تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817252195




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آسانسورهايي كه در طبقه مرگ مي‌ايستند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آسانسورهايي كه در طبقه مرگ مي‌ايستند
در روزگاري كه همه حواس‌ها به سمت هواپيماها و نقص فني اين پرنده‌هاي آهني است، آسانسورها انگار گوي رقابت را از هواپيماها ربوده‌اند...
نویسنده : حسن فرامرزي 
يك: در روزگاري كه همه حواس‌ها به سمت هواپيماها و نقص فني اين پرنده‌هاي آهني است، آسانسورها انگار گوي رقابت را از هواپيماها ربوده‌اند و بيشتر از آنها حادثه مي‌آفرينند، بعد از هواپيماها آرام آرام فوبياي ديگري در حال ظهور است، فوبياي سوار شدن به آسانسور.
دو: كافي است خبرهاي چند وقت گذشته را مرور كنيم تا به شكل‌گيري فاجعه‌اي كه لابه‌لاي خبرها گم مي‌شود، بيشتر پي ببريم. چهارشنبه 12 آبان سخنگوي سازمان آتش‌نشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران از وقوع حادثه مرگبار در آسانسور يك برج ۲۱ طبقه خبر داده و گفته‌ بود: در اين حادثه پسر نوجوان به دليل شدت جراحات در دم جان سپرده است. حدود يك ماه پيش بود كه سقوط آسانسور سلف مركزي دانشگاه صنعتي شريف شش نفر از اساتيد اين دانشگاه را مصدوم و براي جراحي دست و پا، لگن و كمر روانه بيمارستان كرد. چند روز پيش هم دوباره رسانه‌ها از سقوط يك مأمور سرشماري در بروجرد خبر دادند. مأموري كه هنگام استفاده از آسانسور سقوط كرده و به شدت مصدوم شده است. فاصله خبرهاي حوادث آسانسور به هفته و ماه رسيده است.

سه: پرسش اين است كه آيا نمي‌توان با بازرسي‌هاي دقيق‌تر و تعيين استانداردهاي سختگيرانه‌تر در ساخت، سرويس و نگهداري يكي از مهم‌ترين ابزارهاي زندگي شهري و آپارتماني امروز جلوي حوادث مشابهي را گرفت؟ پرسش اين است كه چرا عموماً برخلاف وعده‌هاي مسئولان مبني بر بررسي علت حادثه، گزارشي از پيگيري علل اين حوادث را در رسانه‌ها نمي‌بينيم؟ و اگر سقوط آسانسورها را يك خلل و كوتاهي بزرگ بدانيم چرا كمتر رد پاي مقصران حادثه را مي‌بينيم؟

چهار: توجه كنيم كه وقتي آسانسور سلف مركزي دانشگاه شريف سقوط مي‌كند و شش عضو هيئت علمي آسيب مي‌بينند، اين جراحت فقط به آنها و خانواده هايشان مربوط نمي‌شود، بلكه مسلماً خسارت ضرب در متغيرهايي مي‌شود كه شايد در نگاه اول به چشم نيايد اما مثل دومينو مدام تكه‌هاي ديگر نزديك به آن شعاع زندگي را هم متأثر مي‌كند و پيش مي‌رود. آدم‌هايي كه با شنيدن خبرهايي از اين دست گاه براي هميشه دچار وحشت سوار شدن به آسانسور مي‌شوند و ترجيح مي‌دهند طبقات طولاني يك ساختمان را با وجود زانو درد با تنگي نفس از راه پله بروند و بيايند، اما سوار آسانسورهاي غير ايمن نشوند يا حتي ممكن است آسانسور آن برج يا ساختمان كاملاً ايمن باشد، اما فضاي رعب‌آوري كه اين گونه خبرها به دنبال خود مي‌سازند، باعث مي‌شود برخي از شهروندان دچار ترسي دائمي از سوار شدن به آسانسور شوند.

پنج: موضوع سرويس، نگهداري و تعميرات در ايران متأسفانه آن گونه كه بايد و شايد جدي گرفته نشده و در اين ميان سازمان هايي چون «استاندارد» و «حمايت از حقوق مصرف‌كنندگان» هم معمولاً در چنين پرونده‌هايي فرافكني مي‌كنند و كوتاهي‌ها بين دستگاه‌هاي ذيربط دست به دست مي‌شود، اما هيچ كدام مسئوليت رخداد را به عهده نمي‌گيرد. شايد نوع استدلال قابل‌تأمل و عجيب چند سال پيش يكي از دانشگاه‌هاي معروف كشور در حادثه منجر به سقوط يكي از اساتيد برجسته علمي كشور و جراح مغز و اعصاب در چاه آسانسور اين دانشگاه گوياي همه چيز باشد. چند سال پيش تلويزيون استاد مدعو به همايش يكي از دانشگاه‌هاي كشور را روي تخت بيمارستان نشان مي‌داد، در حالي كه اين پزشك برجسته دچار قطع نخاع شده بود. اين پزشك روي تخت بيمارستان چگونگي ماجرا را توضيح مي‌داد، اينكه در آسانسور را باز كرده در حالي كه اتاقكي در آسانسور نبوده و او چندين طبقه را در چاه خالي آسانسور سقوط كرده است. اما در اين ميان پاسخ دانشگاه مربوطه هم قابل تأمل بود، وقتي در برابر اين حادثه شانه خالي كرده و اعلام شده بود، آقاي دكتر در لحظه سوار شدن به آسانسور خراب، با تلفن همراه صحبت مي‌كرده‌اند وگرنه متوجه خالي بودن چاه آسانسور مي‌شدند. اين پاسخ شگفت‌آور، انگار پزشك قطع نخاع شده را بيشتر رنج مي‌داد چون او مي‌گفت مگر نه اين است كه دست كم تابلوي هشداري بايد جلوي آسانسور خراب نصب مي‌شد و صد البته در آسانسور خراب را قفل مي‌كردند؟

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن