محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829521388
جریمه ایران 2 یا 3.6 میلیارد دلار؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ظاهرا نتیجه شکایت گازی ترکیه علیه ایران اعلام شده است و ایران برای اولین بار در طول مدت صادرات گاز به این کشور باید جریمه پرداخت کند.
به گزارش فارس ظاهرا نتیجه شکایت گازی ترکیه علیه ایران اعلام شده است زیرا وزیر نفت چند شب گذشته در برنامه تلویزیونی اعلام کرد: « ترکیه به دلیل عدم ایفای تعهدات صادرات گاز از ایران شکایت کرده و خواستار کاهش 25 درصدی قیمت گاز شده بود که موفق نشدند و چیزی به آنها ندادیم.
وی افزود: درباره کاهش قیمت گاز هم یک شکایت 25 درصدی کرده بودند که 12.5 یا 13 درصد آن پذیرفته شده و بحثهای آن در جریان است که چطور این تخفیف را که باید برای زمانهای قبل اعمال میشود پرداخت کنیم.
زنگنه تصریح کرد: این 2 میلیارد دلار جریمه نیست بلکه کاهش قیمت است که باید برای سالهای قبل اعمال شود؛ آنها درخواست بیشتری داشتند که داوری 12.5 یا 13 درصد آن را پذیرفته است. حالا باید تفاهم کنیم که چطور پول را از طریق تحویل گاز در زمانبندی بپردازیم.»
با این شرایط زنگنه اولا این رقم را جریمه ندانسته بلکه کاهش قیمت اعلام کرده است که مربوط به سال های گذشته است. در ثانی این رقم برای اولین بار است که توسط یک مقام عالی رتبه اعلام می شود که بر این اساس باید 2 میلیارد دلار به این کشور گاز یا پول نقد پرداخت شود.
اما نکته مبهمی که در این میان وجود دارد تناقض در گفته های زنگنه (وزیر نفت) و حمید رضا عراقی (مدیرعامل شرکت ملی گاز) است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بازدید از غرفه خبرگزاری فارس در نمایشگاه مطبوعات به خبرنگار فارس اعلام کرده بود ترکیه ابتدا مدعی بود باید 35 میلیارد دلار بابت بالابودن قیمت گاز از سال 2005 از ایران دریافت کند که با توضیحاتی که در دواری این شکایت دادیم ادعای انها رد شد ولی ترک ها ادعای جدید جریمه 30 میلیارد دلاری را بابت بالابودن قیمت گاز از سال 2012 مطرح کردند که در حال حاضر داوری این شکایت گازی اعلام کرده است جریمه گازی ایران 12 تا 15 درصد است و ترک ها نتوانستند به هدف خود برسند به همین دلیل رقمی که آنها می خواستند از ایران دریافت کنند هرگز محقق نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار فارس با این شرایط باید گفت ظاهرا رقم این جریمه و یا به قول وزیر نفت کاهش قیمت، 2 میلیارد دلار نیست بلکه بین 3 میلیارد و 600 میلیون دلار تا 4 میلیارد و 500 میلیون دلار است که باید در این زمینه شفاف سازی لازم صورت گیرد.
اما مسئله اصلی این است که ترکیه اولین بار است که در طول مدت زمان واردات گاز از ایران، موفق شده است که این کاهش قیمت را اعمال کند هر چند که آنها به رقمی که می خواستند دست پیدا نکردند.
گذری بر شکایت گازی ترک ها از ایران
در دی ماه سال 86 زمانی که غلامحسین نوذری وزیر نفت ایران بود برخی از رسانه های داخلی و خارجی اعلام کردند که ترکیه علیه ایران به دلیل بالابودن قیمت گاز این کشور نسبت به روسیه به دیوان داوری شکایت کرده است که این موضوع در نشست خبری وزیر نفت در همان سال با حضور خبرنگاران تکذیب شد و پس از بررسی های به عمل امده توسط رسانه ها در همان زمان مشخص شد ترکیه از ایران در خواست کرده است تا قیمت گاز صادراتی خود را کاهش دهد اما مسئولان وقت وزارت نفت اعلام کردند قیمت گاز صادراتی ایران مناسب است بنابراین قیمت گاز ایران کاهش پیدا نکرد.
پس از آن در سال 90 خبرگزاری بلومبرگ به نقل از وزیر وقت انرژی ترکیه اعلام کرد به علت شکست مذاکرات بین مقامهای ارشد ترکیه و ایران ، آنکارا قصد دارد شکایت خود از ایران را به علت بالا بودن قیمت گاز صادراتی به ترکیه در دادگاههای بین المللی مطرح کند.
وزیر انرژی ترکیه افزود: ایران بر اساس فرمول مورد توافق با ترکیه اواخر سال 2010 میلادی یک بار قیمت گاز صادراتی را افزایش داده است.
پس از این صحبت های وزیر انرژی ترکیه، مذاکرات بین ایران و ترکیه صورت گرفت تا اینکه ترکیه از شکایت گازی خود علیه ایران منصرف شد اما همواره نسبت به بالابودن قیمت گاز صادراتی ایران اعتراض داشت.
شکایت گازی ترکیه علیه ایران در سال 92
با تغییر دولت در سال 92 ترکیه یکبار دیگر مسئله بالا بودن قیمت گاز دریافتی از ایران را مطرح کرد و اواخر بهمن ماه سال 92 شرکت بوتاش ترکیه با دو ادعا که اولا در 53 روز گذشته سال 92 صادرات گاز ایران به این کشور به میزان مورد توافق نبوده است و 25 درصد از حجم آن کاسته شده است و از سوی دیگر قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه نسبت به دیگر کشورهای منطقه بالا است به دادگاه بین المللی لاهه شکایت کرد.
حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی فارس در این خصوص می گوید: در قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه این اجازه داده شده که هر یک از طرفین 5 بار درباره قیمت و دیگر موارد قرارداد شکایت و درخواست بازنگری داشته باشند و شکایت اخیر گازی ترکیه دومین شکایت در قالب این قرارداد است.
وی اضافه می کند در بار نخست شکایت ترکیه در سالهای گذشته 15 درصد از قیمت گاز ایران کاسته شده بود و مرجع داوری گفته بود مباحث مربوط به price reduction یا (کاهش قیمت) از اختیارات ما نیست و ترکها دوباره بر همین اساس شکایت کردند که در حال رسیدگی است.
وی با تاکید بر اینکه اگر شکایت ترکیه به جایی برسد هم قطعا نخواهند توانست آنچه را که مدنظر دارند محقق کنند، تصریح می کند: ترکیه دو شکایت مبتنی بر price reduction و price revision مطرح کرده است که در مجموع قریب به 60 درصد کاهش قیمت در گاز صادراتی ایران را شامل میشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز توضیح می دهد: price reduction به مباحث قیمتی در منطقه و جهان میپردازد و price revision به آماده بودن زیر ساختها و بستر صادرات گاز و عمل به تعهدات باز میگردد که اجزای ادعای کاهش 60 درصدی قیمت گاز را از سوی ترکیه تشکیل داده است.
براین اساس ترکها از یک سو مدعی کم فروشی ایران در گاز ارسالی به ترکیه هستند و از سوی دیگر میگویند قیمت گاز ایران گران است و خواستار کاهش 25 درصدی قیمت گاز صادراتی هستند.
به عبارت دقیقتر ترکیه مدعی است در 2 ماهه منتهی به اسفند 92 صادرات گاز ایران به این کشور به میزان مورد توافق نبوده است و 25 درصد از حجم آن کاسته شده است. بر اساس این ادعا، ترکها مدعی هستند ایران کمفروشی کرده است.
از سوی دیگر ترکها مدعی شدهاند گاز صادراتی ایران به ترکیه گران است و باید قیمت آن کاهش یابد. بر این اساس آنها خواستار کاهش 25 درصدی قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه شدهاند.
دلیل این درخواست ترکها، استناد آنها به قیمت ناچیز گاز در قرارداد مشهور صادرات گاز ایران به یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس است که سالها پیش منعقد اما هنوز اجرایی نشده است.
تانیر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه گفته است که 99 درصد یقین دارد که رای دادگاه به نفع ترکیه خواهد بود و آنکارا دو میلیارد دلار از ایران پس خواهد گرفت.
ایران برنده شکایت گازی ترکیه در یک مرحله
اواخر سال 93 بود که دیوان داوری بین المللی شکایت گازی ترکیه از ایران مبنی بر نامطمئن بودن شرکت ملی گاز ایران در تحویل گاز را رد کرد و بر دفاع انجام شده توسط شرکت گاز صحه گذاشت.
مدیر وقت امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران پس از این صدور رای اعلام کرد: دعوای بسیار سنگین شرکت بوتاش ترکیه علیه شرکت ملی گاز ایران با خواسته کاهش در قیمت گاز صادراتی ایران به دلیل نامطمئن بودن شرکت ملی گاز ایران در تحویل گاز و نداشتن گاز کافی برای این منظور، به نفع شرکت ملی گاز ایران به پایان رسید.
عزیز الله رمضانی اضافه افزود: رای دیوان داوری بین المللی متضمن رد کامل ادعای شرکت بوتاش ترکیه و قبولی دفاعهای انجام شده توسط شرکت ملی گاز ایران است.
وی خاطرنشان میکند ادعای شرکت بوتاش ترکیه در ژانویه سال ٢٠١٢ میلادی به دیوان داوری بین المللی ارجاع شد و در نهایت با رای ١٠ نوامبر ٢٠١٤ میلادی این دیوان به پایان رسید.
۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
از «۲ میلیارد دلار پول ایران در جیب ترکها» تا «نگرانی خودروسازان اروپا از مواضع ترامپ درباره ایران»
در پیمانه اقتصادی هر روز بسته خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز همچون تغییرات در بورس بازار طلا ارز سکه نفت و تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم به گزارش تابناک اقتصادی این پیمانه اقتصادی موضوعاتی همچون کاهش 41 میلیارد دلاری دارایی های میلیاردرهنیاز ایران به جذب 200 میلیارد دلار سرمایه برای افزایش تولید نفت
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از بلومبرگ ایران در حال مذاکره با 16 شرکت بینالمللی انرژی برای کمک به اجرا و مدیریت 50 پروژۀ نفت و گاز طبیعی در کشور است ایران قصد دارد با این کار تولیدِ خود را پس از سالها تحریم بینالمللی افزایش دهد غلامرضا منوچهری معاون شرکت ملی نفت ایرانرئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و استرالیا: نباید از بازار ۲۰۰ میلیارد دلاری استرالیا غافل شد - روزنامه ج
همایش تجاری ایران و استرالیا روز گذشته به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران در این همایش با تاکید براینکه نباید از بازار بزرگ استرالیا با واردات ۲۰۰ میلیارد دلاری به ویژه در بخش هانعمتزاده: صادرات ایران الان باید 200میلیارد دلار باشد
نعمتزاده صادرات ایران الان باید 200میلیارد دلار باشد وزیر صنعت معدن و تجارت اظهارداشت حق ملت ایران بود که هم اکنون صادرات کشور 200 میلیارد دلار باشد به گزارش فرهنگ نیوز محمد رضا نعمت زاده در همایش روز ملی صادرات با اشاره به هدفگذاری رشد 10 میلیارد دلاری صادرات کالا واحیای دریاچه ارومیه ۷ میلیارد دلار هزینه لازم دارد
احیای دریاچه ارومیه ۷ میلیارد دلار هزینه لازم داردتاریخ انتشار يکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ ۱۵ نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت هزینه احیای دریاچه ارومیه ۶ - ۷ میلیارد دلار است اما هزینه خشک شدن آن میلیاردها دلار است به گزارش ایسنا روحالله حضرتپور در نطق میاناستراتژی برد ـ برد اساس روابط تهران و وین/ خط اعتباری یک میلیارد دلاری اتریش برای تجارت با ایران
استراتژی برد ـ برد اساس روابط تهران و وین خط اعتباری یک میلیارد دلاری اتریش برای تجارت با ایران قائممقام وزیر صنعت و رییس سازمان توسعه تجارت گفت باید فضای تجاری دو کشور بر استراتژی برد- برد استوار باشد با این نگاه هر دو طرف از منافع ارتباط با هم برخوردار خواهند شد به گزارش&nb30 میلیارد دلار خسارت آلودگی هوا در سال
خبرگزاری ایرنا معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست خسارت وارد آمده به مردم از ناحیه آلودگی هوا را 30 میلیارد دلار در سال اعلام کرد و گفت مصرف انرژی در ایران 9 برابر متوسط مصرف در کشورهای صنعتی است معصومه ابتکار که به عنوان نماینده دولت در حمایت از لایحه نحوه جسرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری توتال در ایران
خبرگزاری ایرنا یک مسوول صنعت پتروشیمی کشورمان از امضای قرارداد نهایی 2 میلیارد دلاری ایران و شرکت توتال فرانسه در یک پروژه الفین تا پایان امسال خبر داد عادل نژاد سلیم در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره جزییات امضای این قرارداد گفت با امضای این قرارداد این شرکت فذخایر ارزی ایران 132 میلیارد دلار شد
خبرگزاری تسنیم صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش های منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی رشد اقتصادی ایران برای سال جاری را 4 5 درصد و برای سال آینده 4 1 درصد پیش بینی کرد بر اساس این گزارش نرخ تورم در ایران نیز طی سال جاری به 7 4 درصد و در سال آینده به 7 2دزدان دریایی سومالی به ۵هزار دلار راضی شدهاند/ ۸ ایرانی در انتظار آزادی پس از ۲۰ ماه اسارت
دزدان دریایی سومالی به ۵هزار دلار راضی شدهاند ۸ ایرانی در انتظار آزادی پس از ۲۰ ماه اسارتتاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۱۴ پویش مردمی برای نجات ۸ صیاد و ملوان لنج صیادی در حالی جریان گرفته است که یک گروه از دزدان دریایی در آخرین تماس خود با خانواده گروگان&zwn-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها