واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: نی نی سایت: با سرد شدن هوا دیدن بچههایی که حسابی پوشیدهاند و در حال سرفه کردن هستند منظره آشنایی است. شاید هم کودک شما هنوز از سرفه سرماخوردگیِ چند هفتهپیش رنج میبرد و نگرانید که چرا خوب نمیشود. به همین دلیل در این مطلب انواع سرفههای کودکان که باید جدی گرفته شوند را برایتان توضیح میدهیم.
1- سرفههایی شبیه پارس کردن
فرزندتان سرما خورده و اگرچه بینیاش کیپ شده اما به خواب آرامی فرورفته است . چند ساعتی را میخوابد که ناگهان با سرفه از خواب بیدار میشود. سرفههایش شبیه پارس کردن است . فرزند شما با چنین سرفههایی به سختی نفس میکشد.
علت چنین سرفههایی چیست؟
این بیماری در اثر ویروسی است که باعث تورم حنجره و نای میشود. معمولا از اول پاییز تا آخر زمستان چنین بیماری ویروسی رایج است و بیشتر کودکان شش ماهه تا سه ساله دچار آن میشوند. این نوع سرفهها در روز کمتر است اما معولا تا دو شب ادامه دارد. گاهی اوقات وقتی کودک نفس میکشد صدایی شبیه سوت از حنجرهاش شنیده میشود.
چگونه سرفهها را کاهش دهیم؟
وقتی فرزندتان با سرفه از خواب بیدار میشود، او را در معرض جریان هوای سرد قرار دهید . این کار به او کمک میکند تا بهتر نفس بکشد. اگر چنین کاری ممکن نیست او را زیر دوش آب گرم ببرید و حدود 15 تا بیست دقیقه در حمام پر از بخار با او بمانید.
زیرا گرما هوا را لطیفتر و به او کمک میکند تا بهتر نفس بکشد. اما اگر همچنان بسیار سخت نفس میکشد یا اینکه دم و بازدمهایش نیمهکاره تمام میشود و این حالت پنج دقیقه بیشتر طول میکشد حتما اورژانس را خبر کنید. از دستگاه بخور سرد نیز در خانه استفاده کنید و مایعات کافی به او بدهید. در بیشتر موارد این بیماری بدون نیاز مراجعه به پزشک بهبود مییابد اما اگر نگران هستید میتوانید با پزشک خانوادگیتان تماس بگیرید.
2- سرفههای خلط دار
گاهی اوقات وقتی فرزندتان سرما میخورد؛ آب بینیاش سرازیر میشود یا وقتی آب دهانش را قورت میدهد گلویش میسوزد؛ چشمهایش اشکآلود است؛ اشتهای کمی دارد و سرفههایش خلط دار است.
علت سرفههای خلط دار چیست؟
این یک سرماخوردگی ساده است که معمولا یک یا دو هفته طول میکشد. این نوع سرماخوردگی ویروسی است و کودک را در روزهای اول بسیار آزار میدهد . کودکان معمولا شش تا ده بار در سال سرما میخورند بنابراین از پشت سرهم سرما خوردن او نگران نباشید.
چگونه میتوانید به او کمک کنید
از آنجاییکه عامل سرماخوردگی ویروس است آنتی بیوتیکها به درمان آن هیچ کمکی نمیکنند بنابراین از پزشک اطفال خواهش نکنید تا برای فرزندتان آنتیبیوتیک تجویز کند اما اگر متوجه شدید آب بینی فرزندتان سبزرنگ است و تب کرده است حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است سینوسهای او عفونی شده باشد.
اگر فرزندتان بسیار کوچک است و نمیتواند فین کند از قطرههای شستشوی بینی استفاده کنید تا بینیاش کاملا تخلیه شود. حمام آب گرم و بخور سرد را فراموش نکنید. برای دادن دارو به فرزندتان حتما با پزشک مشورت کنید.
3- سرفههای خشک شبانه
فرزند شما همیشه سرفههای خشک میکند خصوصا در شبهای زمستان به طوریکه خواب آرام را از او گرفته است.
علت چیست؟
علت این نوع سرفهها آسم است حالتی که در آن راه تنفسی متورم و باریک میشود . گاهی اوقات بیشتر والدین تصور میکنند خسخس سینه اولین نشانه آسم است اما سرفههای بسیار بدو آزاردهنده همی میتواند نشانه این بیماری باشد. بلغمهایی که در ششها وجود دارد باعث قلقلک گلوی کودک میشود و در نتیجه او را وادار به سرفه میکند. این سرفهها با سرمای هوا، آلرژی و ورزش بیشتر میشود.
چگونه میتوانید به فرزندتان کمک کنید؟
حتما به پزشک مراجعه کنید.تشخیص این بیماری در کودکان بین پنج تا شش سال از طریق فوت کردن در یک لوله صورت میگیرد. در کودکان کوچکتر پزشک با توجه به نشانههایی که والدین توضیح میدهند و سابقه این بیماری در خانواده آن را تشخیص میدهد.
4- سرفههای خستهکننده
فرزند شما بسیار ناتوان شده است. سرفههایی که میکند توان زیادی از او میگیرد. تب بالایی دارد. درد عضله دارد و تو دماغی صحبت میکند.
چرا فرزندتان این طور شده است؟
او دچار آنفولانزا شده است؛ یک نوع بیماری ویروسی که به سیستم تنفسی حمله میکند. پیش از اینکه نشانههای بیماری ظاهر شود این ویروس در بدن کودک شما وجود دارد و میتواند آن را به دیگران منتقل کند. حتی سرفه و عطسه کودکان بیمار این ویروس را در محیط پراکنده میکند.
راهی برای درمان
مایعات کافی به فرزندتان بدهید. مصرف استامینوفن در کودکان بالای شش ماه کمک میکند. ایبوبروفن نیز همراه غذا یا شیر تب و درد او را کاهش میدهد.
5- سرفههای سوت دار
چند روزی است که فرزندتان سرما خورده است و حالا سرفههایش شدیدتر شده. وقتی سرفه میکند صدای سوت مانندی شنیده میشود. به نظر تندتر نفس میکشد.
علت چیست؟
چنین علائمی حاکی از برونشیت است بیماریای که در آن، مجاری تنفسی به شدت باریک میشود. در این بیماری نفس کشیدن برای کودک بسیار سخت میشود.علت اصلی برونشیت نوعی ویروس است و معمولا در فصلهای زمستان کودکان دچار آن میشوند.
چگونه مراحل درمان را آغاز کنیم؟
اگر فرزند شما به سختی نفس میکشد یا آشامیدنی مینوشد بهتر است با پزشک تماس بگیرید. معولا در موارد برونشیت نیاز به عکس از قفسه سینه یا آزمایش خون نیست. بهتر است فرزندتان استراحت کند و مقدار زیادی مایعات بنوشد. طبق آخرین مطالعات درمان برونشیت نیازی به دارو ندارد در موارد جدی کودک در بیمارستان بستری میشود تا با دریافت اکسیژن، مایعات و دارو درمان شود.
۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]