتحت مراقبتهای این موسسه قرار میگیرند، افزود: وضعیت زندگی بیماران معتاد و همچنین وضعیت اشتغال آنها بعد از ترخیص پیگیری میشود که این امر یکی از مسئولیتهای اصلی این موسسه است چرا که همواره این خطر وجود دارد که اینگونه افراد دوباره به سمت اعتیاد گرایش یابند. مدیرعامل موسسه کاهش آسیبهای اجتماعی باران سیستان و بلوچستان در مورد نحوه فعالیت این موسسه گفت: افرادی که به موسسه باران مراجعه میکنند در هر دوره بستری 21 روز تحت مراقبت قرار میگیرند که البته بستگی به نوع مصرف مواد مخدر این نوع افراد این مدت زمانی متغیر است و به طور مثال اگر فرد از مواد سنتی مثل تریاک استفاده کرده باشد یک دوره 21 روزه کافی است، در غیر این صورت افرادی که مواد صنعتی مثل شیشه، کراک و ... مصرف کردهاند باید چند دوره تحت مراقب های ویژه قرار بگیرند. هزارهمقدم در بخش دیگری از سخنان خود به در دسترس بودن قرص "متادون" به عنوان یکی از معضلات ترک اعتیاد اشاره کرد و گفت: معمولا افراد معتاد از این قرص برای ترک اعتیاد استفاده میکنند ولی یکی از معضلات جامعه ما این است که این قرص به مقدار زیاد در دسترس افراد قرار دارد و عده ای بدون آگاهی از تبعات و اثرات آن، به صورت سر خود از این دارو استفاده میکنند، که این موضوع خود مشکلات مضاعفی را برای اینگونه بیماران ایجاد می کند. وی تاکید کرد: متاسفانه خود قرص متادون و نحوه استفاده از آن نیز به مشکلی تبدیل شده و بعضی از مراجعین خود برای ترک قرص متادون به این موسسه مراجعه میکنند و یکی از معضلات جامعه ما وجود این قرص در بازار است که معلوم نیست از کجا و چگونه با چنین حجمی در بازار وجود دارد. مدیرعامل موسسه کاهش آسیبهای اجتماعی باران سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه بیماران معتاد برای بازگشت به زندگی عادی بیش از هر چیز نیاز به حمایت خانواده دارند، افزود: معتادان مواد مخدر از نظر جسمی و روحی ضربه خوردهاند و اگر مدام در کلاسهای 12 قدمی شرکت کنند کمتر به سمت اعتیاد میروند. هزاره مقدم در پاسخ به این سئوال که معمولاً چه عواملی باعث اعتیاد جوانان سیستان و بلوچستان میشود، گفت: علاوه بر فقر و بیکاری، بیشترین دلیل محیط ناسالم زندگی این افراد و اعتیاد خانواده آنها و همچنین شایع بودن فروش مواد مخدر در میان این افراد است که به ترویج این بلای خانمانسور دامن می زند.
۱۳۹۵/۰۸/۲۳ ۱۲:۲۰:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]