واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزیر بهداشت: موضوعی به نام بیمه در ایران وجود ندارد!
وزير بهداشت با بيان اينكه نظام تأمين اجتماعي چند لايه به معناي سازمان تأمين اجتماعي فعلي نيست، گفت: در حال حاضر چيزي به عنوان وزارت رفاه و سازمان رفاه اجتماعي در كشور وجود ندارد و مسئولان نبايد به مردم آدرس غلط دهند.
قاضي زاده هاشمي در كميسيون تلفيق در جريان بررسي مواد 19 و 20 لايحه برنامه ششم توسعه در خصوص تجميع بيمهها گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت در بحث تجميع بيمهها محور نيست و محور وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است. قانون تجميع بيمهها در برنامه پنجم توسعه اجرا نشد؛ بارها در اين زمينه جلساتي برگزار و در اين جلسات حقوق كارگران و موضوعاتي مانند حقالناس مطرح شد، در حالي كه تجميع بيمهها جزو قانون بود و اين موضوع بايد اجرا ميشد.
وي ادامه داد: اصلاح ساختار نظام سلامت در بند 43 سياستهاي كلي برنامه ششم و سياستهاي مقام معظم رهبري در چارچوب بند 7 مورد تأكيد قرار گرفته است بنابراين برنامه ششم اولين برنامهاي است كه پس از سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري تدوين ميشود و بايد رد پايي از اين سياستها در برنامه ششم وجود داشته باشد، بنابراين توجه به اين موضوع ميطلبد كه محوريت وزارت بهداشت در منابع را به طور مشخص تعريف كنيم.
هاشمي با تأكيد بر اينكه مسئولان نبايد آدرس اشتباه به مردم بدهند، تصريح كرد: وزارت بهداشت به كارگر و اموال كارگران توجهي ندارد، ما به دنبال حفظ و احقاق حقوق كارگران هستيم. اگر در بررسيها خلاف اين موضوع به نتيجه رسيديد، من را عزل كنيد. در بيمه تأمين اجتماعي كارگر بابت درمان9/27 پرداخت ميكند كه 2درصد آن براي سنوات است و 7/27 آن به درمان اختصاص مييابد؛ شما بررسي كنيد كه طي يك سال گذشته چه ميزان از اين پول به بخش درمان اختصاص پيدا كرده است. تأمين اجتماعي روز اول اجراي طرح تحول سلامت تعهد كرد كه 7/27 بيمه درمان كارگران را به اجراي طرح تحول سلامت اختصاص دهد و در اين زمينه وزارت بهداشت را ياري كند كه رقم اين 7/27 معادل 12 هزار ميليارد تومان است، اما تاكنون 350 ميليارد تومان اختصاص پيدا كرده است؛ گفته ميشود اين پول در صندوقي ريخته شود كه كسي حق دخل و تصرف در آن را نداشته باشد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه آيا مشخص است كه تأمين اجتماعي چه ميزان درآمد داشته و اين درآمد را صرف چه موضوعاتي كرده است، گفت: بايد ديد كه حق بيمه كارگران كجا صرف شده است اگر حرفم در اين خصوص خلاف است چه نگراني از شفافسازيها وجود دارد؛ هر چند كه موضوعي به اسم بيمه در ايران وجود ندارد، صنعت بيمه در درمان وجود ندارد، تنها يك صندوقي وجود دارد كه اگر پولي در آن وجود داشت، صرف هزينههاي درماني ميشود و در غير اين صورت درمان و حوزه سلامت با مشكلات بسياري روبهرو ميشود.
در حال حاضر كه از اجراي طرح تحول سلامت سه سال ميگذرد، بيمهها ميگويند كه پولي براي همكاري و همياري در اين زمينه ندارند، زيرا به جاي بيمه براي 5 ميليون نفر، 11 ميليون نفر را بيمه كرده است. وي با اشاره به آمادهسازي نامهاي از سوي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به واعظي، دبير كميسيون فرهنگي اجتماعي مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص تجميع بيمهها گفت: طي روزهاي گذشته در مجلس ديده شد كه اين نامه دست به دست ميان نمايندگان ميچرخد؛ از رئيس مجمع تشخيص اين مسئله را جويا شدم و ايشان تأكيد كردند كه دبير كميسيون فرهنگي مجمع حق اظهارنظر در اين زمينه را نداشته و اين موضوع اصلاً در كميسيون مطرح نشده است، بنابراين در حضور مقام معظم رهبري ايشان تأكيد كردند كه در سياستهاي ابلاغي به صراحت موارد را مطرح كردند هر چند كه ايشان فرمايشات ديگري در خصوص بيمهها داشتند كه نميتوانم در اين جلسه مطرح كنم، اما بايد گفت كه اين موضوع هيچ ارتباطي به مجمع ندارد، چون سياستها از طرف مقام معظم رهبري ابلاغ شده است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه نظام تأمين اجتماعي چند لايه به معناي سازمان تأمين اجتماعي فعلي نيست، تصريح كرد: مگر تأمين اجتماعي فقط براي قشر كارگر است؟ اگر منابع و مديريت منابع در يكجا جمع نشود، هميشه اختلاف نظر بين وزارت رفاه و وزارت بهداشت وجود دارد و براي حل مشكلات حوزه سلامت بايد ورودي و خروجي منابع و هزينهكردها زير نظر يك دستگاه باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]