واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پایگاه خبری انتخاب به نقل از پولتیکو نوشت: تیم ترامپ به اوباما هشدار داده است که از تغییرات بزرگ در سیاست خارجی در زمان باقی مانده اجتناب کند.
قبل از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، در محافل سیاسی این بحث مطرح بود که باراک اوباما می تواند در مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطینی ها نقشی مثبت ایفا کرده و آن را به سرانجام برساند. همچنین انتظار میرفت که اوباما کنگره را برای تصویب قرارداد تجاری اقیانوس آرام تحت فشار بگذارد.
اما اکنون که دیگر تیم اوباما تصمیم گیر نیست. دستیاران ترامپ می گویند اوباما حتی نباید در مورد چنین مسائلی فکر کند.
مشاور ترامپ در روز پنج شنبه گفت: این کار موجب می شود که پیام های متناقضی از سوی ایالات متحده به جهان صادر شود.
انتقال ریاست جمهوری اغلب فرآیندی پرمناقشه بوده است به خصوص زمانی که کنترل کاخ سفید از یک حزب سیاسی را به حزبی دیگر منتقل می شود. دولتی که دوره اش پایان یافته سعی می کند سیاست های خود که در دوران زمامدازی اش عملی کرده بود از طریق دستورات اجرایی، مقررات یا قانون هایی که تصویب میکند تا حد امکان قفل کند. دولت جدید اما سعی می کند تا زمینه را برای آنچه که می خواهد اجرا کند آماده سازد و با سیاست های گذشته جایگزین سازد.
اوباما و ترامپ روز پنجشنبه در کاخ سفید ملاقات کردند و اوباما تاکید کرد: "اولویت شماره یک من در دو ماه آینده این است که سعی کنیم برای تسهیل انتقال قدرت تلاش کنیم و تضمین کنیم که ما میخواهیم رئيس جمهور منتخب موفق باشد."
ترامپ نیز پیام های تبریکی از رهبران خارجی، حتی کسانی مثل جاستین ترودو کانادا و آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان که ناراحتی خود را از نامزدی ترامپ نشان داده بودند، دریافت کرده است.
اما دست اندرکاران سیاست خارجی در واشنگتن و در خارج از کشور در مورد تحویل غیر منتظره قدرت از اوباما به ترامپ نگران هستند، یک واقعیت است که بسیاری این انتخاب را غیر ممکن می دانستند، تا زمانی که روز سه شنبه مشخص شد که جمهوری خواهان توانستند دموکرات ها را شکست دهند.
روز پنجشنبه، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان صریحا به تیم ترامپ هشدار داد رودی ارائه شده است: ما نمی دانیم که در چه چیزی شریک هستیم. اشتاین مایر به اشپیگل آنلاین گفت. "مسلما، هیچ کس نمی تواند این را انکار کند که دونالد ترامپ پیروز این انتخابات بوده است اما سوال مهم اینجاست که آیا ترامپ رییس جمهور، همانند ترامپ کاندیدا عمل خواهد کرد؟
ترامپ بارها و بارها رویکرد خود را در برخی از مسائل سیاست خارجی، از جمله توافق با ایران و روابط با کوبا اعلام کرده است. حتی برخی از مواضع ترامپ مانند موضع آشتی جویانه نسبت به روسیه صریح تر نیز بوده است. جالب اینجاست که بسیاری از مواضع ترامپ با رویکردهای کلی جمهوری خواهان در تضاد است اما به هر حال نگرانی های بین المللی بسیاری را برانگیخته است.
همچنین بسیاری از کارکنان وزارت امور خارجه، پنتاگون و سازمان های دیگر که با سیاست خارجی و امنیت ملی سر و کار دارند در برابر شوکه هستند. یک مقام بخش سیاسی وزارت امور خارجه گفت کارکنان اقلیت به طور خاص نگران هستند که در مورد آنها چگونه رفتار خواهد شد. البته این نگرانی به طور عمده برای تمام اقلیت ها از جمله سیاهان، مسلمانان و ... نیز به طور جدی وجود دارد. همچنین بسیاری از مردم نگران هستند که خدمات عمومی مانند خدمات درمانی که دولت به آن ها عرضه میکرد چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد.
در هفته های آینده، بسیاری از این مقامات با اعضای تیم انتقالی ترامپ دیدار خواهند کرد و درمورد چالش های متعدد پیش رو در ارتباط با روسیه و چین است و خاورمیانه اطلاعات لازم را به آن ها منتقل خواهند کرد.
علی رغم آنچه که در زمان تبلیغات انتخاباتی رخ داد و از نزدیک شدن ترامپ و پوتین حاکی بود، اما در واقع عملا هیچ شانسی برای توافق صلح و یا حتی آتش بس در آینده ای نزدیک در سوریه وجود ندارد، که در آن روس های حامی بشار اسد رئیس جمهور سوریه با گروه های شورشی مورد حمایت ایالات متحده بتوانند کنار بیایند. حتی در دوران اوباما، روسیه تمایلی به شنیدن خواسته های ایالات متحده برای آتش بس و یا افزایش دسترسی های بشر دوستانه به سوریه محاصره شده را نداشت.
همچنین یک احتمال قوی نیز وجود دارد که ترامپ از ادامه دادن به سیاست های ایالات متحده و اروپا مبنی بر اعمال تحریم علیه روسیه بر سر مناقشه اوکراین سر باز بزند. اتحادیه اروپا به احتمال زیاد علاقه مند به تجدید تحریم های خود علیه روسیه است. اما اگر ترامپ بخواهد سیاست دیگری را در پیش بگیرد، روابط اروپا و آمریکا دچار تحولات بزرگی خواهد شد.
مبارزه ایالات متحده علیه دولت اسلامی در سوریه و عراق به احتمال زیاد در ماه های پایانی دولت اوباما ادامه خواهد یافت. اما ترامپ که درمورد مبارزه با تروریسم بسیار مبهم صحبت کرده است، احتمالا سیاست های ایالات متحده را تغییر خواهد داد. از جمله حضور آمریکا در افغانستان و همچنین نحوه تعامل این کشور با ناتو نیز از نگرانی های پیش روی جامعه بین الملل است.
مشاور امنیت ملی ترامپ اصرار داشت که تیم انتقال رئيس جمهور منتخب انتظار ندارد بوروکراسی ایالات متحده به توقف عملکرد دولت اوباما در طول این ماه های آخر بیانجامد اما او تاکید داشت که اوباما و دستیارانش نباید به دنبال ماجراجویی جدید از طریق اجرای سیاست هایی باشند که به وضوح با مواضع ترامپ مطابقت ندارد و شامل مواردی همچون تلاش برای صلح میان اسرائیل و فلسطین می شود. به نظر می رسد ترامپ به وضوح حامی دولت اسرائیل است. در بیانیه ای که پس از انتخابات توسط مشاوران ترامپ منتشر شد، آمده است: « پیدا کردن راه حلی برای مشکل میان دو دولت اسرائیل و فلسطینی به نظر غیر ممکن می رسد تا زمانی که فلسطینی ها تمایل به خشونت علیه اسرائیل دارند یا حق اسرائیل به عنوان یک دولت یهودی را به رسمیت نشناسند. اسرائیل قاطعانه با طرح های اوباما برای تامین امنیت قطعنامه شورای امنیت مخالفت می کرد و آن را به عنوان تهدیدی برای منافع اسرائیل نلقی می نمود.»
مقامات دولت اوباما به احتمال زیاد می توانستند توافق هسته ای با ایران را به هر قیمتی حفظ کنند اما ترامپ به تنهایی می تواند تمام تلاش خود را برای تضعیف آن به کار گیرد. این قرارداد در زمان ریاست جمهوری اوباما امضا شد و در طی آن تحریم های ایران تا زمانی که این کشور تلاشی برای ساختن بمب اتم نکند لغو شد. اما ترامپ گفته است که میخواهد مجددا با ایران درمورد این مسئله به مذاکره بپردازد. ترامپ همچنین به احتمال زیاد روابط حسنه با کوبا را که در زمان اوباما میسر شده بود، بر هم خواهد زد.
با وجود چنین تغییرات بزرگی که در آینده واشنگتن را تحت تاثیر قرار خواهد داد، هیچ شکی نیست که تعدادی از متحدان و دشمنان امریکا تا مدتی چراغ خاموش حرکت خواهند کرد و از تصمیم گیری های مهم در رابطه با ایالات متحده تا زمانی که رئيس جمهور جدید سوگند یاد کند، اجتناب خواهند کرد.
۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]