واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سهم بنزين در آلودهترين روز تهران
در صورتي كه توجيه مسئولان محيط زيست و وزارت نفت را براي تأثير بنزينهاي بيكيفيت پتروشيمي در آلودگي هواي سال ۹۳ جدي بگيريم، سؤال اينجاست چرا امروز تهران در شرايطي از آلودگي قرار گرفته كه كارشناسان نسبت به ميزان آلودگي در هواي پايتخت هشدار دادهاند؟
در صورتي كه توجيه مسئولان محيط زيست و وزارت نفت را براي تأثير بنزينهاي بيكيفيت پتروشيمي در آلودگي هواي سال ۹۳ جدي بگيريم، سؤال اينجاست چرا امروز تهران در شرايطي از آلودگي قرار گرفته كه كارشناسان نسبت به ميزان آلودگي در هواي پايتخت هشدار دادهاند؟
به گزارش تسنيم، ديروز با ادامه پديده وارونگي هوا و افزايش ذرات معلق كمتر از 5/2 ميكرون، آلودهترين روز تهران در سال 95 نام گرفت. مسئله اصلي اين است كه متهمان بروز اين آلودگي چه چيزهايي هستند؟
تكرار هر ساله آلودگي در كلانشهر تهران، نشان از سوءمديريت مسئولان مربوطه است و اين سوءمديريتها در كنترل چند عامل، موجب بروز آلودگي هوا در فصول سرد سال است. تردد بسيار زياد اتومبيلها كه با دور زدن محدوديتهاي قانوني منجر به تزريق بيشتر گازهاي سمي حاصل از احتراق بنزين در موتور خودروها ميشود يكي از اين عوامل است. از جمله محدوديتهاي اعمالي، طرح ترافيك است كه با خريد روزانه طرح به صورت قانوني و عبور از محدودههاي طرح با پوشاندن پلاك به صورت غيرقانوني دور زده ميشود. تردد خودروهاي فرسوده كه چند برابر يك خودروي معمولي آلايندگي ایجاد ميكنند، وجود صنايع آلاينده در اطراف تهران و... همه و همه عواملي هستند كه به آلودگي كلانشهر تهران دامن زدهاند. در اين بين، نوع سوخت مصرفي در باك خودروها و استاندارد بودن پارامترهاي تشكيلدهنده اين سوخت نيز بسيار مهم است. طي سالهاي ابتدايي آغاز به كار دولت يازدهم، همين عامل مهم موجب فضاسازيهاي منتقدانه نسبت به وجود بنزين توليدي پتروشيميها در سبد مصرف سوخت كشور شد. عنوان ميشد كه بنزين پتروشيميها در فصل سرماي سال 93 موجب آلودگي گسترده هوا در تهران شده است و در سال 94 در حالي كه به تأثير از بارشها، ميزان آلايندگي كلانشهر تهران در برخي از روزهاي پاييز و زمستان كمتر از سال 93 بود، عنوان شد كه دليل آن، جايگزيني بنزين پتروشيميها با بنزين توليدي يورو 4 و يورو 5 در پالايشگاههاي كشور و همچنين بنزين يورو 4 و يورو 5 وارداتي است.
اساساً حذف بنزين پتروشيميها و توجيه واردات دوباره بنزين، از آلودگي هواي تهران شروع شد. مسئولان ارشد دولتي در سازمان حفاظت محيط زيست و برخي از مسئولان وزارت نفت تأكيد داشتند كه با قطع توليد بنزين پتروشيميها، واردات بنزين راهكار مناسبي براي تأمين نياز كشور است و اين در حالي بود كه بررسيهاي صورت گرفته توسط سازمان بازرسي كل كشور نشان ميداد كه عدد اكتان بنزين توليدي پتروشيميها عموماً بالاتر از ساير بنزينهاي توليد پالايشگاههاي داخل و حتي وارداتي است، بنابراين با جايگزيني بنزين وارداتي، لزوماً كيفيت بنزين مصرفي كشور افزايش نخواهد يافت.
با اين حال، توليد بنزين در واحدهاي پتروشيمي در سال ابتدايي آغاز به كار دولت يازدهم متوقف شد و واردات بنزين آغاز شد. واردات بنزين همزمان اوج گرفت اما به صورت موازي در سال 94 شاهد آغاز دوباره توليد بنزين در برخي واحدهاي پتروشيمي بوديم اما واردات بنزين به قوت خود ادامه يافت و روند صعودي خود را طي كرد تا اينكه در نيمه نخست امسال شاهد ورود روزانه 12 ميليون ليتر بنزين به كشور بوديم. اكنون به گفته مسئولان وزارت نفت، بنزين توليدي در كشور در بسياري از كلانشهرها از جمله اراك، اصفهان، تهران و... بنزين يورو 4 و يورو 5 است و بنزين وارداتي به كشور نيز يورو 4 و يورو 5 است. از اينرو، در صورتي كه توجيه مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت نفت را براي تأثير بنزينهاي بيكيفيت پتروشيمي در آلودگي هواي سال 93 جدي بگيريم، سؤال اينجاست چرا امروز تهران در شرايطي از آلودگي قرار گرفته كه كارشناسان نسبت به ميزان آلودگي در هواي پايتخت هشدار دادهاند؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]