تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817437296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زخم سالک کودکان فارس درمان ندارد!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زخم سالک کودکان فارس درمان ندارد!
معضل خشکسالی‌ تالاب‌ها ، وجود فاضلاب‌های روباز و تجمع آب‌های زاید منازل و راکد ماندن آن، فضولات و پس ماندها و خانه‌های متروک نه تنها ظاهري زشت به محيط زيست مي‌دهد، بلکه باعث گسترش انواع حشرات موزي از جمله پشه‌هاي ناقل بيماري سالک هم مي‌شود. به طوري که در دو سال اخير در استان فارس که رتبه نخست در ابتلا به اين بيماري را دارد، 5 هزار نفر مبتلا شده‌اند. البته اين بخشي از ماجراست و درد اصلي زماني نمايان مي‌شود که اغلب قربانيان پشه‌هاي سالک، کودکاني هستند که بايد تا آخر عمر زخمي بزرگ را بر روي صورتشان تحمل کنند.
نویسنده : ميترا شهبازي 


در چند سال اخير بوميان استان فارس بيش از ديگر مناطق کشور درگير شيوع بيماري سالک بوده‌اند، و اين موضوع را رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نيز تاييد مي‌کند. شهر لپویی شیراز، مناطق مسکونی حاشیه تالاب بختگان نی ریز و آباده طشک، اطراف شیراز، مرودشت و بیضای سپیدان از جمله آلوده‌ترين مناطق اين استان به شمار مي‌روند.
محمد هادی ایمانیه يکي از راه‌هاي کاهش آمار مبتلايان به سالک را آموزش مردم مي‌داند و به اعتقاد وي آموزش در زمینه سلامت یکی از کم هزینه ترین و پرفایده ترین کارهای این حوزه است که متاسفانه در اين رابطه تاکنون کم‌کاري شده است. سالک یک بیماری پوستی است که به وسيله پشه خاکی آلوده به نوعی انگل به انسان منتقل می‌شود. دو نوع سالک شهری و روستایی وجود دارد که نوع روستايي آن شيوع بيشتري دارد. بيماري سالک بعد از گزش پشه ناقل سالک پس از چند هفته تا چند ماه، به صورت برجستگی کوچک قرمز رنگی ظاهر مي‌شود و به تدریج بزرگ شده و مرکز آن زخم می‌شود و آثار آن تا پايان عمر بر چهره قربانيان باقي مي ماند. 6هزار مبتلا در فارس گسترش بيماري سالک در فارس به حدي جدي است که تاکنون 6 هزار نفر در اين استان به سالک مبتلا شده‌اند و به گفته مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حسین فرامرزی، ابتلا به اين بیماری در هر سنی امکان دارد، اما معمولا کودکان بیشترين آسيب را مي‌بينند. چرا که لطافت پوست کودکان در برابر گزش پشه ناقل بیماری آسیب پذیرتر است. علاوه بر اين کسانیکه در محیط‌های روباز و یا در کنار دامداری‌ها زندگی میکنند یا در مکان زندگی آنها محل انباشت زباله و نخاله ساختمانی و موارد اینچنین باشد بیشتر در معرض آسیب قرار دارند. وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابزار اجرایی کافی برای مقابله با این بیماری دراختیار ندارئ، مي‌افزايد: دستگاه‌های دیگری از جمله فرمانداری‌ها، شوراها و دهیاری‌ها دراین زمینه مسئولیت دارند، باید مکان‌های انباشت زباله و نخاله‌های ساختمانی به سرعت تسطیح و کوبیده شود تا موشها و حشرات موذی فرصت لانه گزینی پیدا نکنند. فرامرزی بهسازی محیط شهری و روستایی و ایجاد اماکن خاص برای انباشت و دفع زباله و جلوگیری از مسکونی شدن اطراف این اماکن را در کاهش و کنترل سالک موثر مي‌داند و ادامه مي‌‎دهد: در مناطقی که فاضلاب روباز در جریان است مانند حاشیه‌های شرقی شیراز امکان ابتلا به سالک بیشتراست. بنابراين براي کاهش آمار مبتلايان به سالک در سال‌هاي آتي بايد تمام مسئولان استان دست در دست هم دهند تا بخش زيادي از بستر گسترش اين پشه را از بين ببرند تا ديگر هيچ کودکي مجبور نباشد زخم سالک را بر چهره خود تحمل کند.





منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن