تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832526113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دونالد ترامپ و پيروزی گفتمان در انتخابات


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ابراهيمباي سلامي- جامعه‌شناس در روزنامه شرق نوشت: در انتخابات آمريكا فرصت گفت‌وگو بسيار بود و علاوه بر رسانه‌ها، هر دو رقيب با حضور در هر ايالت به‌صراحت به اعلام مواضع خود و نقد يکديگر پرداختند اين همان امر مبتني‌بر آزادي و دموکراسي است که در طرح مسائل اساسي مردم، تعيين مطالبات آينده و رشد و جامعه‌پذيري نسل جوان مؤثر است.
 
هيلاري کلينتون، به عنوان نماينده نظم جهاني ارائه‌شده در گفتمان رايج و مسلط نظام سرمايه‌داري و به همان سبک که سياست‌مداران و حقوق‌دانان آمريكايي و اروپايي تجويز و ترويج مي‌کنند، خود را معرفي کرد. نظام موجود جهان که در رأس آن آمريكاست، علاوه‌بر سلطه و سيطره بر امور اکثر کشورها، به ايجاد رکود پايدار در اقتصاد جهاني، ايجاد بحران‌هاي امنيتي و تأسيس، تقويت، ترويج و استفاده ابزاري از گونه‌هاي وحشتناک تروريسم مانند طالبان، القاعده و داعش نيز متهم شده است. دونالد ترامپ نماينده و سخنگوي مردم آمريكا بود؛ همان مردمي که خود را صاحب اصلي اين سرزمين بعد گرفتن آن از قبايل بومي سرخ‌پوست مي‌دانند؛ مردم سفيدپوستي که به‌هرصورت منزلت اجتماعي بالاتري از ديگران و به‌ويژه سياهان و مهاجران براي خود قائلند.
 
ترامپ بدون هرگونه تجربه سياسي از حوزه اقتصاد و هنر به ميدان سياست آمد و توانست با انتقاد از وضع موجود، طرح مسائل اصلي و پروراندن و بروز منويات مردم آمريكا، به ديپلماسي موجود بر نظم جهاني و نظام سياسي- اداري حاکم بر آمريكا يورش ببرد و براي رواج و طبقه‌بندي مفاهيم مدنظر خويش با ارائه مثال‌هاي واضح، گفتمان جديدي را به‌وجود آورد و اکثريت جامعه آمريكايي را متوجه آن كند. گفتمان ترامپ جسورانه سياست‌ها و نظم حاکم بر آمريكا و جهان را به چالش کشيد و مردم آمريكا با اين مثال‌ها، مصاديق واقعي و دردناکي را به خاطر آوردند و به تحول و تغيير بيشتر راغب شدند.                            

 درواقع ترامپ باوجود ادبيات نامناسب و لودگي‌هايي که در کلام خود داشت، نقد جامعه آمريكايي را به همان سبک سرمايه‌داري و مفاهيم واقعي مسلط بر فرهنگ آمريكايي طرح کرد و در راستاي آن، با بي‌اعتنايي به اسرائيل به انتقاد از عربستان، دشمني با داعش و امضاي برجام با ايران نيز پرداخت. انتخاب ترامپ نشانه پيروزي يک آمريكايي واقعي بود که توانست باوجود آنچه جامعه روشنفکري، نظام دانشگاهي و نظم اداري در قالب پارادايم‌هاي سياسي و ديپلماتيک موجود توصيه مي‌کنند، به ايجاد گفتماني جديد بپردازد؛ گفتماني که در مسير ادبيات حزبي و سياسي صرف نمي‌گنجد و گاهي صداي چهره‌هاي شاخص جمهوري‌خواه و هم‌حزبي او را نيز درمي‌آورد و اکثر رسانه‌ها و مطبوعات طراح آن را به بي‌منطقي و ديوانگي نيز متهم کردند، اما همين مفاهيم و گفتمان در ميان مردم مقبوليت پيدا کرد و حساسيت و هواداري شگفت‌آوري را برانگيخت. او بر پايه مسائل موجود جامعه آمريكا و برحسب افکار عمومي، طرحي نو درانداخته بود.
 
او نمي‌خواست و نمي‌توانست برحسب ادبيات و پارادايم رايج بين‌المللي حرف بزند و بر منافع عام امپرياليستي و ليبراليستي در عرصه جهاني صحه گذارد. او فقط خواسته‌هاي يک آمريكايي ثروتمند و قدرتمند به سبک سفيدپوستان آمريكايي را تکرار مي‌کرد. ترامپ بارها گفت يک سياست‌مدار و حقوق‌دان کهنه‌کار نيست و اتفاقا حرف او اين است که همين سياست‌مداري و حقوق‌داني موجود را قبول ندارد و درصدد يک پارادايم شيفت اساسي مبتني‌بر مطالبات واقعي يک آمريكايي اصيل است.
 
هيلاري کلينتون با همه پشتوانه سياسي، دانش حقوقي، تجربه کشورداري و ديپلماتيک خود به دليل فرورفتن در ادبيات سياسي و مرداب پارادايم‌هاي موجود، از پس دونالد ترامپ، به عنوان يک آماتور سياسي، برنيامد. هيلاري باوجود حمايت‌هاي باراک اوباما، رئيس‌جمهور کنوني آمريكا، با همه مقبوليتي که در پايان دوره در ميان توده‌ها و سياست‌مداران جهان داشت و با وجود پشتيباني اکثر رسانه‌ها، جنبش‌هاي زنانه و فمينيستي، حمايت‌هاي حاشيه و مهاجران، در مقابل گفتمان چالشي آمريكايي شکست خورد.
 
او در آستانه پايان دو دوره حکومت دموکرات‌ها و آغاز سنتي نوبت جمهوري‌خواهان وارد ميدان شد و همين امر نيز از شانس او کم مي‌کرد. از نظر رويکرد روش‌شناسي انتخابات، پديده‌هاي دو دهه گذشته که در عرصه انتخابات رؤساي‌جمهوري روي داده، حاکي از آن است اگر نامزدها حرفي نو و مبتني بر مسائل اساسي جامعه براي گفتن داشته باشند، هرچند فرايندهاي موجود در مقابل آن بايستند، احتمال پيروزي آنها با گفتمان جديد بيشتر خواهد بود.
 
پيروزي گفتمان اصلاحي دولت اسلامي، اعتدال و اميد در ايران نيز وجوهي از پيروزي گفتمان بر تشکيلات و رويه‌هاي جاري انتخاباتي و حتي رويه‌هاي حزبي، سياسي و رسانه‌اي است. اينک تکليف انتخابات نفس‌گير و پرسروصداي آمريكا با ايجاد يک شوک ناشي از قدرت و تأثير گفتمان مشخص شد و اکنون نوبت انتخابات رياست‌جمهوري ايران است که در عرصه ملي و بين‌المللي کليد بخورد.
 
با عنايت به اوضاع نوين جهان و همه هراس‌هايي که دونالد ترامپ براي عدول از برجام يا اصلاح آن و دشمني با قدرت بلامنازع ايران در غرب آسيا به‌وجود آورده است، مخالفان و موافقان حسن روحاني بر کدام مسائل تأكيد و چه مفاهيمي را براي ايجاد گفتمان جديد طرح خواهند کرد، مهم‌ترين مسائل معطوف به منافع ملي ايران کدام است؟ چه تحولي در رويکردها و فعاليت‌ها نسبت به تعقيب منافع عام ايدئولوژيک و تضاد برخي از آنها با منافع ملي به‌وجود خواهد آمد؟




۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن